27 / 04 / 2024

İstanbulda zemin kayması

İstanbulda zemin kayması

1991 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre İstanbul her yıl denize doğru kayıyormuş. Haliç, Boğaziçi ve Küçükçekmece çevresinde zemin her yıl 4-5 milimetre hareket ediyormuş.

TOKİ'den ev almak için kredi çekenlere kötü haber! Çalışmalar durduruldu

TOKİ'den ev almak için kredi çekerek borca giren hak sahipleri 2 yıl önce anahtar teslim edileceği söylenen konutlarını alamadı. TOKİ'nin inşaat yaptığı alanda zemin kayması tespit edildiği iddia edildi çalışmalar durduruldu ev bekleyen hak sahipleri mağdur oldu.

Güngören'de yıkım kararı verilen bina boşaltıldı!

İstanbul'un Güngören İlçesinde zemin kaymasıyla birlikte oluşan çatlaklar nedeniyle yıkım kararı verilen bina tahliye edildi.

Nabi Avcı'dan Topkapı Sarayı açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı Topkapı Sarayı'nın zemin kayması hakkında hakkında açıklama yaptı.

Moda sahilinde zemin kayması!

Moda sahilinde önceki gün pazar koşusuna çıkan vatandaşlar neye uğradıklarını şaşırdı. Çünkü sahil boyunca Yoğurtçu Parkı’na kadar tüm park alanı tel örgülerle kapatılmıştı. İBB, HT İstanbul’a açıklama yaparak olayı aydınlattı:

Kuşadası'nda yaşanan zemin kayması meclis gündeminde!

MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki bir arsada yaşanan zemin kaymasına ve alınan önlemlere ilişkin soru önergesi hazırladı..

İzmir Bayraklı'da yıkım tahliyesi!

Bayraklı Gümüşpala 1660 sokak üzerindeki 2 binada bulunan 15 daire, eski bir binayı yıkan müteahhitin başlattığı kazı çalışmaları sırasında kot farkı nedeniyle zemin kayması riski bulunduğu gerekçesiyle boşaltılmak istendi...

Arti Halı Zemin Kaplama İnşaat Elektrik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arti Halı Zemin Kaplama İnşaat Elektrik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 4 Şubat 2015'te, 50 bin TL sermaye ile, Beylikdüzü Yakuplu Mahallesi'nde, Mehmet Aral Müdürlüğü'nde kuruldu.

Beşiktaş'ta toprak kaymasından etkilenen evler tahliye edilecek!

Beşiktaş'ta meydana gelen toprak kaymasında 2 katlı bir binanın üst katı çöktü. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Toprak kaymasından etkilenen aileleri yeni ikametlerine taşıyacağız" dedi.

Kentsel dönüşüm için zemin etütleri başladı!

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Suçıkan Mahallesi'ne yapılacak olan 152 adet konutların zemin etütlerinin başladığını, TOKİ ve Belediye iş birliği içerisinde bu alanda çok lüks binaların yükseleceğini söyledi.

Afyon'da kentsel dönüşüm için zemin etüdü çalışmaları başladı!

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Suçıkan Mahallesi'ne yapılacak olan 152 adet konutların zemin etütlerinin başladığını, TOKİ ve Belediye iş birliği içerisinde bu alanda çok lüks binaların yükseleceğini söyledi.

TOKİ Dinar Konutları'nın zemin etüdü çalışmaları başladı!

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar Suçıkan Mahallesine yapılacak olan 152 adet konutların zemin etütlerinin başladığını, TOKİ ve Belediye iş birliği içerisinde bu alanda çok lüks binaların yükseleceğini söyledi.

Ünidizayn Zemin Mühendislik ve Müşavirlik Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ünidizayn Zemin Mühendislik ve Müşavirlik Ticaret Anonim Şirketi, Süleyman Dağıç Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL'lik sermaye ile 29 Ocak'ta İstanbul Üniversitesi Avcılar Yerleşkesi'nde kuruldu.

Kadıköy Hasanpaşa'ya zemin altı katlı otopark geliyor! İmar planı askıda!

Kadıköy Belediyesi ve Kadıköy Evlendirme Dairesi ile Söğütlüçeşme metrobüs durağı arasındaki İSPARK otoparkı, zemin altı katlı otopark olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, projenin imar planlarını bugün askıya çıkardı. İşte o planlar...

İstanbulda zemin kayması Haberi

İstanbulda zemin kayması

 


Haliç, Boğaziçi ve Küçükçekmece çevresinde zemin her yıl 4-5 milimetre hareket ediyor. 


İstanbul denize kayıyor


İTÜ İnşaat Fakültesi Geoteknik Ana Bilim Dalı'nca yapılan incelemelerde Haliç kıyısındaki semtlerin her yıl denize doğru kaydığı belirlendi. Eminönü'ndeki Yeni Cami'nin de denize doğru her yıl binde beş oranında eğildiği, Göksü, Küçüksu, İstinye, Kalender, Büyükdere, Paşabahçe ile Güngören, Küçükçekmece ve Yakuplar Köyü'nün de zeminin kayması nedeniyle büyük risk altında olduğu belirlendi.


Ercüment İŞLEYEN


   İTÜ İnşaat Fakültesi'nce yapılan incelemelerde, Haliç'in iki yakasındaki semtlerin her yıl denize doğru 4-5 milimetre kaydığı, Eminönü'ndeki Yeni Cami'nin de her yıl meydana doğru binde beş oranında eğildiği anlaşıldı.

   Bilim adamlarının...