05 / 05 / 2024

İstanbul yeni osb

İstanbul yeni osb

Türkiye GSYH'sinin yüzde 23,6'lık kısmını üreten fakat uzun zamadır sanayi alanı sorunu yaşayan İstanbul'a 500 bin metrekare büyüklüğünde yeni sanayi alanı inşa ediliyor. 

Samsun'a yeni OSB müjdesi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 2 bin 600 dönümlük yeni OSB alanıyla ilgili gelecek hafta tescil işlemi yapılacağını açıkladı. 

Manisa'ya 2 yeni OSB kurulacak!

Yüksek teknolojiye dayalı sanayi yatırımlarını Manisa'ya çekmek amacıyla iki yeni OSB kurulması için çalışmalar hızlandırıldı. MTSO Başkanı Mehmet Yılmaz, Osmancalı ve Saruhanlı'da kurulacak OSB'lerle Manisa'yı dünya çapında önemli bir yatırım merkezi haline getirmek istediklerini belirtti.

Manisa, sanayideki gücünü yeni OSB’lerle artıracak!

Manisa’da yeni OSB’ler kurulması planlanıyor. Bölgenin en önemli sanayi üsleri arasında yer alan Muradiye Islah OSB, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onayıyla ‘ıslah’ ibaresinden kurtulurken, Saruhanlı Karma OSB’nin fizibilite çalışmalarına geçildi.

23 yeni OSB geliyor! Yatırımların önü açıldı!

İstihdam deposu OSB'lerde elektrik üretiminin önü açıldı. Geri dönüşüm ve bertaraf tesisleri de kurulabilecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yeni düzenlemelerle ilgili açıklamalarda bulundu...

2020'de 7 yeni OSB ve 5 sanayi sitesi açılacak!

2020 yılında 7 yeni organize sanayi bölgesi (OSB) ve 5 sanayi sitesi daha tamamlanacak ve böylece 25 bin kişiye istihdam sağlanmış olacak...

12 yeni OSB geliyor!

Ara malı üretimine yönelik verilen teşvikler yatırımlarına da hız verdi. İzmir ve Malatya gibi kentlerde kurulacak 12 yeni OSB, 1 yılda tamamlanacak

Ali Bahar: Yeni OSB yönetmeliği yatırımcıyı rahatlatacak!

Yeniden düzenlenerek sadeleştirilen Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği, 2 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, yeni yönetmeliğin sanayicileri rahatlattığını dile getirdi.

THY'nin İstanbul Yeni Havalimanı biletlerine yoğun ilgi!

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, THY'nin İstanbul Yeni Havalimanı biletlerine yoğun ilgi gösterildiğini açıkladı. Ekşi, ilk 2 günde bin 640 biletin satıldığını söyledi. 

İstanbul Yeni Havalimanı'nda ilk sefer yoğunluğu!

Açılışına 16 gün kalan İstanbul Yeni Havalimanı'nda her şey hazır. 31 Ekim'de ilk tarifeli seferi yapılacak havalimanında TK2141 sefer sayılı Ankara uçağında bulunmak isteyen yolcular yer dolu uyarısıyla karşılaştı.

İstabul Yeni Havalimanı'nda kaybolmanız imkansız!

İstanbul, nihayet yeni havalimanına kavuşuyor. Açılışa günler kala inşaatın geldiği son noktayı gazeteciler yerinde inceledi. İstanbul Yeni Havalimanı'nda açılış hazırlıkları sürüyor.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın merak edilen inşaat süreci!

29 Ekim günü resmi açılışı yapılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı'nda terminal ve pistler tamamlandı. İstanbul Yeni Havalimanı'nda çevre düzenlemeleri devam ediyor. 

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına 18 gün kaldı!

Toplam 7.5 milyar Euro harcanarak inşa edilen İstanbul Yeni Havalimanı açılış için gün sayıyor. İşte 18 gün sonra açılacak havalimanından son durumlar...

İstanbul Yeni Havalimanı'nın yüzde 97'si tamam!

29 Ekim'de açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı dünyanın en büyük havalimanında açılış hazırlıkları sürüyor. 10.2 milyar euroluk yatırımla hayata geçirilen İstanbul Yeni Havalimanı'nın yüzde 97'si tamamlandı. 

İstanbul yeni osb Haberi

İstanbul yeni osb

Kent sınırlarında yer alan OSB’lerde çok az boş parselin bulunduğu İstanbul’da, 500 bin metrekare büyüklüğe sahip yeni sanayi alanı hayata geçiriliyor. Kuzey Marmara Otoyolu Yassıören Gişeleri’ne iki kilometrelik uzaklıkta ve batı tarafında konumlanan TOKİ’ye ait 500 bin metrekare büyüklüğündeki arazinin yeni sanayi bölgesi yapılması planlanıyor. 

8 Şubat'ta TOKİ'nin tek lot satış şeklinde ihalesini gerçekleştirdiği arazi, yaklaşık 2,7 milyar Türk Lirası tutarla Sınırlı Sorumlu Kuzey Marmara Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nce satın alındı. İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbullu sanayicilere oda meclisindeki kürsüden açıkladığı yeni sanayi alanına ilişkin, “İstanbul’daki OSB arazilerinde çok az yer kaldı. İstanbul sanayicisi adeta sıkıştı. Şimdi içerisinde İTO üyelerinin de olduğu bir grup, Arnavutköy Yassıören’de yeni bir sanayi bölgesini devreye alıyor. İstanbul’da sanayi arsası konusunda sıkıntı...