02 / 05 / 2024

istanbulda yeni tramvay hattı

istanbulda yeni tramvay hattı

Nüfusuyla Avrupa'nın birçok ülkesinden büyük olan İstanbul için yeni bir tramvay hattı daha planlanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından projelendirilen yeni tramvay hattı için düğmeye basıldı.

1942 yılında belediye yeni gelir arayışında! Tramvay ücretlerine 3 kuruş zam!

Belediye, yeni gelir elde etmek için tramvay ücretlerine zam yapmaya karar vermiş. Üç kademede yapacağı zamlar sonrası toplamda  1 milyon gelir elde edecekmiş. 

Milyonlarca İstanbullu için toplu taşımada yeni dönem başlıyor: Otobüs, metro, vapur, tramvay...

İstanbul'da toplu taşıma kullananlar için sevindirici haber geldi. Artık kent genelinde otobüs, vapur, metro ve tramvay hatlarında kredi ve banka kartları veya ön ödemeli kartlarla yapılan ödemelerde yüzde 33,33 indirim uygulanacak. Milyonlarca kişiyi sevindiren bu dönem 1 Kasım’da başlıyor.

İzmir'de ulaşıma dev yatırım! 912.7 milyon TL'lik proje için düğmeye basıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı yeni tramvay hattı projesi için start verdi. Söz konusu proje 912 milyon 739 bin 187 TL'ye mal olacak.

İstanbul'a yeni raylı sistem hattı geliyor! Kadıköy-Maltepe Cadde Tramvayı yıl sonunda tamam!

İstanbul'a yeni raylı sistem hattı geliyor! Kadıköy-Maltepe Cadde Tramvayı yıl sonunda tamamlanması planlanıyor. İşte ayrıntılar...

Sincan'ın yeni tramvay hattı projesi ne oldu?

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın 2019 yerel seçimleri öncesinde Sincan-Fatih arasına yapılması planlanan “tramvay hattı” vaadiyle ilgili ilçe sakinlerinden tepkiler gelmeye başladı...

Kayseri'nin yeni tramvay hattı için imzalar atıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan 5,5 kilometrelik Talas Mevlana Mahallesi-Furkan Doğan Yurdu tramvay hattı için sözleşme imzalandığı açıklandı.

İzmir Çiğli Tramvay hattı inşaatında yeni mezun mimar ve mühendisler çalışacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvay ihalesi için bir ilke imza attı. Tramvayın inşaatında yeni mezun mimarlar ve mühendisler istihdam edilecek. 

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı 3 gün sonra açılıyor!

İstanbul halkının uzun süredir beklediği  Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı için geri sayım başladı. Yeni tramvay hattı 1 Ocak'ta hizmete açılacak. 

Sakarya Tramvayı'nın ihalesi ertelendi!

Sakarya’da Yeni Cami ile Millet Bahçesi arasında inşa edilecek tramvay hattının yapım ihalesi koronavirüs salgını nedeniyle ertelendi…

Sakarya Tramvay Projesi 14 Nisan'da ihaleye çıkıyor!

Yeni Cami ile Millet Bahçesi arasında hayata geçirilecek olan Sakarya Tramvay Projesi için 14 Nisan Salı günü ihaleye çıkıyor.

Kocaeli'de Akçaray tramvay hattı 620 metre uzatılacak!

Kocaeli'de hizmet veren Akçaray tramvay hattının eğitim kampüsü ile plaj yolu arasındaki yeni hattın test sürüşü yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete sunduğu Akçaray tramvay hattı, 620 metre uzatılarak plaj yoluna kadar gidecek...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'nın yeni tramvay hattını test etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da yeni yapılan tramvay hattını açtı ve test sürüşü yaptı. Vatman koltuğuna oturan Erdoğan, tramvayı Sakarya Bulvarı Durağı'na kadar kullandı...

Sultangazi'ye metro ve tramvay müjdesi!

Yerel seçimler için hazırladığı projeleri anlatan Sultangazi AK Parti Belediye Başkan adayı Abdurrahman Dursun, yeni dönemde Vezneciler- Sultangazi- Fenertepe metro hattı ile Habibler-Tepeüstü tramvay hatlarının hayata geçirileceğini söyledi.

istanbulda yeni tramvay hattı Haberi

istanbulda yeni tramvay hattı
Bayrampaşa - Eyüp - Eminönü arasında yapılacak 12 kilometrelik hattın, istasyon. ray sistemi ve fizibilite projesi için çalışmalara başlanıyor. Bayrampaşa metro istasyonundan Ayvansaray'a gelecek tramvay burada Eminönü tramvay hattı ile buluşacak. Haliç boyunca ilerleyen hat Eyüp'te son bulacak. Hatlın. İstanbul'daki dini turizmin odak noktası olan Eyüp trafiğine çözüm olması bekleniyor. 2 Eylül de yapılacak ihale ile yeni projenin ulaşım etütleri, istasyon yerlerinin tespiti, istasyon ön projeleri belirlenecek. İşletme senarvoları düzenlenecek. Tüm güzergâh ve istasyonların yer aldığı bölgelere ait 1/5 bin ve 1/1000 imar plan tadilatları; tramvay sisteminin gerektirdiği plan tekniğine uygun teklif plan paftaları hazırlanacak. Mali ve ekonomik fizibilite etütleri için çalışmalar yürütülecek. Etüt çalışmaları, bir yıl boyunca devam edecek. 2015'te tramvay hattı ve istasyonlara ilişkin yaklaşık maliyet çıkarılacak....