23 / 11 / 2024
fuzul

istanbulda tarihi camiler

istanbulda tarihi camiler

Haliç’e ve Marmara’ya bakan yedi zarif tepe üzerine kurulmuş İstanbul. Üç büyük imparatorluğun kalbi olan Tarihi Yarımada’ya Galata Kulesi veya Piyer Loti’den bakıldığında göğe yükselen minareleriyle görünür her bir tepe..

Doğan Kuban: 80 bin cami yapıldı ama Osmanlı mimarisi yok oldu!

Doğan Kuban, “ Memlekette son 50 senede klasik usulde neredeyse 80 bin cami yapıldı ama bu kadar yapının arasında Osmanlı mimarisi yok oldu. ” diyor....

Adıyaman'daki tarihi camiler restore edilecek!

Adıyaman'da yer alan ecdad yadigarı tarihi camiler restore edilerek eski ihtişamına yeniden kavuşturulacak.

Giresun'da tescilli camilerin restorasyonu tamamlandı!

Giresun'da buluan tarihi taş camilerinin 11 yıl süren restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Tescili tarihi camiler, şehrin tarihi ve kültürel simgeleri arasında yerlerini almaya başladı...

Afrin'de hasar gören camiler restore edilecek! 

Türkiye, Afrin'deki tarihi eserleri ayağa kaldırıyor. Zarar gören camiler restore edilecek. DEAŞ tarafından yıkılan Nebi Huri Türbesi de restore edilecek eserler arasında bulunyor. 

Yunanistan’daki tarihi camiler müzeye dönüşüyor!

Yunanistan'da, Osmanlı döneminden kalan birçok harabe cami müze ve sergi salonu olarak değiştiriliyor. Atina'da, en eski cami olan Fethiye Camisi'nin restorasyonu geçen hafta tamamlandı.

Denizli'nin nakışlı camileri restore edilecek!

Denizli’nin nakışlı camileri yeniden hayat bulacak. Vali Ahmet Altıparmak liderliğinde başlatılan proje çerçevesinde il genelindeki tarihi camiler özüne uygun restore edilecek.

Kocasinan'daki tarihi camiler restore ediliyor!

Kocasinan Belediyesi, Yeni Kocasinan’ı inşa ederken geçmişten kopmadan tarihi ve kültürel mirası korumayı da ilke ediniyor.

Kayseri Melikgazi'deki tarihi camiler restore edilecek!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Hacı Torun Efendi, Hacı Mahmut Sami Ramazanoğlu ve Altıntepe Camileri'nde aslına uygun olarak onarılıp hizmete sunulacağını bildirdi.

İşte modern mimarinin çizgilerini taşıyan sıradışı camiler!

İstanbul’da muhteşem mimarileri ile Osmanlı’dan günümüze kadar ulaşan nadide eserler arasında yer alan tarihi camilerin yanı sıra son dönemde modern mimarinin çizgilerini taşıyan sıra dışı camiler de dikkat çekiyor.

Fatih'te tarihi medrese ve camiler restore ediliyor!

İstanbul'un sınırlarını içine alan Fatih ilçesindeki 10 bin 400 tarihi eserden 300'ü, 2004 yılından 2015 yılının sonuna kadar, yaklaşık 150 milyon Türk Lirası harcanarak restore edildi.

Kocaeli'de tarihi camiler restore ediliyor!

Vakfılar Genel Müdürlüğü Kocaeli’de Hacı Ayvaz, Baç, Sarıkım ve Karabili camilerinin restorasyon çalışması için projeleri tamamladı ve ihale sürecine girdi.

Tokat'taki tarihi camiler restorasyona girecek mi?

Tokat Kültür ve Turizm Müdürlüğü kültür envanterine göre, Anadolu'da inşa edilen ilk cami olan Garipler Camisi'nin yanı sıra Selçuklu ve Osmanlı döneminde yapılan çok sayıda tarihi cami adeta yıllara meydan okuyor.

Samsun'da tarihi camiler restore edilecek!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, ilçelerdeki turizm potansiyelini canlandırmak ve geliştirmek maksadıyla başlattığı çalışma kapsamında tarihî Gökgöl ve Ahşap Koşaca camilerini restore ettirecek.

Afyonkarahisar'da tarihi camiler gün yüzüne çıkacak!

Geçtiğimiz dönem Cürcani Camii etrafında yapılan düzenlemenin ardından bu dönem içerisinde etaplar halinde 20 farklı caminin çevresi açılacak. Böylelikle tarihi geçmişi yıllara dayanan camiler gün yüzüne çıkacak.

istanbulda tarihi camiler Haberi

istanbulda tarihi camiler

Haliç’e ve Marmara’ya bakan yedi zarif tepe üzerine kurulmuş İstanbul. Üç büyük imparatorluğun kalbi olan Tarihi Yarımada’ya Galata Kulesi veya Piyer Loti’den bakıldığında göğe yükselen minareleriyle görünür her bir tepe.



Değerli olan her şeyi üzerine çeken bir tılsımı var İstanbul’un. Saltanatlar kenti olması, efsanelere, şairlere, yazarlara, ressamlara ilham vermesi bu yüzden olsa gerek. Özene bezene yaratılan coğrafyasıyla başlıyor İstanbul’un değeri. İki kadim kıtanın tam ortasında, ince bir suyoluyla, Boğaziçi ile taçlanıyor güzelliği kentin. Ancak ilk kurulduğunda kalbi değil Boğaziçi İstanbul’un.


Marmara’nın Boğaziçi’yle, Boğaziçi’nin de Haliç’le buluştuğu kavşakta konuşlanan yarımadada kuruldu İstanbul. Kentin kalbi olan Tarihi Yarımada’da… Tarihi Yarımada’yı güzelleştiren ne sadece Boğaziçi’nin Marmara Denizi’ne kavuştuğu nokta olması, ne de Boğaziçi’nden sıyrılıp altın bir boynuz gibi karaya sızan Haliç’in zarafeti… Dillere destan...