21 / 05 / 2024

İstanbul yeşil çatılarla nefes alacak

İstanbul yeşil çatılarla nefes alacak

4. Uluslararası Yeşil Çatı Kongresi, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin himayesinde, International Green Roof Association (IGRA) Uluslararası Yeşil Çatı Derneği ev sahipliğinde 2021 Nisan tarihlerinde Raffles İstanbul Zorlu Center'da gerçekleştirildi.

İstanbul Yeşil Alanlar Çalıştayı 5-6 Şubat 2020'de!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi , kentin yeşil ve açık alanlarının ele alınacağı "İstanbul Yeşil Alanlar Çalıştayı" gerçekleştirecek.

Yeşil çatı ve pasif evler yaygınlaştı!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal’ın “Çevre Haftası“ için konuştu. Şenal, yeşil çatı ve pasif evlerin önemine değindi.

İstanbul 'Yeşil Ağ' ile örülecek!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Binali Yıldırım, İstanbul’daki seçim çalışmalarına dün Eyüpsultan’dan başladı. Vatandaşlarla biraraya gelen Yıldırım, Yeşil Ağ projesi ile İstanbul’u yeşil koridorlarla saracak.

Urbanscape’le yeşil çatı çözümü sunuyor!

Şehirlerdeki yeşil alan ihtiyacını gidererek çevreye saygılı binalar oluşturmayı amaçlayan ve aynı zamanda binalara estetik bir görünüm kazandırmak isteyenler yeşil çatı sistemlerine başvuruyor. 

Knauf Insulation ile yeşil çatı dönemi!

Knauf Insulation Genel Müdürü Gürcan, "Bu kapsamda ‘yeşil çatı sistemleri’ günümüzde beton yapıların ortaya çıkardığı sorunları büyük oranda ortadan kaldırabilecek çözümlerden biridir" şeklinde konuştu...

Yeşil çatılar şehirlerde sel riskini azaltıyor!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu, dünyada hızla yayılan yeşil çatı uygulamalarının, şehirlerde sel oluşumunu azalttığını belirtti.

Yeşil çatı uygulamalarını destekliyoruz!

Bitkilendirilmiş çatıların çevre duyarlılığı konusunda iyi bir örnek oluşturduğunu söyleyen ÇATIDER Başkanı M. Nazım Yavuz, “Yeşil çatı uygulamalarını destekliyoruz” dedi.

Büyükçekmece'de "Yeşil Çatı" Uygulaması başladı!

Büyükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçe genelindeki park ve yeşil alanların doğal yeşil dokusunu bozmamak için, bu bölgelerde yapıların çatılarına doğal bitkiler dikiyor.

Vizyon Atölyesi, İstanbul için Yeşil Yol projesi tasarladı!

17 Ağustos Marmara Depremi’nin 17. yıl dönümünde, kentlerin geleceğini kurgulamak için kurulan ‘Vizyon Atölyesi’ İstanbul’da aktif yeşil alan miktarını artırmak, olası bir depremde toplanma alanları açmak için ‘Yeşil Yol’ projesini tasarladı.

Nef'ten İstanbul'a Yeşil Yol projesi!

Nef'in Vizyon Atölyesi’nin yeni projesi ‘Yeşil Yol’, 5 milyon metrekarelik yeşil alanıyla İstanbul'a nefes aldıracak. Projenin mali büyüklüğü 7 milyar dolar olacak.

İşte masal diyarından çıkmış 15 yeşil çatı!

Yeşil çatılar yalnız muhteşem görünmekle kalmıyor, aynı zamanda ısı yalıtımı yapıyor, yağmur suyunu emiyor ve enerji tasarrufu sağlıyor. İşte masal diyarı gibi gözüken 'yaşayan çatılar'ın en güzel örnekleri...

Soyak Konforia: İlk mega-yeşil proje!

Yeşil binalar konusunda yatırımlarına hız veren Soyak, Kuzey Bahçeşehir'de yer alan Soyak Konforia ile İstanbul'un ilk mega-yeşil projesine imza atıyor.

Nurgül Yeşilçay, Levent Oto Sanayi’den atölye kiraladı!

Yoğun çalışma temposundan sonra resme yönelen ünlü oyuncu Nurgül Yeşilçay, bir heykeltıraş arkadaşı ile Levent Oto Sanayi’de 250 metrekarelik bir atölye kiraladı.

İstanbul yeşil çatılarla nefes alacak Haberi

İstanbul yeşil çatılarla nefes alacak

4. Uluslararası Yeşil Çatı Kongresi, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin himayesinde, International Green Roof Association (IGRA) Uluslararası Yeşil Çatı Derneği ev sahipliğinde 2021 Nisan tarihlerinde Raffles İstanbul Zorlu Center'da gerçekleştirildi. 


Yeşil çatıları Türkiye ile tanıştıran Onduline Avrasya A.Ş.'nin Ana Sponsorluğunda yapılan kongre, 35 farklı ülkeden 500'e yakın katılımcıyı buluşturdu. Arjantin'den Norveç'e kadar dünyanın birçok ülkesinden farklı disiplinlere sahip katılımcının kongreye büyük ilgi gösterdiği gözlendi. 


Dünya çapında üne sahip mimar, tasarımcı, yeşil çatı uzmanları ve yerel yönetim temsilcilerini buluşturan 4. Uluslararası Yeşil Çatı Kongresi'nde, yeşil çatılardaki en son yenilikler ve teknolojiler paylaşıldı. Kongre, Zorlu Center Peyzaj Müdürü Zerrin Bucaklı ve Yüksek Mimar Deniz Aslan'ın (DS Mimarlık) liderliğinde gerçekleşen "Zorlu Center Teknik Gezisi" ile başladı. Kongre katılımcıları, Boğaz manzarası eşliğinde, Avrupa'nın en büyük yeşil çatı...