18 / 05 / 2024

İstanbul Yenikapı eski hali

İstanbul Yenikapı eski hali

İstanbul Uluslararası Fuar Merkezi'nin kurulması planlanan Yenikapı 1976 yılında turistik bölge olması için planlanmış... İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

Üsküdar'daki 200 bin konutun yarısı 2024'te yenilenmiş olacak!

Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında İstanbul'da çalışmalar hızlandırıldı. İstanbul'un eski yerleşim yerlerinden biri olan Üsküdar'da kentsel dönüşümün radarına girdi. İlçede 10 yılda 30 bin konut yenilendi. 200 bin konutun yarısı ise 2024'te yenilenmiş olacak.

Hızlı tren bileti fiyatları son bir senede yüzde 300 zamlandı! YHT Ankara, İstanbul, Konya, Karaman biletleri...

Yüksek Hızlı Tren (YHT) biletlerine son bir yılda yüzde 300 zam! İstanbul - Ankara, Eskişehir, Konya, Karaman, Kocaeli, Sakarya Bilecik hattında seyahat edenler, bilet fiyatlarının artmasıyla pahalı bir deneyimle karşı karşıya kalacak.

Borsa İstanbul'un eski genel müdüründen şok iddialar

Borsa İstanbul'un eski genel müdürlerinden Tuncay Dinç şok bir iddia da bulundu. Dinç'e göre dolardaki 20 Aralık operasyonunun ardındaki ekip borsaya da operasyon çekti. Dinç, Bakan Nureddin Nebati  hakkında da şok bir iddia ortaya attı.

Öğrencilerin yurt ve kira sorunu Meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, 21 Eylül 2021 tarihi itibarıyla ülke geneli ile İstanbul, Ankara, Eskişehir ve İzmir illerinde barınma sorunu yaşayan öğrencilere ilişkin soru önergesi verdi. 

Ömer Niziplioğlu: Binaları yenilemek yetmez, kenti de dönüştürmeliyiz!

Mega kent İstanbul'un eski bir şehir olması sebebiyle planlama konusunda sıkıntılı bir yapılaşma gerçekleştiğine değinen Ulusal İktisadi Düşünce Kuruluşu (ULİKAD) Başkanı Ömer Niziplioğlu, "Binaları yenilemek yetmez, kenti de dönüştürmeliyiz" dedi.

İstanbul'da 790 bin adet var!

İstanbul'da eski deprem yönetmeliğine göre yapılan 790 bin bina bulunuyor. Bu binaların tüm tespitleri 2023'e kadar yapılacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un tam dönümü için 485 milyar TL gerektiğini vurguladı.

İstanbul’da eski binalar tek tek yenileniyor!

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında İstanbul'da eski binaların değerlemesi konusunda yoğunluk yaşanıyor.

Erkin Sopokov'a '681 bin dolarlık konut satın alma' suçlaması!

Ülkesinde gözaltına alınan Kırgızistan'ın İstanbul'daki eski Başkonsolosu Erkin Sopokov, diplomatik plakalı aracını üçüncü şahıslara kullandırmak, 681 bin dolarlık konut satın almak, Başkonsolosluğun bütçesinden 31 bin doları şahsi ve ailevi nedenleri için kullanmaktan sorumlu tutuluyor...

Dosso Dossi Holding Yenikapı'da otel yapacak!

Dosso Dossi Holding fuar organizasyonuna ek olarak turizm sektörüne yatırım yapan holdingin Fatih'te Dowtown ve Sultanahmet'te Old City ismiyle iki tane oteli bulunuyor. Yeni otelini ise İstanbul Yenikapı'da Marmaray istasyonuna yakın bir konumda yapacak...

Bakırköy’de kentsel dönüşüm tekrar gündeme geldi!

Bakırköy köklü geçmişi ile İstanbul’da eski yapıların bulunduğu ilçelerden biri. Eski yapıların modernize edilmesi ve depreme dayanıklı konutlarda oturmak isteyen vatandaşlar, Bakırköy için kentsel dönüşüm sürecini tekrardan dile getirdi…

TMSF 4 ildeki gayrimenkulü 12.1 milyon TL'ye satıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, İstanbul ve Eskişehir'de yer alan 4 gayrimenkulü toplam 12 milyon 125 bin TL muhammen bedelle satışa çıkardı.

TMSF'den 12.1 milyon TL'ye satılık 4 gayrimenkul!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, İstanbul ve Eskişehir'de yer alan 4 adet gayrimenkulü toplam 12 milyon 125 bin TL muhammen bedelle satışa çıkardı.

TOKİ Kayabaşı kura sonucu sorgulama 2+1!

TOKİ Kayabaşı kura sonucu noter huzurunda İstanbul Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde açıklanıyor. Projedeki 2 bin 338 adet 2+1 daire sahibini buluyor. TOKİ Kayabaşı kura sonucu sorgulama 2+1...

İstanbul Yenikapı eski hali Haberi

İstanbul Yenikapı eski hali

İstanbul'da 1976 yılında Yenikapı'nın turistik bölge olması planlanmış... Yenikapı ile Kumkapı arasında geniş bir bölgede uygulanacak, Yenikapı Turizm Kompleksi adlı projeyle İstanbul Belediyesi yılda 800 milyon lira gelir sağlayacakmış.


Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı habere göre; dönemin İstanbul Belediye Başkanı Ahmet İsvan, proje için Strasbourg ve Paris'te Avrupa Konseyi ve UNESCO uzmanlarıyla görüşmeler yapmış...


Haberin devamı için...