07 / 08 / 2024

istanbulda yenilenecek camiler

istanbulda yenilenecek camiler

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi' nde, "Tarihi Yarımada'daki tarihi eserlerin ihyası" gündeme geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin haziran ayı toplantılarının 5. birleşimi, Saraçhane'deki belediye binasında yapıldı...

Kayseri'de yıkılan ve yeri değiştirilen camiler TBMM gündeminde!

Son 18 yılda Türkiye genelinde ve Kayseri özelinde yıkılan ve yeri değiştirilen camiler meclis gündemine taşındı. CHP'li Arık, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Dakar'ın tarihi çarşısı Sandaga yenilenecek!

Senegal'in başkenti Dakar'ın en eski çarşısı kabul edilen Sandaga Çarşısı yenilenecek...

Adıyaman'daki tarihi camiler restore edilecek!

Adıyaman'da yer alan ecdad yadigarı tarihi camiler restore edilerek eski ihtişamına yeniden kavuşturulacak.

Afrin'de hasar gören camiler restore edilecek! 

Türkiye, Afrin'deki tarihi eserleri ayağa kaldırıyor. Zarar gören camiler restore edilecek. DEAŞ tarafından yıkılan Nebi Huri Türbesi de restore edilecek eserler arasında bulunyor. 

Boğaziçi ön görünümde olan evler yenilenecek!

AK Parti Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın, Beykoz’da yaşayan Kastamonulu hemşehrilerle bir araya geldi. Aydın, “’Boğaziçi ön görünümde olan evler yenilenecek'' diye konuştu.

Amsterdam'daki bin 616 köprü 2 milyar euroya yenilenecek!

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da çökme riski bulunan bin 616 köprü yenilenecek. Amsterdam Belediyesi 39 köprüyü daha yakından incelemeye alacak.

Türkiye'de mimarisiyle öne çıkan camiler!

Türkiye'nin çeşitli illerindeki camiler mimari özellikleri bakımından dikkat çekiyor. İşte Türkiye'de mimarisiyle öne çıkan camiler...

Ankapark’ın ihale şartnamesi yenilenecek!

Ankara Büyükşehir Meclisi tarafından Ankapark için yeni bir karar alındı. Belediye, düzenlenen ihalelerde talipli çıkmayan Ankapark'ın ihale şartnamesini yenilenecek.

Fatsa Bolaman Kalesi çevresindeki binalar yenilenecek!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatsa Bolaman Kalesi çevresindeki binalarda cephe ve zemin iyileştirme çalışması yapılacak. Bölgede 25 bina yenilenecek.

Afyonkarahisar'da 500’e yakın binanın cephesi yenilenecek!

Afyonkarahisar Valiliği ile Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğinde Bedesten Çarşısı’ndan Türbe Camii’ne kadar olan 500’e yakın binanın cephesi yenilenecek..

Afyonkarahisar'daki 500 binanın cephesi yenilenecek!

Afyonkarahisar Belediyesi ile Afyonkarahisar Valiliği işbirliğinde Bedesten Çarşısı’ndan Türbe Camii’ne kadar olan 500’e yakın binanın dış cephesi komple yenilenecek.

Bitlis'teki tarihi evler yenilenecek!

Bitlis Belediyesi, kentin tarihini yeniden ön plana çıkarmak için harekete geçti. Bitlis'in tarihi evleri sokak ve caddeleri yenilenecek.

Selimiye Kışlası yenilenecek!

İstanbul Valiliği ile Turkcell arasında imzalanan protokol kapsamında 200 yıllık kışla yenilenecek.

istanbulda yenilenecek camiler Haberi

istanbulda yenilenecek camiler


İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, "Tarihi Yarımada'daki tarihi eserlerin ihyası" gündeme geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin haziran ayı toplantılarının 5. birleşimi, Saraçhane'deki belediye binasında yapıldı. 


ESERLERİN İHYASI 



İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Fatih ilçesindeki yıkılmış tarihi cami ve mescitlerin, yeniden ihya edilmek üzere planlara işledi. Eserler, Koruma Kurulu'nun uygun görmesi ve onayının ardından aslına uygun olarak yeniden yapılacak. Meclis'te, Fatih ilçesindeki yıkılmış tarihi cami ve mescitlerin yeniden ihya edilmesini öngören plan tadilatı onaylandı. 


Fatih İlçesi, "Tarihi Yarımada 1/5000 ölçekli Kentsel-Tarihi, Kentsel- Arkeolojik, I. Derece Arkeolojik Sit Alanı Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı"nda yapılan tadilat, AK Partili Meclis Üyelerinin "evet" CHP grubunun "ret" oyuyla oy çokluğuyla kabul edildi. Tarihi cami ve mescitler, Koruma Kurulu'nun nihai değerlendirmesinin ardından aslına uygun olarak yeniden inşa edilecek. 



YAPILACAK ESERLER 



Yeniden yapılması...