10 / 05 / 2024

istanbulda değer kazanacak bölgeler 2014

istanbulda değer kazanacak bölgeler 2014

TOKİ'nin Kayaşehir'den sonra yeni uydukenti Hoşdere bölgesinde olacak. Peki Hoşdere, Kayaşehir'i geçer mi? TOKİ'nin Ispartakule bölgesinde planladığı 60 bin konutluk yaşam merkezi projesi neden ilerlemiyor?

İmar barışı ile gayrimenkuller değer kazanacak!

İnşaat Mühendisi Muhammed Salih Eroğlu imar barışı ile vatandaşların taşınmazları ciddi bir şekilde değer kazanacak ve alıcılar bu daireler için kredi kullanabilecek dedi. 

İşte İstanbul'un ofis yatırımlarında değer kazanacak bölgeleri!

Türkiye’nin rekortmen emlak danışmanlarından Evrim Kırmızıtaş İstanbul’un ofis yatırımlarında değer kazanacak bölgelerini açıkladı.

Zeytinburnu'nda gayrimenkul fiyatları yüzde 112 değer kazanacak!

Zeytinburnu Belediyesince EPOS ve REIDIN araştırma şirketlerine hazırlatılan raporlarda, ilçede gayrimenkul fiyatlarının 5 yılda yüzde 112 değer kazanacağı tahminine yer veriliyor.

Bahçekent önümüzdeki yıllarda çok değer kazanacak!

Bahçekent, İstanbul'un Avrupa yakasında kurulan Yenişehir'in bir parçası olarak dikkat çekiyor. Ertuğrul Yavuz Pala, "Bu yerlerin başında da Bahçekent geliyor. Yenişehir'in bir parçası olan Bahçekent önümüzdeki yıllarda çok değer kazanacak" dedi.

Değer artış kazancı vergisi ticari kazanç ayrımı!

Gayrimenkullerin elden çıkarılmasında bazı vergisel yükümlülükler bulunuyor. Söz konusu değer artış kazancı vergi ödemesi nasıl tespit edilir? İşte değer artış kazancı vergisi ticari kazanç ayrımı...

Değer artış kazancı vergisinde 5 yıl sınırı!

Gayrimenkul alım satım işlemi "ticari kazanç" hükümleri kapsamında değilse, elde edilen kazanç "değer artış kazancı" hükümlerine göre tespit ediliyor. Peki, değer artış kazancı vergisinde 5 yıl sınırı kalktı mı? İşte yanıtı...

Gayrimenkul alım satım işleminde katma değer vergisi uygulaması!

Gayrimenkul alım satım işleminde katma değer vergisi nasıl uygulanıyor. Gayrimenkulde KDV oranları nasıl tespit ediliyor? İşte gayrimenkul alım satım işleminde katma değer vergisi uygulaması esasları...

Değer artış kazancı süresi!

Değer artış kazancı vergisinde mal ve hakların elden çıkarılma süresi ne kadardır? Gayrimenkulde iktisap tarihi nedir? Gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak kaç yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar, vergi olarak değerlendiriliyor?

Gayrimenkul alım satım işlerinde ticari kazanç değer artış kazancı ayrımı!

Gayrimenkullerin elden çıkarılmalarından doğan kazanç kapsamında gayrimenkul alım satım işlerinde ticari kazanç değer artış kazancı ayrımı nasıl yapılır? İşte taşınmaz satışında ticari kazanç unsurları bu haberde...

Değer artış kazancının beyanı!

Değer artış kazancında istisna haddini aşan tutarda gelir elde edilmesi halinde yıllık beyanname verilmesi gerekiyor. Peki değer artış kazancının beyanı ne zaman verilir? Değer artış kazancının beyanı nasıl verilir?

Gayrimenkul değer artış vergisi nasıl hesaplanabilir?

Yeni bir kavram gibi anlaşılsa da aslında mevcut uygulamada “gayrimenkul değer artışı vergisi” fiilen uygulanmakta. Halen “ticari faaliyetlere konu olduğunda” gayrimenkul değer artışı üzerinden vergi alınıyor...

Mirasta değer artış payı nedir?

Mal rejimi sona erince, mevcut ortaklık mallarının değerlendirilmesinde tasfiye anı esas alınıyor. Peki, mirasta değer artış payı nedir? Değer nasıl belirlenir? İşte yanıtı bu haberde..

Kentsel dönüşüm eski binaların değerine değer kattı!

Dönüşümün yoğunlaştığı kent merkezlerinde eski yapıların değeri astronomik rakamlara çıktı. Yeni trend ise evi satıp çıkmak değil, yenilemeyi beklemek. Kentsel dönüşüm eski binaların değerine değer kattı.

istanbulda değer kazanacak bölgeler 2014 Haberi

istanbulda değer kazanacak bölgeler 2014


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın uydukent olarak seçtiği 12 milyon metrekarelik Kayaşehir'de 1 milyon kişinin yaşaması planlanıyor. TOKİ ve iştiraki Emlak Konut GYO eliyle yeni bir şehir haline getirilen Başakşehir'e bağlı Kayaşehir bölgesinde projelendirme çalışmaları 2007 yılında başlamıştı.


2009 yılında inşaatların başladığı Kayaşehir'de hala yapılması planlanan 35 binden fazla konut var. Kurulacak olan Yeni İstanbul projesine yakınlığıyla dikkat çeken Kayaşehir bölgesi, yapımı devam eden İkitelli Sağlık Kampüsü, Bio İstanbul projeleriyle sağlık yatırımları açısından oldukça avantajlı. 


Eğitim açısından Halkalı'nın gerisinde kalan Kayaşehir'de son projelerle birlikte eğitim yatırımları da arttı. Özel üniversitelerin yer aldığı Kayaşehir'de Bio İstanbul'la birlikte yerel okul, devlet okulu ve uluslararası üniversite olacak. 



Halkalı doldu, Kayaşehir'in geleceği ne olacak?


Halkalı'da doluluk oranı yüzde 100'e yakın. Bilfen, Bahçeşehir Koleji ve Doğa Koleji gibi...