19 / 05 / 2024

İstanbulda yapılan okul sayısı

İstanbulda yapılan okul sayısı

1961 yılında İstanbul'da Milli Eğitim Müdürlüğü'nün inşaat - onarım programı 45 milyon 984 liraymış. Şehir içinde okul inşası için 44 arsa temin edilmiş, köylere ise 28 tane ilkokulu yapılacakmış.

Bursa Yenişehir'de yıkılan okul binalarının yeniden yapılması mecliste!

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan okul binalarının yeniden yapılması çalışmaları ve kapatılan öğretmenevi binası meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa'da yıkılan okul binalarının yapımı TBMM'de!

Bursa'da deprem riski taşıdığı gerekçesiyle yıkılan okul binalarının yapımına ne zaman başlanacağına ilişkin meclis gündemine taşındı. CHP'li Emir konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa'da yıkılan okul binalarıyla ilgili soru önergesi!

Bursa'da deprem riski taşıdığı gerekçesiyle yıkılan okul binalarının yapımına ne zaman başlanacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Suriye'de onarılan okul hizmete açıldı!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından, Suriye'nin İdlib kırsalındaki Atme kampında bakım ve oranımı yapılan okul açıldı.

Elazığ'da 2016-2017'de kaç tane okul, cami ve ev yapıldı?

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Elazığ'da 2016-2017 arasında yapılan okul, cami, cem evi ve köy evi sayısını sordu..

Ankara Mamak'ta yeni yapılan bir okul binası mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Ankara'nın Mamak ilçesinde yeni yapılan bir okul binasının tahsisine ve bazı iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. İşte Hakverdi'nin soruları..

Konak Tünelleri için yapılan itiraza mahkemeden ret!

TMMOB Şehir Plancıları Odası'nın, İzmir'deki Konak Tünelleri projesinin öniinii açan imar planı değişikliğine karşı açtığı dava reddedildi. Konu ile ilgili TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklama yapıldı...

Hüseyin Sözlü yapılan hizmetleri anlattı!

Büyükşehir Belediyesi'nin Seyhan İlçesi'nde temelleri atılan 4 köprü ve Sarıçam, Tufanbeyli, Saimbeyli, Pozantı, Kozan ve Feke İlçelerinde yapılan asfalt ve yol çalışmaları hazırlanan slayt gösterisi ile anlatıldı.

Tapuda yapılan işlemler nelerdir?

Tapu dairesinde yalnız alım satım işlemleri yapılmıyor. Satış işleminin yanı sıra; ayırma, birleştirme, bağış ve şerh koyma gibi daha birçok işlem tapu dairesinde yapılıyor. Peki, tapuda yapılan diğer işlemler nelerdir?

Emek Sineması yerine yapılan inşaata durdurma!

Mimarlar Odası bugün yaptığı basın toplantısında İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nin 19 Aralık 2014 tarihinde oybirliğiyle Emek Sineması'nın yerine yapılan inşaata yürütmeyi durdurma kararı aldığını açıkladı.

Alanya yeniden yapılanıyor!

Alanya yeniden yapılanıyor. AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanı oldu. Mevlüt Çavuşoğlu'nun bakan oluşuyla gelen kutlama mesajları nedeni ile Yeni Alanya gazetesi 58 sayfa çıktı!

Ceylanpınar'da izinsiz yapılan kat aşımları yıkıldı!

Ceylanpınar' da izinsiz yapılan kat aşımları ilçe belediyesi tarafından yıkıldı. Urfa'da Ceylanpınar Belediyesi sabahın erken saatlerinde polis eşliğinde kat aşımı yapılan binalarda yıkıma da başladı.

Ceylanpınar'da izinsiz kat aşımı yapılan binalar yıkıldı!

Ceylanpınar ilçesinde izinsiz yapılan kat aşımları ilçe belediyesi tarafından yıkıldı. Ceylanpınar Belediyesi, sabahın erken saatlerinde polis eşliğinde kat aşımı yapılan binalarda yıkıma başladı..

İstanbulda yapılan okul sayısı Haberi

İstanbulda yapılan okul sayısı

İstanbul'da okulsuz köy kalmayacak!


Milli Eğitim Müdürü bu yıl yapılacak işler konusunda izahat verdi ve 1961 yılı inşaat - onarım programının 45 milyon 984 lira olduğunu söyledi.


  Milli Eğitim Müdürü Halis Kurtça dün bir basın toplantısı düzenleyerek, 212 sayılı ilköğretim ve eğitim kanununun şehrimizde tatbikiyle ilgili bilgi vermiş ve adı geçen kanun için >> inkilabımızın en verimli meyvelerinden biri olmuştur>> demiştir.

  Kurtça; 1961 yılı inşaat ve onarım programının 45 milyon 984 bin lira olduğunu, okul inşaatı için şehir şehir içerisinde 9'u eşhas ve Evkaf'a ait olmak üzere 44 arsa temin edildiğini, bu yıl yapılacak 28 köy ilkokulu ile İstanbul'da okulsuz köy kalmayacağını, geçici binalarda çalışanların okul binasına kavuşacaklarını, köylerdeki 2'li ve 3'lü tedrisatın kaldırılacağını