15 / 06 / 2024

istanbulda aidatlar neden yüksek

istanbulda aidatlar neden yüksek

İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde inşa edilen site tarzı, sosyal alanları olan konut projelerinde ‘aidat’ kritik önem taşımaya başladı. Havuzu, parkı, spor alanları ile öne çıkan bu evleri alırken veya kiralarken aidatlar belirleyici oluyor.

Konut sitelerinde aidat krizi: Neden aidatlara sınır gelmedi, neden denetim yapılmıyor?

Konut sitesi aidatlarında yaşanan fahiş aidatlar her sene gündeme geliyor. Peki neden denetim yapılmıyor? 

İstanbul'da konut sitesi aidatları 2 yılda yüzde 300 arttı! Beşiktaş, Şişli, Üsküdar... İlçe ilçe aidatlar açıklandı!

Mega kent İstanbul'da konut sitesi aidatlarındaki yükselişler vatandaşların tepkilerine neden olurken, son 2 senedeki zamlar yüzde 300'e yaklaştı. Peki hangi ilçede konut sitesi aidatları ne kadar?

Konut sitesi aidatlarına asgari ücret oranında artış kapıda! Tesis yönetim sektörü tepkili!

Asgari ücrete yapılan yüzde 34'lük yükselişin, apartman ve site aidatlarına da aynı oranda zam olarak yansıtılması ile ilgili hazırlıklar, tesis yönetim sektörü tarafından tepkiye neden oldu. 

Yüksek aidatlar ev sahibi ve kiracıları isyan ettirdi!

Ev sahibi ve kiracılar “geçici yönetim” tarafından alınan yüksek aidattan dolayı isyan bayrağını çekti. Peki aidatlar neden bu kadar yüksek? “Geçici yönetim” krizi nasıl çözülecek? İşte ayrıtılar....

Konut sitelerindeki fahiş aidatlar TBMM gündeminde!

Yeni yılla beraber elektriğe, doğal gaza ve asgari ücrete yapılan zamlar; site aidatlarının yüzde 40 ile yüzde 50 arasında yükselmesine neden oldu. Sitelerdeki fahiş aidat zamları TBMM gündemine taşındı.

Sitelerdeki aidatlar neden bu kadar yüksek?

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat www.emlakkulisi.com okurları için "aidatların yüksek olması" konulu yazı yazdı. İşte o yazı...

Havuzlar aidatların kabarmasına neden oluyor!

İnşaat firmalarının, konut projelerinde sunduğu havuzlar çoğu zaman kullanılmazken, aidatların kabarmasına neden oluyor..

Bina aidatları neden yüksek?

Konut projelerinde aidat değerleri kira değerleri ile yarışır hale geldi. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerdeki projelerde aidatlar metrekare bazında 18 liraya kadar çıktı. En düşük aidat değeri ise metrekare başına ortalama 0.33 lira ile Ankara'da bulunuyor.

Site aidatları nasıl şablon haline getirilir?

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " site aidatlarında şablon oranlar " konusunu kaleme aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı....

İshak Alaton'a imar kirliliğine neden olmaktan dava açıldı!

Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton'a, Ortaköy'deki Tarihi Şifa Yurdu binasında kaçak ilaveler yaparak tescilli kültür varlığına zarar verdiği ve imar kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle dava açıldı.

Gülhane Parkı'ndaki duvar neden çöktü?

İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul'da Gülhane Parkı'nda bir çay bahçesinin duvarının yıkılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Salıcı, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya ilettiği önergede duvarın neden çöktüğünü sordu..

Site aidatlarında şablon çalışması!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " site aidatlarında şablon çalışması " konusunu değerlendirdi. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Neden emlak danışmanıyla çalışılmalı?

Aslında “Neden sahibinden değil de Emlak danışmanı ile çalışılmalı?” sorusunun cevabı çok basittir. Çünkü her işin uzmanı ile çalışmak, en doğru ve de en karlı sonucun elde edilmesi anlamına gelir.

istanbulda aidatlar neden yüksek Haberi

istanbulda aidatlar neden yüksek

İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde inşa edilen site tarzı, sosyal alanları olan konut projelerinde ‘aidat’ kritik önem taşımaya başladı. Havuzu, parkı, spor alanları ile öne çıkan bu evleri alırken veya kiralarken aidatlar belirleyici oluyor. Çünkü İstanbul’da yeni bir evde ısınma bedeli hariç 300 liradan ucuz aidat yok denecek kadar az. Şehrin merkezinde ya da bahçeli evlerde bu rakam 2 bin lirayı buluyor.


HAVUZ, spor salonu, basketbol ve futbol sahası, çocuk eğlence alanları, alışveriş birimleri, kafeler ve parklar... Hepimiz tüm bunları içinde barındıran bir sitede yaşamak isteriz. Ne var ki kira bedelini bulan aidatlar ev sahipleri ve kiracılar için ek yük getiriyor.  İstanbul’da markalı konut projelerinde metrekare başına aidat bedeli 3 TL’yi aşıyor. Bu da 100 metrekare bir ev için 300...