17 / 05 / 2024

İstanbulda temiz kıyı

İstanbulda temiz kıyı

1988 yılında İstanbul ve çevresinde korkusuzca denize girebilecek bir sahil şeridi kalmamış. Florya, Kartal, Kadıköy ve Büyükçekmece'den alınan deniz suyu örneklerinde tehlike sınırının üstünde kolibasile rastlanmış.

Temiz Atık Yönetimi Enerji İnşaat Lojistik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Temiz Atık Yönetimi Enerji İnşaat Lojistik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de Akansel Arslan tarafından kuruldu.

Türkiye’nin en güzel 10 köyü!

Şehirden, gürültüden, betondan, kirli havadan bunalmadınız mı? Huzurun, doğal yaşamın, temiz havanın ve yöresel lezzetleri tadacağınız Türkiye’nin en güzel köyleri sizi bekliyor. “Orada bir köy var uzakta” demeyin, hazırlığınızı yapıp yola çıkın.

Deniz ve kıyı temizleme çalışmalarına devam ediliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, deniz ve kıyıların temiz olması için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Güllüce, denizlerdeki baskı ve etkileri içeren kirlilik haritalarının 2014 yılı itibariyle tamamlandığını açıkladı..

Ege kıyılarının suyu temiz çıktı!

Ege kıyılarında halk plajlarının da içinde bulunduğu kıyıların karnesi iyi çıktı. Muğla'da Bodrum, Marmaris, Fethiye, Datça, Dalaman ve Köyceğiz'in de aralarında bulunduğu 187 noktada deniz suyu "A kalite" (mükemmel) olarak belirlendi.

Çevre Şehircilik Müdürlüğü en temiz köylere para ödülü verecek!

Iğdır Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından köylerdeki temizlik sorununun çözümü için başlatılan ''En Temiz Köyüm Projesi'' yarışmasında ilk üçe girecek köylere para ödülü verilecek

Kıyı illerindeki muhtarlara yüzme öğretecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, "Yüzme öğrenelim; Temiz denizlerimizde yüzelim" başlıklı projesini hayata geçiriyor. Bu kapsamda 28 kıyı ilinden seçilen 28 köy muhtarına 07-13 Ekim tarihinde Antalya’da eğitim verilecek

Silifke Gökbelen köyü, Türkiye'nin en temiz köyü seçildi!

Silifke ilçesine bağlı Gökbelen köyü Türkiye genelinde ''En Temiz Köy'' seçildi. Köyde MOBESE kamerası bile bulunuyor

İzmir'deki Bademler Köyü, Türkiye'nin en temiz köyü!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı yarışma sonucunda Türkiye’nin en temiz köyü İzmir’deki Bademler seçildi. Burası alışılmış köylerden çok farklı. Muhtar Mehmet Uysal anlattı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye'nin en temiz şehir ve köyünü seçiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 'Türkiye'nin En Temiz Köyü Yarışması' ve ‘Türkiye'nin En Temiz Kenti Yarışması' ile en temiz kent ve köyünü seçecek

Kadıköy ve Harem yeni imar planı ile korunacak!

İstanbulda Tarihi Yarımadanın siluetinin bozulmasıyla ilgili tartışma sürerken Haydarpaşa Garı, Kadıköy Meydanı ve Harem kıyı şeridi yeni imar planı ile koruma altına alındı...

İBB'den Kadıköy'de satılık arsa!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kadıköy'deki konut alanı olan arsasını satışa çıkardı

Kadıköy-Kartal metrosu inşaatlarına başlandı!

Günde 1 milyon kişiyi taşıması hedeflenen Kadıköy-Kartal metrosunda istasyon inşaatlarına başlandı

İstanbul'un ilk kent müzesi Kadıköy'de kuruluyor!

Kadıköy Belediyesi, İstanbul'un ilk kent müzesini Kadıköy'de kurmaya hazırlanıyor

İstanbulda temiz kıyı Haberi

İstanbulda temiz kıyı



Deniz suyu örneklerini tahlil ettirdik


Kıyılar kolibasil kaynıyor


İstanbul'da deniz bitti


Marmara Denizi'nin kıyılarını taradık ve İstanbul çevresinde korkusuzca denize girebilecek bir sahil şeridi bulamadık. Florya, Kadıköy, Kartal, Bayramoğlu, Yalova ve Büyükçekmece'den alınan deniz suyu örneklerinde tehlike sınırının üzerinde kolibasil çıktı.


Tahlil sonuçları ve sağlık uzmanlarının önerilerine göre, İstanbullular sadece Çatalca-Yalıköy, Kilyos, Şile, Ağva, Çınarcık, Silivri, Parkköy bölgelerinde ve Adalar'ın yerleşme olmayan kesimlerinde denize girebilirler.


Abdullah ÖĞÜLMÜŞ


   MARMARA Denizi'ni taradık ve İstanbul çevresinde korkusuzca yüzülebilecek kıyı kuşağı bulamadık. 

   Florya, Kadıköy, Kartal, Bayramoğlu, Yalova ve Büyükçekmece'den aldığımız deniz suyu örneklerinde tehlike sınırının üstünde kolibasiline rastlandı.

   İstanbul Büyükşehir Belediyesi laboratuvarlarında yapılan deniz suyu...