05 / 05 / 2024

İstanbulda arsalardan kazanılan bütçe

İstanbulda arsalardan kazanılan bütçe

İSTANBUL Sanayi Odası'nın (İSO) Malatyalı meclis üyeleri Rıdvan Mertöz, Mustafa Tecdelioğlu, İsmail Kısacık ve Mehmet Demezoğlu öncülük yaptı, oda meclisinin geleneksel Anadolu turunun adresi bu kez Malatya oldu.

Fenerbahçe'den Galatasaray'ın Düşler Vadisi Riva projesine itiraz: Haksız kazanç sağlanıyor!

Fenerbahçe'nin hukukçuları, Galatasaray'ın Düşler Vadisi Riva projesi ile ilgili haksız kazanç sağlandığı iddiasını gündeme getirdi. İşte ayrıntılar...

İntifa hakkı nedir? İntifa hakkı nasıl kazanılır?

İntifa hakkı hukuki bir terim olup önemli bir anlam taşır. Miras bağlamında kullanılan bu terim mal varlığı sahiplerini ilgilendirir. Peki intifa hakkı nedir, nasıl kazanılır, özellikleri nelerdir? İşte intifa hakkı ile ilgili önemli bilgilere aşağıdan ulaşabilirsiniz...

Akbank'tan muhteşem kampanya! Teknosa’da 2.000 TL harca 500 TL İndirim kazan 

Ekonominin dar geçitten geçtiği şu günlerde Akbank en çok  masraf yapılan sektör olan teknoloji de indirim yaptı. "1008TEKNOSA500" davet kodu ile hemen Akbank Mobil’den Akbanklı olun Teknosa’da 2.000 TL harca 500 TL İndirim kodu avantajı kazan

Watsons yine yaptı yapacağını! Herkese 10 bin puan değerinde şampuan kampanyası!

Watsons’un dün duyurduğu yeni kampanyası yarın akşam sona eriyor. Şampuan kampanyasında herkese 10 bin puan dağıtan Watsons, kazanılan puanların 7 Ocak’a kadar kullanılabileceğini bildirdi.

ALTIN’DA SÜRPRİZ DÜŞÜŞ! 6 Ağustos güncel altın fiyat listesi..

Altın fiyatları vatandaşlar tarafından çok fazla takip ediliyor. Buna göre altın fiyatları dün gece hızlı bir çöküş yaşadı. Piyasada ibre kırmızıya doğru dönerken, altın, çeyrek altın, gram altın ve diğer altın türlerinde son günlerde kazanılan değer kaybedildi.

Türk vatandaşlığı için asgari gayrimenkul bedeli resmen 400 bin dolara yükseltildi!

Türkiye'den 250 bin dolarlık gayrimenkul karşılığında hak kazanılan Türk vatandaşlığında yeni düzenlemeye gidildi. Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle 250 bin dolarlık gayrimenkul değeri 400 bin dolara yükseltildi.

Türk vatandaşlığı başvuru şartı değişiyor! Türk vatandaşı olmak için kaç liralık gayrimenkul alınması gerekiyor?

Türkiye'den 250 bin dolarlık gayrimenkul karşılığında hak kazanılan Türk vatandaşlığında yeni düzenlemeye gidiliyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 250 bin dolarlık gayrimenkul değerinin 400 bin dolara yükseltileceği belirtildi.

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi! 

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında basit usulde vergilendirilen mükelleflerin kazançlanın gelir vergisinden istisna tutulması amaçlanıyor. 

Kamu İhale Kanunu revize ediliyor!

TMB Başkanı Erdal Eren, inşaat sektöründe ihale veya davetle kazanılan işlerle ve 4734 sayılı Kanunun 21/b maddesiyle ilgili açıklamalar yaptı ve yeniden revize etme çalışmasını başlatıldığına dikkat çekti.

Gayrimenkul sermaye iradı 2021!

Temettü gelirleri, iş yeri kira gelirleri veya birden fazla işverenden kazanılan ücret gelirleri gibi menkul ve gayrimenkul sermaye iratlarının beyan edilmesi için kullanılan sınır tutarı 2021 yılında arttı. İşte gayrimenkul sermaye iradı 2021...

Rize'deki riskli yapılar için harekete geçildi! Dönüşüm başlıyor!

Rize'de şehir merkezinde, deniz dolgusu yapılarak kazanılan alanın yaklaşık 3'te 1'ini oluşturan 173 bin metrekare büyüklüğündeki kısımda 'korozyon' sebebiyle riskli hale gelen 4 bin 174 bağımsız bölümde, kentsel dönüşüm projesinin ilk etabına başlıyor. 

Yurt dışı inşaat işlerinden sağlanan kazançlar kurumlar vergisinden muaf!

Yurt dışında yapılan inşaat, onarım, montaj işleri ile teknik hizmetlerden sağlanarak Türkiye’de genel sonuç hesaplarına aktarılan kazançlar kurumlar vergisinden istisna tutuluyor.

Köprülere yapılan zam müteahhitlere ekstra kazanç mı sağladı?

Köprüye yapılan yüzde 14 zam sonrasında Osmangazi Köprüsü'nün geçiş ücreti 103 liradan 117 liraya kadar ulaştı. Köprülere yapılan zam müteahhitlere ekstra kazanç mı sağladı?

İstanbulda arsalardan kazanılan bütçe Haberi

İstanbulda arsalardan kazanılan bütçe

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay önderliğindeki ekip Çetin Civata'yı gezerken, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, şu bilgiyi paylaştı:

- Tecdelioğlu ailesine bu arsayı metrekare başına 3 dolarlık altyapı bedeliyle verdik. Yani, arsa bedeli almadık.

Ardından İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanlığını da yürüten Mesan Kilit Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Mertöz'e döndü:

- Rıdvan Bey de Malatya'ya yatırım kararı aldı. Kendisine uygun arsa bakıyoruz. Rıdvan Bey de arsayı bila bedel alacak. Sadece metrekare başına 10 dolar altyapı bedeli ödeyecek.

Tecdelioğlu, Erensan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eren'i sıkıştırdı:

- Biz Malatya'daki yatırımdan çok memnunuz. Gel sen de burada bir fabrika kur.

Bana döndü:

- Vahap Bey, sen yazarsan belki Ali Eren Malatya'da yatırıma ikna...