01 / 05 / 2024

İstanbulda ödenen kiralar ne kadar

İstanbulda ödenen kiralar ne kadar

Antep, Hatay, Şanlıurfa gibi illerde yaşanan yüksek kira artışı İstanbul'da da rekor düzeye ulaştı. Yıllık enflasyon yüzde 7.61 olarak ölçülürken kira fiyatlarında bazı ilçelerde yüzde 80'e yaklaşan artışlar yaşandı.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Fazla ödenen kiralar geri alınabilir mi? Şimdi bakın!

Ev sahiplerinin yasal sınırı aşan zamları ve kiracıların bu nedenle zor duruma düşmesi sık sık gündeme geliyor. Peki ev sahipleri kira artışı için kiracılarını zorlayabilir mi? Kiracılar fazla ödenen kira bedellerini geri alabilir mi? İşte ayrıntılar...

AVM kiraları TL'ye çevrilecek mi?

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, dolar üzerinden ödenen AVM kiralarının TL'ye çevrilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Gülal, AVM yetkilileri ile görüşmelerini sürdürdüğünü söyledi.

Başbakanlık tarafından kiralanan gayrimenkuller TBMM'de!

Başbakanlık ve Başbakan yardımcılıkları tarafından özel şahıslardan kiralanan taşınmaz ve araçlar ile bunlara ödenen kiralar TBMM'de konu oldu..

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın gayrimenkulleri TBMM'de!

1.1.2003 tarihi itibarıyla Kültür Ve Turizm Bakanlığı tarafından özel şahıslardan kiralanan taşınmaz ve araçlar ile bunlara ödenen kiralar meclis gündemine taşındı. Konuya ilişkin CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan soru önergesi hazırladı.

Kira gelir vergisi ödenen bankalar 2015!

Kira gelir vergisi; Gelir Vergisi Kanunu'nun 70. maddesi gereğince taşınmaz malların kiraya verildiği zaman ödenmesi gereken vergi oluyor. Vergi banka aracılığı ile de ödenebiliyor. İşte kira gelir vergisi ödenen bankalar 2015..

1984 yılında İstanbul'da yazlık ev kiraları tavan yapmış!

1984 yılında İstanbul'da yazlık kiraları tavan yapmış. Adalar'da birçok yazlık 2 ve 2.5 milyon lira arasında kiraya veriliyormuş. Yazlık evler Florya, Ataköy'de ise 60 bin ile 2.5 milyon lira arasında değişiyormuş.

İstanbul'da yalı dairelerinin kiraları 750 bin liradan başlıyor!

1983 yılında İstanbul'un gözde semtlerinde kiralar 100 bin liradan başlıyormuş, yalı daireleri için ev sahipleri 750 bin lira istiyormuş. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

1983 yılında İstanbul'da kiralar 100 bin liradan başlıyormuş!

1983 yılında İstanbul'un gözde semtlerinde kiralar 100 bin liradan başlıyormuş, yalı daireleri için ise ev sahipleri 750 bin lira istiyormuş. Merkezden uzak mahallelerindeki gecekonduların kiraları da 20 bin liradan başlıyormuş.

Şubat ayında kiralar ne kadar artacak?

Evini veya işyerini kiraya veren mal sahipleri, kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde, kira bedeline belli oranlarda zam yapabiliyor. Açıklanan enflasyon oranlarına göre Şubat ayında kiralar ne kadar artacak?

Akiş Gayrimenkul Akbatı AVM kiralarında kur sabitlemesi yaptı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Akbatı AVM kiralarında kur sabitlemesi yaptı.

Anafartalar Çarşısı'nda dükkan kiralarına yüzde 200 zam!

SGK ile Büyükşehir Belediyesi arasında anlaşma sağlandığı zaman yıkılacak olan Anafartalar Çarşısı esnafı kira şoku yaşıyor. Çarşıda yer alan dükkanların kiralarına yüzde 200 zam yapıldı..

1977 yılında İstanbul'da ev kiraları hızla artıyormuş!

1977 yılında normal vatandaşın İstanbul'da oturabilmesi hayal olmaktaymış. Lüks semtlerde daire kiraları 5 bin liradan başlamaktaymış. Yalıların mevsimlik kira fiyatları ise 90 bin ile 175 bin lira arasında değişiyormuş

Ocak ayında kiralar ne kadar artacak?

Mesken kiralamalarında kiracıya yapılacak zam hesabında enflasyon oranlarından ÜFE'nin bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı kullanılıyor. Peki, Ocak ayında kiralar ne kadar artacak? İşte kira zam oranları..

İstanbulda ödenen kiralar ne kadar Haberi

İstanbulda ödenen kiralar ne kadar

Suriyelilerin gelmesinden sonra kira artışının hızla devam ettiği İstanbul'da, ev kiralarında alt sınır 700 liranın üstüne çıktı. Ev bulmanın neredeyse imkânsız olduğu ilçelerde, kiraları daha önce 550-1000 lira arasında değişen kaloriferli veya doğalgazlı evlerin kiraları 800-1500 lira seviyesine çıkmış durumda. Asgari ücretin 949 lira olduğu şehirde yaşam iyice zorlaştı. 


Suriyeliysen 5-6 aylık peşin


İstanbul’da Suriyelilerin en yoğun yaşadığı yer olan Fatih’te bulunan emlakçılar, bazı ev sahiplerinin evlerini yüksek fiyatlara kiraladığını bazılarının ise kesinlikle Suriyeli tercih etmediğini söylüyor. İlçede emlakçılık yapan Metin Gezici, “Son süreçte kiralar en az yüzde 70 arttı. Bazı yerlerde ise yüzde 100’ü geçiyor. Mesela önceden 1000 lira kira değeri olan yer, 1.800 veya 2.200 lira oldu. Normalde 70-80 binlik konut fiyatları 150 bine çıktı. Yani yüzde 100’ü de...