06 / 05 / 2024

istanbula iki metro hattı müjdesi daha

istanbula iki metro hattı müjdesi daha

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre Topbaş, kentin Anadolu ve Avrupa yakalarında iki önemli metro hattı için ihale aşamasına geldiklerini belirtti.

Ankara'ya iki yeni metro hattı müjdesi! 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Ankara adayı Mansur Yavaş'tan Başkentlilere 2 metro hattı müjdesi verdi. İşte Mansur Yavaş'ın resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı o paylaşım...

İBB İstanbul'da yapımı devam eden iki metro hattının ihalesini iptal etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yapım aşamasında olan Kaynarca-Pendik-Tuzla ve Kirazlı-Halkalı metro hatlarının ihalelerini iptal etti. İBB, söz konusu inşaat işleri için yeniden ihaleye çıkacak. İşte detaylar...

Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın iki istasyonu yarın açılıyor!

12 istasyonu bulunan Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın Bahariye ve Masko istasyonları yarın açılıyor. Ataköy-İkitelli Metro Hattı, Ataköy - İkitelli arasındaki mesafeyi 21.5 dakikaya düşürecek.

Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın iki istasyonu 29 Mayıs'ta açılıyor!

12 İstasyondan oluşan ve Ataköy - İkitelli arasını 21.5 dakikaya düşürecek olan Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın iki istasyonu 29 Mayıs'ta açılıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açılış müjdesini Twitter hesabından yaptığı paylaşımla verdi.

Mersin metro ihalesinin maliyeti ne kadar? 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen metro ihalesinin maliyeti merak konusu oldu.  Kamu İhale Kurumu'nun iki ay önce iptal ettiği metro ihalesinin maliyetini 790 milyon lira artırıp tekrar ihaleye çıkarılmıştı. 

Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın iki istasyonu açılıyor!

Yapımı devam eden Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nda çalışmalar tamamlanıyor. Metro hattının Olimpiyat Başakşehir ve Kirazlı istasyonları açılışa hazırlanıyor.

Göztepe-Ümraniye metro inşaatında kaza: 2 yaralı!

Kadıköy Sahrayı Cedid Mahallesi'ndeki Göztepe Ümraniye metro inşaatında vinç halatı boşaldı, aşağıda çalışma yapan iki işçi yaralandı.

Ekrem İmamoğlu: İki metro hattının çalışmalarını yeniden başlattık!

Kamu bankalarının göreve başladıkları andan itibaren İBB'ye mesafeli durduğunu ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yurt dışından aldıkları kredilerle iki metro hattının çalışmalarını yeniden başlattıklarını söyledi... 

İzmir Narlıdere Metrosu’nda iki istasyon birleşti!

Çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımına devam ettiği Fahrettin Altay ile Narlıdere arasındaki 7,2 kilometrelik metro hattında ilk iki istasyon birbirine bağlandı.

İstanbul Havalimanı'na gidecek iki metro hattının imar planları onaylandı!

İstanbul Havalimanı-Halkalı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hatlarının imar planları, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edildi

Üsküdar-Beykoz Metro Hattı'na ilk kazma iki yıl içinde vurulacak!

Seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlarla bir araya gelen Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın, Üsküdar-Tokatköy Metro Hattının durak ve güzergâh tablosunu Beykozlular'a anlattı.

Ankara'ya iki yeni Ankaray ve metro müjdesi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna Ankara'ya iki yeni Ankaray ve metro yapılacağının müjdesini verdi.

Halkalı-Bahçeşehir Metro Hattı'nda güzergah değişiyor!

Dudullu-Bostancı Metro Hattı Tünel Buluşma Töreni'nde konuşan İBB Başkanı Uysal, "Halkalı-Bahçeşehir Metro Hattı'nda bir güzergah değişikliğiyle yeni usule göre gelir getirici proje çalışması yapıyoruz. En az iki ay içerisinde şekillendireceğiz." ifadelerini kullandı.

istanbula iki metro hattı müjdesi daha Haberi

istanbula iki metro hattı müjdesi daha

İhale Eylül ayında


"Ataköy-İkitelli ve Dudullu-Bostancı metroları için eylül ayında ihaleler yapılacak" ifadesini kullanan Topbaş, Ataköy-İkitelli hattı ile Basın Ekspres yolu güzergahının Marmaray ve Olimpiyatköy-Bağcılar metrosu ile entegre raylı sisteme kavuşacağına dikkati çekti. Topbaş, bu şekilde Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Küçükçekmece ve Başakşehir ilçelerinin hattan istifade edeceğini aktardı. Topbaş, Anadolu Yakası'ndaki Dudullu-Bostancı metrosunun ise Maltepe,Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye'den geçeceğini anlatarak, bu hattın da Marmaray, Kadıköy-Kartal Metrosu ve Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe-Çekmeköy metrosu ile entegre olacağına işaret etti.


Açıklamaya göre, 14 Eylül'de ihalesi yapılacak Ataköy-İkitelli Hattı 13,3 kilometre uzunluğunda olacak ve saatte tek yönde 45 bin yolcu taşıyacak. Ataköy, Yenibosna, Çobançeşme, Kuyumcukent, Doğu Sanayi, Mimar Sinan, Evren Mahallesi, İkitelli Kavşak, Mehmet Akif, Bahariye, Masko, İkitelli Sanayi istasyonlarından oluşacak hattın yolculuk süreleri; Ataköy-İkitelli arasında 19,5 dakika, Yenikapı-Çobançeşme...