20 / 05 / 2024

istanbulda Sahipsiz hayvanlar için mezarlık

istanbulda Sahipsiz hayvanlar için mezarlık

Antakya Belediyesi ile Hatay Doğa ve Yaşam Derneği ( HAYTAP ) tarafından hayvan barınağı bünyesinde yaptırılan ameliyat sonrası bakım ünitesi ve hayvan mezarlığı, törenle hizmete açıldı...

Depremden dolayı zarar gören hayvanlar için et ve süt kurumundan duyuru! Ücretsiz bakılacak!

Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş depremi sonrası Et ve Süt Kurumu, depremden zarar gören üreticilerin ellerindeki hayvanlarının kesim ve bakımı ile alakalı önemli bir ilan yayınladı.

Besici çileden çıktı! Hayvanlarını satıp bakın hangi mesleğe yöneldi

Üretim aşamasındaki maliyet ve giderlere gelen zamlar neticesinde işin işinden çıkamayan bazı besiciler, elleridneki hayvanları satarak hurdacılık yaptırmaya başladığını söyledi. Yem bile almakta zorlandığını söyleyen Besiciler, “Süte 1 TL zam gelmeden yeme 2 TL zam geliyor” dedi.

Ağustos ayında fiyatı en çok düşen kümes hayvanlarının eti oldu!

Tüketici fiyatları bazında bakıldığında ağustos ayında en fazla fiyat artışı yüzde 24,24 ile üniversite eğitim giderlerinde görülürken, en fazla fiyat düşüşü ise yüzde 8 ile kümes hayvanları etinde görüldü. İşte haberin detayları…

TOKİ inşaatların atık malzemelerinden sokak hayvanlarına yuva yapıyor!

Elazığ'ın Sivrice Kaymakamlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) inşaatlarından arta kalan atık ahşap malzemeleri, Hazar Gölü çevresindeki sokak hayvanlarının soğuktan korunmaları ve dinlenmeleri için Harput mimarisini de yansıtan sıcak yuvalar haline getiriyor. 

Bartın’da kaçak hayvan kulübesi inşaatına 7 bin lira ceza!

Bartın’da yaralı ve sahipsiz kalan hayvanlar için kulübeler inşa eden Sevim Arıkan’a ‘usulsüz inşaat yapmak’ suçundan 7 bin lira ceza kesildi.

Kemerburgaz'daki sahipsiz hayvan bakım evi 4 Nisan'da açılacak!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yazıcı, "Kemerburgaz'da inşaat çalışmaları devam eden sahipsiz hayvan bakım evini 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü'nde açmayı planlıyoruz" dedi...

Süleyman Soylu: Sahipsiz metruk evleri yıkın!

Uyuşturucuyla mücadelenin devam ettiğini söyleyen Bakan Soylu, uyuşturucunun genellikle metruk binalarda kullanıldığını söyleyerek valilere, kaymakamlara ‘Sahipsiz metruk evleri yıkın’ talimatı verdi.

Ersin Gören hayvanlar için lüks sitedeki evini satıp kiraya çıktı!

Edirneli hayvansever Ersin Gören, ilgilendiği sokak hayvanlarını için lüks sitedeki evini satıp bahçeli bir eve taşındı.

Tahir Tellioğlu: İnşaat sektörü sahipsiz!

İnşaat sektörünün sahipsiz olduğunu savunan Tahir Tellioğlu, TOBB'un elinden geldiği kadar sektöre yardımcı olmaya çalıştığını kaydetti. Tellioğlu, İmar Kanunu'nun bütüncül bir anlayışla ve imar adaletsizliğini engelleyecek şekilde yeniden düzenlenmesini talep ettiklerini belirtti.

İnegöl'de Sahipsiz Hayvanlar Bakım Merkezi yapılacak!

İnegöl Belediyesi tarafından Halhalca-Karalar yolu üzerinde projelendirilen Sahipsiz Hayvanlar Bakım Ve Tedavi Merkezi'nin temeli törenle atıldı. Merkez, mart ayında hizmete girecek.

Erzurum Büyükşehir'den sokak hayvanları için bakım evi!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, elverişsiz hava şartlarının hâkim olduğu bölgede sokak hayvanlarına yönelik oluşturduğu Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kış mevsimiyle ilgili gerekli tüm tedbirleri aldı.

Trabzon Sokak Hayvanları Bakım Merkezi tamamlanıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Trabzon’a kazandırılmakta olan Türkiye'nin en büyük ve en modern "Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi tamamlanma aşamasına geldi.

Ordu Büyükşehir'den sokak hayvanları için 5 yıldızlı otel!

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de bir ilk olan “Kent Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Geçici Bakım Evi ve Pet Otel Projesi” hazırlanıyor. Başkan Enver Yılmaz’ın talimatıyla hazırlanan projeyle sokak hayvanları Büyükşehir’in koruması altına alınacak.

istanbulda Sahipsiz hayvanlar için mezarlık Haberi

istanbulda Sahipsiz hayvanlar için mezarlık

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, belediyeye ait arıtma tesisi içerisinde bulunan barınaktaki törende yaptığı konuşmada, tarih, kültür ve medeniyetin fışkırdığı şehirde böyle bir tesisi açmanın onurunu yaşadıklarını söyledi.


Sahipsiz hayvanların buraya gömüleceğini belirten Savaş, "Hayvanlarımızı usulüne uygun defnedeceğimiz yerimiz var. Tarihin, kültürün ve medeniyetin fışkırdığı Antakya şehrine yakışır bir tesis oldu" dedi.


HAYTAP Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık da Hatay'da gerçekleşen hayvan mezarlığın açılışının tüm Türkiye'de heyecanla takip edildiğini söyledi.


Kentteki sahipsiz hayvanlar için yapılan mezarlığın "Türkiye'de ilk olduğunu" savunan Çıtırık, sokak hayvanlarının korunmasında vatandaşları daha duyarlı davranmaya çağırdı.


Çıtırık, Belediye Başkanı Savaş'a teşekkür belgesi verdi.


Açılışın ardından katılımcılar, ameliyat sonrası bakım ünitesini gezdi.


Açılışa, Antakya Belediye Başkan yardımcıları Serdar Güven ve Mehmet Çaparali, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi, Veteriner Odası Başkanı Yahya...