18 / 05 / 2024

istanbulda turizm gelirlerinin artması

istanbulda turizm gelirlerinin artması

Turizm sektörünün deneyimli ismi Tayfun Döşkaya, İstanbul'da turizmin istenilen seviyeye gelmesi, uluslararası yatırımların artması, şehir otelciliğinin gelişmesi için şehrin marka değerine yatırım yapılması gerektiğini vurguladı.

Galataport'a ilk gemi Nisan'da yanaşacak! 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kanal Çeşme ve Galataport projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Ersoy, Galataport'la turizm gelirlerinin artacağını ve Mayıstan Ekime kadar, her yıl 6 aylık bir aktivite güzergâhı oluşturulacağını belirtti...

2023 yılı turizm stratejisinde hedef 75 milyon turist!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin 2023 yılı turizm stratejisini açıkladı. Bakan Ersoy hedeflenen turist sayısının 75 milyondan fazla, turizm gelirlerinin ise 65 milyar dolar olduğunu söyledi.

Bendevi Palandöken: Turizmde her şey dahil sistemine son verilmeli!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı , turizm gelirlerinin yeniden artabilmesi için her şey dahil sistemine son verilmesi gerektiğini ileri sürdü.

Bursa UNESCO ile turizmde marka olacak!

Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık Köyü ile UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren Bursa, turizmde dünya markası olmaya odaklandı. İznik'in de listeye girmesi ile kentin turizm gelirlerinin ivme kazanması bekleniyor.

Türk firmaları kongre turizme odaklandı!

Dünya turizm gelirlerinin yüzde 30'unu oluşturan ve kısaca "MICE" (Meeting - Incentive- Congress- Event) olarak bilinen kongre, toplantı ve etkinlik turizmi, Türk firmalarının da ilgi odağı haline dönüştü.

Kongre turizmi 4 milyar dolara yaklaştı!

Dünya turizm gelirlerinin yüzde 30'luk kısmını elinde bulunduran son 10 yılda ciddi gelişme gösteren kongre, toplantı ve etkinlik turizmi, 26 milyar dolar olan Türkiye turizm gelirlerinin yüzde 15'lik kısmını oluşturuyor.

2015'te Türkiye'ye 40 milyon turist bekleniyor!

Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısının, gelecek yıl yüzde 5,3 artışla 39,2 milyon olacağı tahmin ediliyor. Turizm gelirlerinin de yüzde 6,9 artışla 36,5 milyar dolar olarak gerçekleşmesi öngörülüyor.

2017 turizm geliri hedefi 35.5 milyar dolar!

2015-2017 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program'da (OVP) turizm gelirlerinin yıllık ortalama yüzde 6,4 artması öngörülüyor. 2015-2017 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program da (OVP) turizm geliri hedefleri de açıklandı.

Türkiye'de turizm gelirlerinin 6.8 milyar dolarını deniz turizmi oluşturuyor!

Deniz Turizm Birliği’nin Başkanı Hakan Tellioğlu’na göre kamusal yapı ve işleyişi değişmediği sürece 2023 için belirlenen yat bağlama hedeflerine ulaşmak çok zor. Fakat yatırımcının önü açılırsa 6.4 milyar dolarlık deniz turizm geliri çok daha fazla olur.

Türkiye bu yıl 43 milyon turist ağırlayacak!

Türkiye'nin bu yıl 43 milyon turist ağırlaması bekleniyor. Turizm gelirlerinin bu sezon daha da artması bekleniyor ancak turizm sektörü kaçak acenteler nedeniyle milyar liraları bulan kayıplar yaşıyor

Türkiye 2013'te turizm gelirlerinin yüzde 20'sini deniz turizminden elde etti!

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Türkiye'nin turizm gelirinin yüzde 20'sinin deniz turizminden kazanıldığını bildirdi. Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, 2013 yılı turizm gelirlerini değerlendirdi.

Türkiye turizm gelirlerinin yüzde 20'sini deniz turizminden elde etti!

Yusuf Öztürk, yaptığı açıklamada, 2013 yılı turizm gelirlerini değerlendirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre Türkiye turizm gelirlerinin bir önceki yıla göre yüzde 11,4 artarak, 32 milyar 310 milyon dolar olarak gerçekleştiğini söyledi

Türkiye 2013'te turizm gelirlerinin yüzde 20'sini deniz turizminden elde etti!

Yusuf Öztürk, yaptığı açıklamada, 2013 yılı turizm gelirlerini değerlendirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre Türkiye turizm gelirlerinin bir önceki yıla göre yüzde 11,4 artarak, 32 milyar 310 milyon dolar olarak gerçekleştiğini söyledi

istanbulda turizm gelirlerinin artması Haberi

istanbulda turizm gelirlerinin artması

Tavros Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Döşkaya, İstanbul'un turizmde bir cazibe merkezi haline geldiğini, bunun süreklilik arz etmesi ve dünyanın sayılı metropolleri arasına girmesi için 'markalaşmaya' yatırım yapması gerektiğinin altını çizdi. 


Döşkaya, "Bir şehrin markalaşması için yatırım, altyapı hizmetleri, ulaşım, turizm, eğitim, sağlık, kültür, çevre vb. daha bir çok unsurun bir arada düşünülmesi gerekiyor. İstanbul sahip olduğu doğal güzellikler ve konumuyla dünyanın en avantajlı şehirlerinden biri. Bu avantajı, sürdürülebilir ve sürekli büyüyen bir potansiyele çevirmek, turizmi çeşitlendirmek gerekiyor. Londra,'Pafes gibi metropoller ülkeye gelen turist için bir cazibe merkezi, biz de bu çekimi yakalamak zorundayız" dedi. 


Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 9,8 artarak 35 milyona yükselirken, İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen ziyaretçi sayısı 2013 yılı...