06 / 07 / 2024

İstanbula İki Yeni Şehir

İstanbula İki Yeni Şehir

Vatan gazetesi yazarı Elif Ergu, "AB Temmuz ayında ‘Akıllı Şehirler ve Topluluklar Avrupa İnovasyon Ortaklığı’ (SCC- Smart Cities and Communities) girişimi başlattı" diye yazdı

Emlak Konut GYO-THY Yenişehir Evleri Arnavutköy projesine başvuran 450 bin kişi 9 aydır kura çekilişi bekliyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Türk Hava Yolları tarafından inşa edilecek olan Yenişehir Evleri Arnavutköy Arnavutköy projesine başvuran 450 bin kişi 9 aydır kura çekilişi bekliyor...

13 bin kişinin yaşayacağı yeni imar alanı için start verildi! Akçaovalılar yeni yerleşim alanına kavuşuyor!

Muğla'ya Bağlı, Menteşe Belediyesi,  13 bin kişinin yaşayacağı yeni kentsel yerleşim alanı için Akçaova Mahallesi'nde yeni imar alanı oluşturuyor. 

Gayrimenkul alırken borçlu çıkabilirsiniz! Bu kontrolü yapmadan sakın imza atmayın!

Gayrimenkul satın alma işlemlerinde son aşama olan tapu devrinde bazı aşamalara dikkat edilmesi gerekiyor. Öyle ki yeni sahip, bu devir ile satışı yapılan mülkün eski borçlarından da sorumlu hale gelebiliyor.

Ev kiralamada yeni kriz: Taahhütname yoksa daire yok!

Fırsatçıların ev kiralarken ki yeni taktikleri duyanları hayrete düşürdü. Kira sözleşmesine tahliye taahhütnamesini ekleyen ev sahipleri imza atmayana evi kiralamıyor. Böylece istediği zaman zam istediği zaman da kiracıya çık baskısı uygulayabiliyor. İşte detaylar...

Altını yüksek alanlar üzülmesin! Altında yeni rekor açıklandı, tarih verildi! Öyle bir yükselecek ki donup kalacaksınız

Altın fiyatları mayıs ayında kırdığı rekorları geride bırakarak, düşüş geçti. Altındaki bu düşüş yüksek fiyattan altın alanları üzerken Altın Uzmanı Nazar Özsahakyan yeni rekoru tarih vererek açıkladı. Öyle bir yükselecek ki donup kalacaksınız...

Altında yeni rekor! Bugün altın fiyatları öyle yükseldi ki görenlerin ağzı açık kalacak! 12 Nisan 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları bugün güne yeni bir rekorla başladı. Altının ons fiyatı 2020 dolara kadar yükseldi. Gram altın ise resmen fırladı.  Bugün altın fiyatları öyle yükseldi ki görenlerin ağzı açık kalacak! 12 Nisan 2023 altın fiyatları.

Aile Bakanlığından peş peşe yeni müjdeler! Bu kişiler nisanda tam 1997 lira alacak! Bu parayı hemen alın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni yardımı belli oldu. Bu yaşın üstündeki kişilere bakanlık tarafından PTT üzerinden 1997 lira maaş ödenecek.

Dev Bankadan yeni altın tahmini geldi! Öyle rakamlar açıklandı ki... Bu rakamları görenler resmen dondu kaldı!

Yatırımcılar piyasalardaki hareketliliğe karşı altın fiyatları tahminleri yaparken dev bankadan yeni altın tahmini geldi.Öyle rakamlar açıklandı ki... Bu rakamları görenler resmen dondu kaldı!

Dolar için öyle bir rakam geldi ki görenlerin gözleri yuvalarından fırlayacak! Tüm bildiklerinizi unutun! Yeni rakam...

Dolar için öyle bir rakam geldi ki görenlerin gözleri yuvalarından fırlayacak! Tüm bildiklerinizi unutun! Yeni rakam..

Yeni Evim Kampanyasına kaç kişi başvurdu? Rakamlar şaşırttı!

Orta gelir grubundan vatandaşların ev sahibi olması amacıyla hayata geçirilen Yeni Evim Konut Finansman Programından ilk rakamlar geldi.  81 ili kapsayan ve piyasa koşullarından uygun fiyatlar sunan kampanyaya 10 günde kaç kişi başvurdu? İşte detaylar…

V Club Türkiye'de 6 yeni projeye imza attı! 10 binden fazla kişi tapu sahibi oldu!

V Club, son 3 senede hayata geçirdiği projeler ile küçük yatırımcılara fırsatlar sunmayı sürdürüyor. V Club Türkiye'de 6 yeni projeye imza attı! 10 binden fazla kişi tapu sahibi oldu!

Gram altında yeni rekor yola çıktı geliyor! Öyle bir rakam açıklandı ki! Elinde altını olanların başı göğe erecek

Gram altın tüm zamanların rekorunu kırarken gözler yeni rekora çevrildi. Gram altın ne kadar olacak? Gram altında yeni rekor yola çıktı geliyor! Öyle bir rakam açıklandı ki! Elinde altını olanların başı göğe erecek.

TOKİ Yozgat projeleri için tarih açıklandı! İki yeni projede tam 202 konut geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Yozgat projeleri için tarih açıklandı... İki yeni projede tam 202 konut geliyor...

İstanbula İki Yeni Şehir Haberi

İstanbula İki Yeni Şehir

İşte o yazı;


İstanbul’a yapılacak yeni ‘şehirler’ akıllı olacak mı?


Temmuz ayının ilk haftasında Faruk Eczacıbaşı’yla sohbet etmiştim. ‘Trafik sorununu çözemeyen İstanbul finans merkezi olamaz’ demişti Faruk Eczacıbaşı. Türkiye Bilişim Vakfı’nın Başkanı olan Eczacıbaşı bir süredir İstanbul ve trafik sorunuyla ilgili kafa yoruyor, çözüm önerileri geliştirilen etkinliklere öncülük ediyor. 


O sohbetimizde Bilgi İletişim Teknolojileri (BİT) kullanarak İstanbul’da yapılabilecek iyileştirmeleri masaya yatırmıştık. En çok da trafiği ve biraz da enerji tüketimini konuşmuştuk. O günden bu yana bu konuda atılan adımları, toplantıları takip etmeye çalışıyorum. 


İstanbul için ‘çılgın’ projeler de belli oldu. Başbakan Erdoğan İstanbul’da 2 yeni şehir yapılacağını açıkladı. Bu şehirlerin biri Avrupa diğeri Anadolu Yakası’nda olacak. 1 milyonun üzerinde nüfus bu şehirlerde yaşayacak. 


Bir şehri iyileştirmek demek büyütmek demek değil. Bunu biliyoruz değil mi?...