04 / 05 / 2024

İstanbulda arsa mafyası

İstanbulda arsa mafyası

1990 yılında Anadolu Yakası'nda Hazine ve şahıs arazilerini gasp eden arsa mafyaları, Pendik, Kartal ve Ümraniye'ye de el atmış. İşgal ettikleri arazileri, köy senediyle metrekaresi 50 ile 150 bin liraya satıyorlarmış.

1989 yılında arsa mafyası İstanbul'u parsel parsel satıyormuş!

1989 yılında İstanbul, arsa mafyası tarafından parsel parsel satılıyormuş. Arsa mafyaları, dilediği Hazine arazisini istediğine satıyormuş. Devletle iç içe olan arsa mafyaları 6 milyon 500 bin metrekarelik alanı kontrol altında tutuyormuş.

1933 yılında İstanbul'da 40 bin arsa, 140 bin bina varmış!

1933 yılında İstanbul Belediyesi tarafından İstanbul'daki bina ve arsaların sayısı tespit edilmiş. Verilere göre İstanbulda 40 bin arsa 140 bin bina varmış.

1996 yılında Polonezköy örnek olacakmış!

1996 yılında arsa mafyasının ve plansızlığın tehdidi altındaki Polonezköy'ün korunması ve kurtulması için yapılan çalışmalarla turizme ağırlık verilerek Polonezköy; Şile, Ağva, Riva gibi birçok yere örnek olacakmış.

1993 yılında arsa mafyası İstanbul'un ormanlarını yok ediyormuş!

1993 yılında arsa mafyası İstanbul'un ormanlarını yok ediyormuş. Gecekondulaşmanın hızlı olduğu bölgelerde, 1993 yılının ilk beş ayında çıkan 15 yangında, 150 dönüm ormanlık ve fundalık alan kül olmuş.

1989 yılında İsmet İnönü'nün armağanı arsa, ihale mafyasının elinde kalmış!

1989 yılında, İsmet İnönü'nün hizmetlerinden dolayı bir şahsa verdiği 25 dönümlük arsa, varislerin anlaşamaması üzerine ihaleyle satılığa çıkarılmış. Satılığa çıkarılan arazi 100 milyon liraya ihale mafyasının elinde kalmış.

1989 yılında arsa mafyası İstanbul'u parsel parsel satıyormuş!

1989 yılında İstanbul, arsa mafyası tarafından parsel parsel satılıyormuş. Arsa mafyaları, dilediği Hazine arazisini istediğine satıyormuş. Devletle iç içe olan arsa mafyaları 6 milyon 500 bin metrekarelik alanı kontrol altında tutuyormuş.

İstanbulda deprem çadırı kuracak arsa kaldı mı

Mehmet Tezkan, Milliyet Gazetesi'ndeki bugünkü köşesinde "İstanbulda deprem çadırı kuracak arsa kaldı mı" başlıklı yazıyı kaleme aldı...

Yatırımcı İskenderun'da arsa arıyor

Atakaş Şirketler Grubu Başkanı Recep Atakaş, İskenderun bölgesinde yatırımcıların arsa bulmakta zorlandıklarını belirterek, sanayici için arsa üretilmesini istedi.

'İskenderun'da arsa bulunmuyor'

Atakaş Başkanı, yörede yatırımcıların arsa sıkıntısının giderilemediğini söyledi.

Edirne Belediyesi 2 arsa satacak

Edirne Keşan Belediyesine bağlı Yukarı Zaferiye Mahallesi'nde 2 adet arsa kapalı teklif ile satılacak

Arsa yatırımının 10 püf noktası

Türkiye'nin 1 numaralı emlak uzmanı Tebernüş Kireçci arsa yatırımcıları için kaleme aldı.

Konya Belediyesi arsa satacak

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı 20 milyon YTL muhammen bedelle arsa satacak.

Aydın Valiliği arsa satacak

Aydın Valiliği İl Encümeni Başkanlığı arsa satacak

Kazan Belediyesi arsa satacak

Ankara İline bağlı Kazan Belediyesi arsa satacak

İstanbulda arsa mafyası Haberi

İstanbulda arsa mafyası



Gecekondu tacirleri 3 yeni bölgeyi pazarlamaya açtı


İstanbul satışta


Ferit FARSAKOĞLU


İstanbul'un Anadolu Yakası'nda Hazine ve şahıs arazilerini silah zoruyla gasp eden arsa mafyaları, son olarak Pendik, Kartal ve Ümraniye'ye el attı.


İşgal ettikleri toprakları parselleyen, aracıları vasıtasıyla metrekaresini 50-150 bin liradan ve hiçbir yasal güvencesi olmayan belgelerle satarak milyarlarca kara para kazanan mafyanın giderek güçlendiği belirtiliyor.


Devletin mafyanın üzerine gitmediğini, malına sahip çıkmadığını öne süren Pendik Belediye Başkanı Burhan Köseoğlu, ''Bizi bekçi olarak görüyorlar. Yakında meydana gelecek patlamayı kimse durduramayacak'' dedi.




 ...