26 / 05 / 2024

İstanbulda Ordu kışlaları

İstanbulda Ordu kışlaları

1990 yılında Milli Savunma Bakanlığı, İstanbul'da Ordu'ya ait tesisler Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmiş. Zeytinburnu'nda 130 bin metrekarelik tank fabrikası ve İkitelli'de bir milyon metrekare alan boşaltılacak alanlardanmış.

Ordu kıyılarındaki yüksek katlı bina inşalarına son!

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Belde Evler örneğinde olduğu gibi kıyılar yargı kararıyla koruma altına alındı. Buna göre kıyılarda yüksek ölçekli bina inşasının önüne geçildi. 

Ordu kıyılarındaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi; kıyılarda bulunan, imara aykırı yapıların yıkımına devam ediyor. 

Şehir dışına taşınan askeri okullarla ilgili flaş karar!

Kapatılan Askeri Harp Akademileri, Askeri Liseler ve Astsubay Hazırlama Okullarının Taşınmazları ve Arazileri ile Kapatılacak veya Şehir Dışına Taşınacak Olan Askeri Kışlaların Arazilerinin Yeşil Alan İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Şehir Dışına Taşınacak Askeri Kışlaların Arazilerinin Yeşil Alan İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi!

Kapatılan Askeri Harp Akademileri, Askeri Liseler ve Astsubay Hazırlama Okullarının Taşınmazları ve Arazileri ile Kapatılacak veya Şehir Dışına Taşınacak Olan Askeri Kışlaların Arazilerinin Yeşil Alan İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Ordu Küçük Sanayi Sitesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, şehrin mimarisi, dokusu ve görsel estetiğinin sistematik bir şekilde gerçekleşmesi amacıyla Küçük Sanayi Sitesi'nde kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatıyor.  

Sinop'ta 10.7 milyon TL'ye satılık fabrika!

Sinop İcra Dairesi, Merkez ilçesi, Ordu Köyü'nde bulunan fabrika ve arsasını 10 milyon 717 bin 400 TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 14 Ağustos 2020 günü gerçekleşecek.

Sinop'ta 10.7 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Sinop İcra Dairesi Müdürlüğü, Sinop ili, Merkez ilçesi Ordu Köyü, 182 ada 3 parselde yer alan 10 bin 954,58 metrekarelik fabrika binası ve arsası 10 milyon 717 bin 400 TL'ye icradan satıyor...

Ata GYO Ordu, Lüleburgaz ve Giresun'daki gayrimenkullerin değerlemesini yayınladı!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ordu, Kırklareli/Lüleburgaz ve Giresun ilindeki gayrimenkullere ilişkin değerleme raporlarını yayınladı...

Askeri kışlalar da millet bahçesi olacak!

24 Haziran beyannamesini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı ve eski futbol stadyumlarının “millet bahçesi”ne dönüşeceğini söylemişti.  Şehir merkezi dışına taşınacak bazı askeri kışlalar da “bahçe” olacak.

Ordu Köprübaşı meydan projesinin ihalesi yapılıyor!

Ordu’nun Altınordu ilçesinde şehri adeta ikiye bölercesine akan Bülbül Deresi üzerinde planlanan meydan projesinin hafta içinde ihalesinin yapılacağı açıklandı.

Ordu Küçük Sanayi Sitesi’nin temeli atıldı!

Ordu’nun Altınordu ilçesinde inşa edilecek Karacaömer Mahallesi Küçük Sanayi Sitesi’nin temeli atıldı. Proje, 9 blok 62 iş yerinden oluşuyor.

Ordu Köprübaşı'nda dış cephe iyileştirme çalışmaları başladı!

Karadeniz Bölgesi’nin incisi olarak adlandırılan, yerli ve yabancı herkesin doğası ve kültürüyle yaşanabilecek bir kent olarak gördüğü Ordu son yıllarda dönüşümle dikkat çekiyor.

Esenler’de askeri alanın yüzde 50’si imara açılıyor!

Askeri alanların şehir dışına taşınma işlemleri sürerken İstanbul Esenler’de protokoller tamamlandı. İlçedeki Baştabya, Topkule ve Metris kışlalarının yıkım işlemleri devam ediyor.

İstanbulda Ordu kışlaları Haberi

İstanbulda Ordu kışlaları



Kent merkezindeki kıymetli arsalar konut alanı oluyor


Asker İstanbul'u boşaltıyor


Milli Savunma Bakanlığı, İstanbul'da şehir içinde bulunan kışlalarla eğitim tesisleri ve alanlarını Büyükşehir Belediyesi'ne devretme kararı aldı. Yapılan anlaşmaya göre belediye, devraldığı her arsaya karşı kent dışında bir arsa verecek ve mevcut binaların yerine yenisi yapılacak.


Boşaltılarak belediyeye devredilecek alanlar arasında Zeytinburnu'ndaki 130 bin metrekarelik tank fabrikası alanı da bulunuyor. Belediye, yaklaşık 30 milyar lira harcayıp fabrikanın aynısını Metris'te kuracak. Belediye, İkitelli'de bir milyon metrekarelik bir askeri alanı da metrekaresi 2 bin liradan satın aldı.