20 / 05 / 2024

İstanbulda dev otopark projesinde son durum nedir

İstanbulda dev otopark projesinde son durum nedir

İstanbul’un otopark sorununun çözümü için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirdiği dev otopark projesinde tüm çalışmaların bittiği ve projenin hayata geçirilme aşamasında olduğu açıklandı.

Çağlayan Adliyesi’nin yanındaki dev otopark satışa çıkarıldı!

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nin yanındaki 5 katlı dev otopark satışa çıktı. Türkiye’nin en modern otoparkı olarak gösterilen otoparkın içerisinde AVM ve cafeler de bulunuyor.

Çağlayan'daki dev otopark satılıyor!

Dünyagöz Hastanesi'nin sahibi olan Eray Kapıcıoğlu'nun 30 yıllık işletmesini kazandığı 5 katlı Park Çağlayan'ın işletme hakkı satılıyor.

Aydın Efeler'deki 4 katlı otopark 25 bin liraya kiralandı!

Aydın Efeler'de 3 milyon 977 bin liraya yapılan katlı dev otoparkın kapısına kilit vuruldu. 4 katlı otoparkın 25 bin liraya bir firmaya kiralandığı açıklandı.

Bayrampaşa'ya dev kompleks inşa ediliyor!

Bayrampaşa Belediyesi, Kartaltepe Mahallesi’ndeki lunapark alanına Osmanlı camii, saat kulesi, su sebili, kültür merkezi, park, yürüyüş yolu, zemin altı otopark ve süs havuzundan meydana gelen dev bir kompleks hayata geçiriyor.

İstanbul'un en büyük 3 yatırımı Zeytinburnu'nda!

Zeytinburnu Belediyesi, İstanbul'un en büyük 3 yatırım projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Zeytinburnu'na 94 bin metrekarelik Millet Bahçesi, İstanbul'un en büyük buz pisti, 2 bin 200 araçlık dev otopark ve 17 bin seyirci kapasiteli spor kompleksi yapılacak.

Pendik sahile dev otopark inşa ediliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Pendik sahile yoğun araç trafiğinin yaşandığı ilçe merkezinin ihtiyacını büyük ölçekte karşılayacak dev otopark inşa ediyor.

Şile'de otopark alanları hizmete giriyor!

Şile'de yapılan dev projelerin inşaatının devam etmesi sebebi ile yaz aylarında yaşanılacak yoğunluğun ve park sorununun giderilmesi için yeni geçici otopark alanları hizmete giriyor.

Balıkesir'e 120 araçlık otopark inşa edilecek!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, otopark sorununa kalıcı çözüm üretecek dev proje için kolları sıvadı, Balıkesir trafiğini rahatlatacak 120 araç kapasiteli robotik-akıllı otopark, 2016 yılının ocak ayı sonunda hizmete başlayacak

Balıkesir'e akıllı otopark geliyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, şehir merkezindeki trafik ve otopark sorununa kalıcı çözüm üretecek dev proje için kolları sıvadı.

Bursa Belediyesi'nden Doğanbey'e 800 araçlık otopark!

Büyükşehir Belediyesi tarafından başta Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi olmak üzere kent merkezindeki trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmak için projelendirilen 800 araçlık dev otopark, düzenlenen törenle hizmete alındı.

İstanbul'da dev otopark projesinde son durum nedir?

İstanbul’un otopark sorununun çözümü için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirdiği dev otopark projesinde tüm çalışmaların bittiği ve projenin hayata geçirilme aşamasında olduğu açıklandı.

Bursa’da 800 araçlık otopark hizmete açıldı!

Büyükşehir Belediyesi tarafından basta Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi olmak üzere kent merkezindeki trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmak için projelendirilen 800 araçlık dev otopark, düzenlenen törenle hizmete alındı.

Bursa'da 800 araçlık otopark hizmete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi olmak üzere kent merkezindeki trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmak için projelendirilen 800 araçlık dev otopark, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

İstanbulda dev otopark projesinde son durum nedir Haberi

İstanbulda dev otopark projesinde son durum nedir

Milliyet’in mart ayında duyurduğu projeye göre her mahallede bir arsa temin edilecek ve buralara katlı otoparklar yapılacak. Her araç için de “otopark tapusu” oluşturulacak ve mahalleliye bu tapu maliyetine verilecek.


"Dünyaya örnek olacak"


Milliyet’e konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Projede çalışmalar tamamlandı diyebilirim. Büyük oranda yerler tespit edildi. Dünyaya örnek olacak bir proje, kısa süre sonra bazı semtlerde inşaatlara başlanacak” dedi.

İsteyen kiralayacak.


Topbaş, önceliği metronun gittiği mahallere ve kendi otoparkı olmayan sitelerin olduğu yerlere verdiklerini söyledi. Mülkiyet ile ilgili sıkıntılar olduğunu ifade eden Topbaş, bunların da büyük oranda aşıldığını kaydetti.


Edinilen bilgiye göre ilk olarak Kadıköy, Fatih, Üsküdar, Ümraniye, Beşiktaş, Beyoğlu gibi otopark sıkıntısının çok yaşandığı yerlerde 300’ü aşkın nokta belirlendi. Buralarda belirlenen yerlere katlı otopark belediye tarafından yapılacak ve mahalleliye...