27 / 04 / 2024

İstanbulda yıkılma

İstanbulda yıkılma

Ahmet Ercan, “İstanbul ve yakın çevresi için öncelikli beklentim; 6,4-6,7’dir. Ancak tüm dönemler için beklediğim 7,5’tir. O nedenle yapılaşma ile güçlendirmeler 7,5’a göre yapılmalıdır” diyor.

Büyükçekmece'de kentsel dönüşümle 51 bin konut yenilendi!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün kentsel dönüşüm ile de ilgili önemli detaylara değinerek, 51 bin konutun yenilendiği Büyükçekmece'de hedeflerinin 2028 yılına kadar depremde yıkılma ihtimali olan binaları yenilemek olduğunu söyledi.

Türkiye'nin ilk beş yıldızlı oteli yıkılıyor...

Türkiye’nin ilk beş yıldızlı oteli Çınar Otel, yıkılma ile  karşı karşıya kalmış durumda. Yapıldığı sene 16 milyon liraya mal olan otelden yolu geçenler anılarını anlattılar. İşte haberin detayları...

Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü için tehlike çanları çalıyor! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Lale ve Cunda (Alibey) adalarını birleştiren ve 'Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü' olarak bilinen Cunda Köprüsü'nün yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. 

Depreme dayanıksız olan Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı verildi!

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılma kararı verilen Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı alındı.

İstanbul'da Kentsel Dönüşüm: Büyükçekmece'de 12 blok ve 130 bağımsız riskli yapının yıkımı başladı!

İstanbul Büyükçekmece'de olası depremde yıkılma riski olduğu tespit edilen 12 blok ve 130 bağımsız bölümden oluşan binaların yıkım çalışmaları başladı.

Rönesans Rezidansın yıkılma nedeni ortaya çıktı! Prof. Dr. Ahmet Ercan tek tek anlattı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’da bulunan 240 daireli Rönesans Rezidans bilindiği üzere yerle bir olmuştu. İşte Rönesans Rezidansın neden yıkıldığına dair detaylar!

Oturduğumuz ev sağlam mı? Depreme karşı dayanıklı mı? Yıkılma riski var mı? İşte bu soruların yanıtları...

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve toplam 10 ili etkileyen deprem felaketleri bölgede büyük hasarlara ve can kayıplarına yol açtı. Ülkemizin deprem kuşağında olması sebebiyle şimdi herkes aynı soruları soruyor: “Oturduğum ev sağlam mı? Ne kadar güvenilir? Yıkılma riski var mı?”

Selçuk Geçer dolarda büyük kırılma için tarih verdi!

Doların düşeceği yönündeki açıklamasıyla takipçilerini şaşırtan ekonomist Selçuk Geçer “Türkiye’nin belini kırar” sözleriyle yeni bir açıklama yaparak dolarda yaşanacak büyük kırılmanın yaşanacağı tarihi açıkladı.

Kripto piyasasında büyük deprem! İşte BTC'nin çakılma nedeni

Kripto para platformu FTX'in iflas başvurusu ve sonrasında CEO Sam Bankman-Fried'in istifasının ardından BTC büyük bir düşüş daha yaşadı.

Rize'de heyelan riski taşıyan binalar yıkılıyor!

Geçtiğimiz ay çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği heyelan felaketi sebebiyle yaraların sarıldığı Rize'de heyelan nedeniyle yıkılma tehlikesi olan binaların yıkım çalışmaları başladı. 

Kadıköy'de riskli bina endişesi!

2019 senesinde Silivri'de meydana gelen deprem sonucunda Kadıköy'de hasar alan binada oturan sakinler binaların yıkılma endişesiyle yaşıyor. 

Ankara'daki Cebeci Stadı'nın yıkılma planlarına tepki!

Ankara'da yer alan Cebeci Stadı'nın yıkılması planlanıyor. Vatandaşlar, yıkılmak istenen stat için tepki gösterdi. 

Hatay'da yıkılma tehlikesi olan bina çöktü!

Hatay'da yıkılma tehlikesi olması nedeniyle iki yıl önce tahliye edilen bir binada çökme meydana geldi.

İstanbulda yıkılma Haberi

İstanbulda yıkılma

İstanbul bir deprem kenti. Bu gerçek ve değişmez. Deprem küçük olur büyük olur ama depremden kaçılmaz. Herkesin bu gerçeği bilmesi zorunlu artık. Bizans döneminde dört kez depremle yıkılıp yeniden kurulan bir kent İstanbul. Osmanlı döneminde padişahların deprem korkusuyla kaçtığı bir boğaz kentinden bahsediyoruz. Jeolojik yapısı genç kabul ediliyor. Boğaz oluşumunun 30 bin yıllık tarihi var. Yani yaşlı dünyanın en bebek yerlerinden. Deprem dedemiz rahmetli Ahmet Mete Işıkara, “Uzayın derinliklerini biliyoruz ama dünyamızın altında ne olup bittiğini daha tam olarak öğrenemedik” demişti. 


İstanbul’un altında nasıl bir kazan kaynıyor, bilmiyoruz. Marmara’da iki ana fay var. İlki İzmit Körfezi’nden Adalar’ın güneyinden Saros Körfezi’ne uzanan hat, diğeri ise İznik Gölü’nün güneyinden, Gemlik Körfezi’ne doğru uzanan ve buradan güneybatı yönüne giden fay hattı. İstanbul için...