23 / 07 / 2024

İstanbulda susuzluk

İstanbulda susuzluk

1978 yılında benzin ve et yokluğunun doğurduğu kuyruklara su kuyruğu da katılmış. Bir damla suya muhtaç kalan İstanbullular, çeşme başlarında uzun kuyruklar meydana getirmeye başlamışlar.

İstanbul’da su alarmı! Halı, balkon, araç yıkamasına yasak mı geliyor?

Küresel ısınma sonucu yağış rejiminin değişmesi ile birlikte yaşanan susuzluk artık bizi de tehdit etmeye başladı. 16 milyonun yaşadığı İstanbul’da barajlar neredeyse boş. Peki hangi tedbirler bizi bekliyor?

Bu sarsıntı büyük depremi beklediğimiz fayda gerçekleşti!

İstanbulda önceki gün meydana gelen 4.7'lik deprem, kent sakinlerine korku yaşattı. Prof. Dr. Naci Görür, depremin ardından açıklamalarda bulundu...

Kanal İstanbul'la susuzluk yolda mı?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, 3 gün içerisinde değerlendirilen DSİ raporunun görmezden gelindiğini açıklayıp sıkıntıları tek tek sıraladı.

Şarık Tara son yolculuğuna uğurlanıyor!

ENKA Holdingin kurucusu Şarık Tara için ilk tören holding binası önünde düzenlendi. İstanbulda geçtiğimiz gün 88 yaşında vefat eden Tara için Bebek Camiinde öğle vakti cenaze töreni gerçekleştirilecek. 

Antalya Çetili Sokak’ta susuzluk sona erdi!

Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Kaş’ın Yeşilköy Mahallesi’nin Çetili Sokak’a 100 yıldır yapılamayan su hattını döşeyerek, vatandaşı suyla buluşturdu.

Kocaeli’de barajlar doldu!

Barajlarla ilgili açıklama yapan İlhan Bayram, “İçme suyu havzalarımız yeterli kar yağışını aldılar. Kocaeli'de susuzluk çekmeyiz” dedi.

KOSKİ'nin Konya'daki su deposu inşaatı tamamlandı!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KOSKİ Genel Müdürlüğü'nün Bozkır ve Çumra ilçelerine bağlı yıllardır aşırı susuzluk çeken dört mahalleye can veren Grup Suyu Projesi yapımının tamamladığını söyledi.

Sultanbeyli'de konut fiyatları yüzde 250 arttı!

Tüm il ve ilçelerdeki son 3 senelik emlak fiyat hareketlerini inceleyen 'SAHİBİNDEX Emlak Endeksi'ne göre, İstanbulda konut fiyatlarının en yüksek oranda arttığı ilçe Sultanbeyli oldu.

Akbük Koyu’nda susuzluk!

Muğla’nın cennet köşelerinden Gökova’nın Akbük Koyu’nda, bölgenin 1’inci derece doğal SİT olması nedeniyle gerekli altyapı hizmetlerinin yapılamaması yüzünden su sıkıntısı yaşanıyor. Tatilciler yaşananlara tepki gösterdi.

Arap yatırımcılar gayrimenkul için Türkiye'ye geliyor!

Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinden 500 kişilik Arap yatırımcı ve iş adamı grubu, 24-26 Nisan'da İstanbulda olacak. Araplar bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Türk, Arap Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi'ne gelecek..

Mesa Mesken Park Mozaik projesini satışa çıkardı!

İstanbulda'ki projelerin ardından yeniden Başkent piyayasına dönen Mesa Mesken,Park Mozaik ve Mesa Koza 66 projeleriyle dönen Mesa Mesken, yaklaşık 1 milyar lira proje geliri bekliyor.

İlyas Şeker: İSU kenti susuz bırakmadı!

AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker susuzluk ile ilgili konuştu. Şeker; "Türkiye ise kişi başına kullanılabilir su miktarına göre, su stresi çeken ve su fakiri olan bir ülkedir. Kocaeli'de yapılan çalışmalarla İSU kenti susuz bırakmamıştır" dedi

İstanbul'un yüzölçümünü arttıran parklar!

İstanbulda’da Maltepe ve de Yenikapı’ya deniz doldurularak yapılan biri dünyanın en büyüğü iki şehir parkı, İstanbul’un yüz ölçümünü arttırdı... İşte İstanbul‘un yüz ölçümünü arttıran parklar...

İstanbulda susuzluk Haberi

İstanbulda susuzluk



KUYRUKLAR DİYARI İSTANBUL


... Ve bu da su kuyruğu


  İstanbul'da son günlerde büyük ölçüde sıkıntıya yol açan benzin ve et yokluğunun doğurduğu kuyruklara yeni bir kuyruk çeşidi daha katılmış ve yaz sıcağında bir damla suya hasret kalan İstanbullular çeşme başlarında uzun kuyruklar meydana getirmeye başlamışlardır. Sular İdaresi ilgililerinin beyanlarının aksine şehrin hemen hemen bütün semtlerinde sular vakitli vakitsiz kesilmekte ve uzun süre de gelmemektedir. Susuzluktan adeta cayır cayır yanan İstanbullular, artan su sıkıntısını karşısında başta İstanbul Belediyesi ve Sular İdaresi ilgililerini protesto etmekte ve: <<Henüz yaz mevsiminin başında olmamıza rağmen bir damla suya hasret kaldık. Vatandaşı susuzluktan...