26 / 06 / 2024

İstanbulda Şubatta konut fiyatları

İstanbulda Şubatta konut fiyatları

Mortgage Uzmanı Garanti’nin desteğiyle Reidin.com ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2015 Şubat ayı raporu yayınlandı.

Ünlü ekonomist 'Ev sahibini düşman gören anlayış değişmeden, Türkiye'den konut almayın' dedi!

Merkez Bankası tarafından açıklanan Konut Fiyat Endeksi'ne göre, Şubatta Konut fiyat artışı 2019 Aralık'tan bu yana ilk kez enflasyonun altında kaldı. Ekonomist Tunç Şatıroğlu, konut yatırımında Türkiye'yi tavsiye etmediğine dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İkinci el konut fiyatları 1.5-2 milyon TL'ye geriledi! Satışlar yükseldi ama sektör durgun!

TÜİK tarafından açıklanan verilerine göre konut satışları şubatta yüzde 17 artarak canlılığa işaret etti ancak sektör temsilcileri piyasada durgunluk olduğunu belirtti. İşte o açıklamalar...

Konut satışları şubatta yüzde 17 arttı! Ortalama konut fiyatı 3 milyon 220 bin TL'ye yükseldi!

Endeksa 2024 Şubat konut piyasası verileri açıklandı. Buna göre, ülke genelinde son bir yılda konut satış fiyatları yüzde 63 arttı. Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 220 bin 111 TL, metrekare bazında değer ise 24 bin 581 TL oldu. 

Uzman isim açıkladı: Konut fiyatları düşecek mi?

Artan konut fiyatları ve kredi musluklarının kısıtlı akması konut satışlarında düşüş yaşanmasına sebep oldu olurken, TÜİK verilerine göre şubatta konut satışları yüzde 18,0 azalarak 80 bin 31 oldu. Ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez, konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğine ilişkin bir açıklama yaptı.

ABD'de konut fiyat endeksi şubatta yüzde 12 arttı!

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi sonuçlarına göre şubat ayında yüzde 12 yükseldi. Endeks sonucunda Şubat 2006 tarihinden beri en yüksek artış yaşandı.

Konut Fiyat Endeksi şubatta yüzde 2,6 arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Şubat 2021 dönemiyle ilgili Konut Fiyat Endeksi verilerine göre, Konut Fiyat Endeksi (KFE) (2017=100), şubatta bir önceki aya göre yüzde 2,6 arttı.

ABD'de bekleyen konut satışları Şubat'ta yüzde 2,4 arttı!

ABD'de bekleyen konut satışları şubatta aylık yüzde 2,4 artış göstererek beklentileri geride bıraktı.

ABD'de ikinci el konut satışları Şubat’ta yüzde 6,5 arttı!

ABD'de ikinci el konut satışları şubatta aylık yüzde 6,5 artarak 5,7 milyona yükseldi ve Şubat 2007 yılından bu yana kaydedilen en yüksek seviyeye ulaştı…

ABD'de konut başlangıçları Şubat'ta 1,5 azaldı!

ABD Ticaret Bakanlığı, şubat ayına ilişkin konut başlangıçları ve inşaat izinleri istatistiklerini yayımladı. ABD'de konut başlangıçları şubatta bir önceki aya göre yüzde 1,5 azalışla 1 milyon 599 bine geriledi...

0.79 faiz oranlı konut kredisi konut satışlarını yükseltti!

Kamu bankalarının sıfır konut için uyguladığı faiz indirimi satışları arttırdı. Şubatta ilk kez satışa sunulan konutlar bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,1 arttı. Sıfır konut satışlarının toplam konut satışları içindeki payı yüzde 31,7’ ye yükseldi.

2019 Şubat'ta ipotekli konut satışları arttı!

Ekonomide başlayan ılımlı toparlanmanın ikinci sinyali, sanayiden sonra ipotekli konut satışından geldi. İpotekli konut satışında, şubatta ocak ayına göre yüzde 36 ile 2.5 yılın en büyük artışı yaşandı.

ABD'de 2.el konut satışları Şubat'ta yüzde 3 arttı!

National Association of Realtors'ın raporuna göre, ABD’de ikinci el konut satışları şubatta aylık yüzde 3 arttı. 

Hedonik Konut Fiyat Endeksi Şubat'ta yüzde 1,30 arttı!

Hedonik Konut Fiyat Endeksi, şubatta bir önceki aya göre yüzde 1,30'luk artışla 198,81 seviyesinde gerçekleşti.

İstanbulda Şubatta konut fiyatları Haberi

İstanbulda Şubatta konut fiyatları

İkinci el ve yeni konutlara yönelik çalışma, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli’de gerçekleştirildi. “Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi”nde ise bir önceki aya göre %1,12, geçen yılın aynı dönemine göre %16,21 oranında artış oldu. Bir önceki senenin aynı ayına göre; yıllık satış fiyatlarındaki değişimlere bakıldığında, %19,86 oranıyla en yüksek artış İstanbul ilinde, %6,58 ile en düşük artış ise Bursa’da gerçekleşti. “Reidin–GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi” raporuna göre, yeni konut fiyatları bir önceki aya göre %0,39 oranında, geçen yılın aynı dönemine göre ise yıllık bazda %6,19 oranında yükseldi.


Bir önceki aya göre bakıldığında, Adana, metrekare başına %1,53 değer artışıyla, Şubat 2015’te konut satış fiyatlarının en fazla yükseldiği il oldu. Aynı dönemde metrekare başına konut satış fiyatları, İstanbul’da %1,20,...