15 / 05 / 2024

istanbul yapı riski

istanbul yapı riski

Prof. Dr. Naci Görür, Marmara bölgesi için deprem riskinin devam ettiğini söyledi. Görür, ''Yapı stokunun bir an önce iyileştirilmesi lazım'' diye konuştu.

Kanal İstanbul yapılırsa İstanbul'a ne olur? Buğra Gökce 10 maddede açıkladı! 

Son zamanlarda Kanal İstanbul'daki son durum sık sık merak konusu oluyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Buğra Gökce, X sosyal medya hesabından 'Kanal İstanbul yapılırsa İstanbul'a ne olur?' diyerek bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İstanbul'daki yapı stokunun yüzde 70'i depreme dayanıksız!

Mega kent İstanbul'da olası bir depremin riski giderek artarken, yapı stokunun yüzde 70'i potansiyel olarak tehlikeli durumda. Fakat finansman sorunları ve sürekli olarak artış gösteren inşaat maliyetleri gibi nedenlerle kentsel dönüşüm çalışmaları yetersiz kalıyor...

AFAD İstanbul'da deprem riski en yüksek ilçeleri açıkladı! Uzman isim değerlendirdi: Hiçbir şekilde bina yapılmaz...

AFAD, İstanbul'da beklenen olası İstanbul depremi için tehlikeli 15 ilçeyi açıkladı. Zemin sıvılaşması riskine değinen uzmanlar bu ilçelerde hiç bir şekilde bina yapılamaz diye bir şeyin söylenemeyeceğini açıkladı.

Bir İstanbul Yapı İnşaat Malzemeleri Hafriyat Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bir İstanbul Yapı İnşaat Malzemeleri Hafriyat Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 700 bin TL sermaye bedeli ile Salim Manaz tarafından kuruldu.

Demka İstanbul Yapı Ve Zemin Laboratuvarı Limited Şirketi kuruldu!

Demka İstanbul Yapı Ve Zemin Laboratuvarı Limited Şirketi Bağcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Murat Demir tarafından kuruldu.

Real İstanbul Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Real İstanbul Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Ramazan Yiğit tarafından kuruldu.

Marka By İstanbul Yapı Limited Şirketi kuruldu!

Marka By İstanbul Yapı Limited Şirketi Kadıköy'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Apdulkadir Kacemer, Ece Alaca ve Riza İmamoğlu ortaklığında kuruldu.

İstanbul'da deprem riski taşıyan mahalleler peş peşe açıklandı! AFAD Kırmızı Eylem Planıyla belirledi! İşte o liste...

Türkiye'de senelerdir deprem beklenen İstanbul ile ilgili de sık sık uyarılar yapılıyor. İstanbul'da deprem riski taşıyan mahalleler peş peşe açıklandı! AFAD Kırmızı Eylem Planıyla belirledi! İşte o liste...

Kandilli'den yeni İstanbul depremi açıklaması! Kahramanmaraş depremleri İstanbul'daki riski artırdı mı? 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Türkiye'nin deprem gerçekliği yeniden gündeme oturdu. Kandilli'den yeni İstanbul depremi açıklaması! Kahramanmaraş depremleri İstanbul'daki riski artırdı mı? 

Quantum İstanbul Yapı Laboratuvar Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Quantum İstanbul Yapı Laboratuvar Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 400 bin TL sermaye bedeli ile Şeyhmus Cantürk tarafından kuruldu.

Klas İstanbul Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Klas İstanbul Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy'de Bahaa M. H. Abutayyem tarafından kuruldu.

Aks İstanbul Yapı Laboratuvarı Limited Şirketi kuruldu!

Aks İstanbul Yapı Laboratuvarı Limited Şirketi Pendik'te Yücel Bulut tarafından kuruldu.

Ct İstanbul Yapı İnşaat Ve Yalıtım Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ct İstanbul Yapı İnşaat Ve Yalıtım Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Tuzla’da Coşkun Nal, Taşkın Nal ve Caner Nadas ortaklığında kuruldu.

istanbul yapı riski Haberi

istanbul yapı riski

17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi’nin üzerinden 20 yıl geçti ancak Marmara bölgesi için tehlike devam ediyor. 

Hürriyet Gazetesi'nden Ece Emre'nin haberine göre; Bilim Akademisi üyesi yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür depremden sonra bazı dersler aldığımızı ancak toplum olarak gerekenleri tam olarak yapmadığımızdan yakınıyor. Görür, şu açıklamalarda bulundu: “20 senede İstanbul’u depreme hazırlayabilirdik. 1999’u milat olarak kabul etmiştik. Belediyeler, valilikler, hükümet, depreme hazırlık noktasında çok ciddiydi. Dünya Bankası’ndan 600 milyon dolar gibi bir para alındı. Bu parayla önce depremde ayakta kalması gereken devlet binaları güçlendirildi. Okullar, hastaneler, sağlık ocakları vs. Birçok viyadük ve köprü elden geçirildi. Özellikle Boğaz köprüleri depreme dayanıklı mı değil mi diye bakıldı. Bunlara bakarsak 99’dan sonra hiçbir şey yapmadık demek doğru değil. Fakat yeterli olmadı....