02 / 05 / 2024

İstanbul Tüneli

İstanbul Tüneli

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından dün açıklanan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli, Ümraniye - Hasdal arasını 14 dakikaya indiriyor.

1,3 milyon yolcuya hizmet verecek Büyük İstanbul Tüneli 2028'de hizmete açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin 2028'de açılmasını planladıklarını ve 1,3 milyon yolcuya hizmet vereceği öngörüsünde bulunduklarını açıkladı.

Büyük İstanbul Tüneli ihalesi 2020'de yapılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Yap-işlet-devret modeli ile gerçekleştireceğimiz Büyük İstanbul Tüneli Projesi ihalesini bu yıl yapmayı planlıyoruz." dedi...

Büyük İstanbul Tüneli’nin etüt çalışmaları tamamlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrasya’dan sonra boğazın altından geçip ’Büyük İstanbul Tüneli’nin etüt çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nde ihale aşamasına geçiliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan,"Dünyada ilk olmak üzere tek geçişte, tek tünel halinde, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin planlamalarını tamamladık, yakında ihale aşamasına geleceğiz." dedi.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'ne yoğun ilgi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yaptığı açıklamada, "Dış krediyle yapmayı planladığımız 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'ne yerli ve yabancı firmalar yoğun ilgi gösteriyor" dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü ve Büyük İstanbul Tüneli görücüye çıkıyor!

1915 Çanakkale Köprüsü ve 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli 4. Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı'nda görücüye çıkıyor.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ihaleye çıkıyor!

Ulaştırma Bakanı Turhan, İstanbul Boğazı’nın altından geçecek 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli’nin projelendirme faaliyetlerinin tamamlandığını ifade ederek, "Cumhurbaşkanlığı kararı sonrasında YİD modeliyle ihaleye çıkacağız" dedi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üç Katlı İstanbul Tüneli'ni hayata geçireceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada; "Üç katlı İstanbul Tüneli'ni önümüzdeki dönem inşallah ihalesini yaparak hayata geçireceğiz. Bugüne kadar İstanbul'a 19 kilometre tünel, 233 kilometre raylı sistemi biz inşa ettik." dedi.

Büyük İstanbul Tüneli ve Kanal İstanbul'da projeler tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin ve Kanal İstanbul'un projelendirme faaliyetlerini tamamladıklarını söyledi.

Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli’nde çalışmalar yeni yılda hızlanacak!

Türkiye 2018 yılında 6 bin 269 kilometre bölünmüş yola ulaştı. Kanal İstanbul, Çanakkale Köprüsü, Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli, denizde ikinci havalimanı (Rize-Artvin) gibi projeler sürüyor..

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'ni 2019'da yapmak istiyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli hakkında açıklama yaptı. Turhan, "6,5 milyon insan bu yeni projeden faydalanacak. Proje çalışmaları da son aşamaya geldi. Bunu da 2019 içerisinde, yap-işlet-devret modeliyle tesis etmek istiyoruz." dedi...

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin ihale çağrısı Aralık'ta yapılacak!

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi’nin ihale çağrısına Aralık ayında çıkılacak. Dev proje ile 10 istasyonda 9 farklı raylı sistem ekspres metro ile birbirine bağlanacak

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'ne ilişkin 6 soru mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, İstanbul Boğazı'nın altından geçecek 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'ne ilişkin 6 soru hazırladı. Zeybek projenin başlangıç ve bitiş tarihlerini sordu...

İstanbul Tüneli Haberi

İstanbul Tüneli

Yeni tünelin yanı sıra Avrasya Tüneli ve üçüncü köprünün geçişleri de İstanbul Finans Merkezi’ne bağlanmış durumda. Amaç tamamlandığında 70 bin kişiyi ağırlayacak olan finans merkezini yollarla hayata bağlamak



İstanbul’da son yıllarda ardı ardına açıklanan mega projelerde tüm yollar ‘İstanbul Finans Merkezi’ne çıkıyor. 1 milyon 700 bin metrekarelik alanıyla dünyanın önde gelen finans merkezi olmaya aday olan Anadolu yakasında Ataşehir’de yükselen İstanbul Finans Merkezi 2 yıl sonra devreye girdiğinde ‘yolları’nın da önemli bir kısmı açılmış olacak. Amaç, yoğun trafik sıkıntısının baş gösterdiği kentte Anadolu yakasının en kilit noktasında bulunan İstanbul Finans Merkezi’nin tam kapasiteyle faaliyete geçmesiyle burada çalışacağı düşünülen 40-70 bin nüfusun yeni bir trafik kaosu yaratmaması. 





3 DEV PROJENİN YOLU MERKEZE ÇIKIYOR


Önceki gün Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 3 katlı Büyük...