01 / 05 / 2024

İstanbulda yabancılar ne kadar ev aldı

İstanbulda yabancılar ne kadar ev aldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, yabancılara konut satışı 2014'te bir önceki yıla göre yüzde 55.6 artışla 18 bin 959 adete çıktı ve tarihi zirvesine ulaştı.

Konya'daki araziler yabancıların radarında! Ünal Karaman: Bu bir memleket meselesidir!

İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, Konya'da verimli arazilerin yabancıların eline geçtiğine, çiftçilerin ise toprağa küstüğüne dikkat çekti. Karaman, bunun basit bir mülkiyet devri olmadığını, memleket meselesi olduğunu söyledi. İşte o açıklama...

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

Yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara çıkartılmasını değerlendirdi. Peki vatandaşlar yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Antalya'da yerleşik yabancıların sayısı pandemiyle katlandı!

Güneşi, sahilleri, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel dokusuyla 12 ay boyunca turistlerin merkezi olan Antalya, koronavirüs sürecinde de kente yerleşmeyi isteyen yabancıların gözdesi haline geldi. 

Yabancıların tapu masrafı 2022 ne kadar?

Türkiye'den tapu satın almak isteyen yabancılar işlemin mali boyutunu araştırıyor. Peki, yabancıların tapu masrafı 2022 ne kadar?

Yabancılar Eylül 2021'de Türkiye'den 6 bin 630 konut aldı!

Yabancılara konut satışı yükselmeye devam ediyor. Eylül 2021 konut satış verilerine göre Yabancılara Eylül ayında 6 bin 630 konut satıldı. Peki en çok konutu hangi ülke vatandaşı aldı? Yabancıya satışlar ne kadar arttı? İşte ayrıntılar...

Yabancılar Ağustos 2021'de Türkiye'den 5 bin 866 konut aldı!

Yabancılara konut satışı arttı. Ağustos 2021 konut satış verilerine göre Yabancılara Ağustos ayında 5 bin 866 konut satıldı. Peki en çok konutu hangi ülke vatandaşı aldı? Yabancıya satışlar ne kadar arttı? İşte ayrıntılar...

Yabancıların tapu harcı 2018!

Yabancı uyruklu kimseler, ülkemizde gayrimenkul sahibi olabiliyor. Peki, bu tapu işlemi için ne kadar harç ödemesi yapıyor? Yabancıların tapu harcı 2018 ne kadar?

Yabancılar Türkiye'den 18 milyar liralık gayrimenkul aldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yabancıların Türkiye'den satın aldığı gayrimenkulleri açıkladı. Açıklanan verilere göre yabancılar bugüne kadar Türkiye'den 18 milyar lira değerinde konut ve arsa satın aldı.

Yabancılar Çanakkale'den 100 milyon liralık arazi aldı!

Çanakkale 18 Mart Köprüsü çevresinde yabancılar bugüne kadar 100 milyon liralık arazi satın aldı. İlgili gösteren yabancıların yüzde 70’ini Araplar oluşturdu.

Türkiye’de yabancılar en çok gayrimenkul sektörüne yatırım yaptı!

2015 yılında 16.5 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırım çeken Türkiye, 2 basamak yükselerek 20’inci sırada yer aldı.Gelişmekte olan ülkeler arasında ise 8’inci sıraya yükselen Türkiye’de yabancılar en çok yatırımı gayrimenkul sektörüne yaptı.

Yabancıların tapu masrafları 2016!

Yabancı uyruklu vatandaşlar, Türkiye sınırları içerisinde yasal sınırlamalara uymak şartı ile taşınmaz satın alabiliyor. Peki, yabancıların tapu masrafları 2016 nelerdir? Yabancılar ne kadar masraf öder?

Yabancılar çevre temizlik vergisi öder mi?

Gayrimenkuller için her sene ödenmesi gereken vergiler arasında çevre temizlik vergisi de bulunuyor. Peki, çevre temizlik vergisini kimler ne zaman öder? Yabancılar çevre temizlik vergisi öder mi? İşte yanıtı..

İstanbulda yabancılar ne kadar ev aldı Haberi

İstanbulda yabancılar ne kadar ev aldı

Yabancılara konut satışında payını artırmayı sürdüren İstanbul, bu alanda yaklaşık yüzde 30'luk bir paya sahip oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, yabancılara konut satışı 2014'te bir önceki yıla göre yüzde 55.6 artışla 18 bin 959 adete çıktı ve tarihi zirvesine ulaştı. Yabancılara 2013'te 12 bin 181 konut satışı gerçekleşmişti. Geçen yıl aralıkta yabancılara konut satışı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 28.7...