06 / 05 / 2024

İstanbul Yüksek Eğitim Zirvesi

İstanbul Yüksek Eğitim Zirvesi

Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS), İstanbul'da Avrasya Uluslararası Yüksek Eğitim Zirvesi (EURİE) düzenleyecek. Gelecek yıl şubat ayında Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenmesi planlanan zirvenin tanıtım toplantısı Azerbaycan'da yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 83 bin 162 öğrenciye eğitim desteği verecek...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, ilköğretim ve lise seviyesinde eğitim gören öğrencilere kişi başı 750 Türk Lirası olacak şekilde toplam 62 milyon 371 bin 500 Türk Lirası destek vereceği açıklandı.İşte haberin ayrıntıları...

Bakan Işıkhan duyurdu: Şehit ve gazi çocuklarına eğitim yardımı ödemeleri yarın yapılıyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, şehit ve gazilerin çocukları ile gazilere yönelik eğitim yardımı ödemelerinin yarın yapılacağını duyurdu.

2027’ye kadar iş alanlarında en yüksek büyüme eğitim, tarım ve ticarette olacak!

Dünya Ekonomik Forumu’nun hazırladığı, ‘2023 İşlerin Geleceği Raporu’na göre, iş alanlarında 2027 yılına kadar en yüksek mutlak büyümenin eğitim, tarım ve dijital ticarette olacağı öngörülüyor.

Üniversite öğrenciler dikkat! Okullar açılıyor mu, yüz yüze eğitime geçiliyor mu? YÖK Başkanı Özvar açıkladı!

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 3 Nisan'dan itibaren isteyen öğrencilere, devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini duyurdu.

Üniversitelerde yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? Üniversite açılış tarihi belli oldu mu?

Yaşanılan deprem felaketi sonrası üniversiteler uzaktan eğitime geçti. Pandemi döneminden alışılmış bir eğitim olan uzaktan eğitim 2023 bahar dönemi için yeniden geldi. Bu durumdan memnun olmayan öğrenciler ise okullarına yüz yüze kavuşma haberini bekliyor.

Kiralara yüz yüze eğitim dopingi!

Okullarda yüz yüze eğitimin başlayacak olması emlak piyasasını da hareketlendirdi. Bazı ilçelerde kiralar ikiye katlandı.

İzmir'de ev kiralarına yüz yüze eğitim zammı!

Türkiye genelinde kiralık evlerin fiyatları uçtu. İzmir'de fiyatlardaki artıştan nasibini aldı. Geçtiğimiz seneyi uzaktan eğitim ile geçiren öğrenciler okullarının olduğu şehirlere dönmeye başladı. Ev arayan öğrenciler; fahiş kira tutarlarıyla karşı karşıya kaldı.

Yüz yüze eğitim kiralık ev stokunu eritti!

Yüz Yüze eğitimin başlayacağının belirtilmesiyle kiralık ev stokunda azalma meydana geldi. Emlakçılar öğrencilerin kiralık ev bulmakta zorlandığını dile getirdi. 

Kiralık ev fiyatlarına yüz yüze eğitim dopingi!

Üniversitelerin, Eylül ayından itibaren yüz yüze eğitime geçmesi hedefleniyor. Bu sebeple öğrenciler de ev ve yurt aramaya başladı. Fakat artık kiralık konut bulmak oldukça zorlaştı.

İstanbul’da konut stok adedi en yüksek ilçe hangisi?

Türkiye’de gayrimenkul sektörü eski hareketli günlerine dönüyor. Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa'nın analizine göre İstanbul’da 252 bin 353 adet konut stoku bulunuyor. Peki İstanbul’da konut stok adedi en yüksek ilçe hangisi?

Karşıyaka Belediyesi'nden apartman ve site yöneticilerine eğitim!

Karşıyaka Belediyesi’nce, deprem sonrasında ortaya çıkan bilgi kirliliği ile birlikte vatandaşların doğru adımı atması, doğru kurumlardan hizmet alabilmesi için apartman ve site yöneticilerine eğitim verilecek.

Staff Yönetim Eğitim Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Staff Yönetim Eğitim Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Şişli'de 600 bin TL sermaye bedeli ile Uğur Mıdık tarafından kuruldu.

Pendik Başıbüyük Eğitim ve Araştırma Hastanesi açıldı!

Marmara Üniversitesi (MÜ) Pendik Başıbüyük Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmete açıldı.

İstanbul Yüksek Eğitim Zirvesi Haberi

İstanbul Yüksek Eğitim Zirvesi

Gelecek yıl şubat ayında Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenmesi planlanan zirvenin tanıtım toplantısı Azerbaycan'da yapıldı.


Bakü'deki toplantıya Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, EURAS Başkanı Dr. Mustafa Aydın, Azerbaycan'daki üniversite rektörleri, milletvekilleri ve davetliler katıldı. 


EURAS Başkanı Aydın, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, zirveye ABD, Kanada, Arjantin, Brezilya, Güney Kore, Çin gibi ülkelerin de bulunduğu 300 üniversiteden 2 bin üniversite temsilcisinin katılacağını bildirdi. 


EURİE'de dünyanın dört bir tarafından gelecek temsilcilerinin tecrübe paylaşımında bulunacaklarını ve işbirliklerinin artırılması konusunda çalışmalar yapacaklarını ifade eden Aydın, zirve kapsamında 25 konferans düzenleneceğini belirtti.


Aydın, "Bu konferanslarda dünyadaki eğitimde yeni yaklaşımlar, teknolojinin kullanımı, eğitimdeki yeni yöntemler ele alınacak. Katılımcılar hem birbirleriyle işbirliği yapacak hem de dünyadaki yeni gelişmeleri eğitim duayenlerinden öğrenmiş olacaklar. EURİE'nin en büyük kazanımı bu olacaktır" dedi.


Toplantıyı her yıl...