29 / 04 / 2024

istanbul yeni meydan 2017

istanbul yeni meydan 2017

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 6 Kasım'da Yeni AKM projesini tanıttı. Yeni AKM projesi bir çok yorum aldı. 

İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınma işlemleri başladı!

İstanbul Yeni Havalimanı'na büyük göç başlıyor. TEKNOFEST'te kullanılacak yer hizmetleri ekipmanları tırlara yüklendi.

İstanbul Yeni Havalimanı büyük göçe hazırlanıyor!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına sayılı günler kala taşınma işlemleri başlıyor. Binlerce TIR, konvoylar halinde dev merkeze malzeme taşıyacak.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın ulaşım ihalesi iptal edildi!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın 150 bagajlı otobüsle yapılacak yolcu taşıma ihalesi 'Kamu yararı oluşmadığı' gerekçesiyle iptal edildi. 

İstanbul Yeni Havalimanı için 45 günlük geri sayım!

29 Ekim’de açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı için 45 günlük geri sayım başladı. Açılış öncesi 9 bin kişi ve 10 uçak ile 3 entegre deneme yapılıp, havalimanı tüm bileşenleriyle test edilecek.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın inşaatı bitti!

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, İstanbul Yeni Havalimanı’nda düzenlenen basın toplantısında projenin inşaatının tamamladığını açıkladı. Samsunlu, dev projeyle ilgili son durumu detaylarıyla anlattı.

İstanbul Yeni Havalimanı'nda açılış provası!

29 Ekim’de ilk etabı açılacak İstanbul Yeni Havalimanı'nda son aşamaya geçildi. Projede sistemlerin test edilmesi için üniversite öğrencilerinin temsili yolcu olacağı üç büyük prova yapılacak. 

İstanbul Yeni Havalimanı dünyayı hayran bırakacak!

29 Ekim'de ilk etabı açılması planlanan İstanbul Yeni Havalimanı’nın her tarafı teknolojik yeniliklerle donatıldı. Sıfırdan yapılan en büyük havalimanı olacak proje dünyayı hayran bırakacak.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın son hali görüntülendi!

29 Ekim'de ilk etabı açılması planlanan İstanbul Yeni Havalimanı'nda sona yaklaşılıyor. 3. Havalimanı'nın son hali havadan görüntülendi. 

İstanbul Yeni Havalimanı'nın LED ekranları Amasya'dan!

Birçok stadyumların ve televizyon kanalının LED ekranlarını üreten Taglıg, Amasya'daki tesisinde İstanbul Yeni Havalimanı'nda kullanılacak LED ekranlarını üretecek.

İstanbul Yeni Havalimanı'na biletler internetten alınabilecek!

İlk etabı 29 Ekim'de açılacak İstanbul Yeni Havalimanı'na ulaşım rotası belirlendi. 18 hat üzerinden seyahat edecek yolcuların biletleri internet üzerinden alınabilecek.

İstanbul Yeni Havalimanı, Türk dünyasını birleştirecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, TDMMB'nin toplantısında dev ulaşım projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Turhan, İstanbul Yeni Havalimanı'nın Türk dünyasını birleştireceğini belirtti.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın ulaşım ihalesinin detayları belli oldu!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın ulaşım ihalesinin detayları belli oldu. 475 milyon 488 bin lirayla rakibinden 1 milyon 170 bin lira fazla teklif sunan Altur-Havaş-Free Turizm Konsorsiyumu ihaleyi kazanan grup oldu.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın ulaşım ihalesini Altur-Havaş-Free Turizm kazandı!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın ulaşım ihalesinin kazananı belli oldu. 150 otobüsle 18 hat üzerinden yapılacak seferlerin işletmesini Altur-Havaş-Free Turizm konsorsiyumu kazandı. 

istanbul yeni meydan 2017 Haberi

istanbul yeni meydan 2017

Sabah Gazetesi köşe yazarlarından Hıncal Uluç bugünkü yazısında ''Yeni AKM Projesi ve İstanbul Meydanları'nı'' değerlendirdi. 

"İstanbul müstesna bir şehirdir. Ama biz bu şehrin kıymetini bilmedik. Biz bu şehre ihanet ettik. Hâlâ da ihanet ediyoruz" demişti, 20 Ekim'de, Cumhurbaşkanı Erdoğan..

İki hafta sonra, 6 Kasım'da, bu ihanet döneminin sona erdiğini, bu muhteşem kente değil sadece, dünyaya yakışacak iki muhteşem proje ile açıkladı..

Birincisi.. Dünyayı gezmiş, en ünlü, en simge kültür binalarını görmüş biri olarak söylüyorum.. Bittiği zaman, Tarihi yarım adaya karşılık, "Cumhuriyet İstanbulu"nun simgesi olarak ortaya çıkacak, harikulade güzel ve de harikulade işlevli, haftada 7 gün, 24 saat işleyecek bir Kültür ve Sanat, ayni zamanda eğlence ve dinlence merkezi..

Erdoğan sunumu yaparken üstüne basa basa "Atatürk Kültür Merkezi" dedi.. Aylardan beri "Bu bina adını...