28 / 04 / 2024

Kuşadası'nda yaşanan zemin kayması meclis gündeminde!

Kuşadası'nda yaşanan zemin kayması meclis gündeminde!

MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki bir arsada yaşanan zemin kaymasına ve alınan önlemlere ilişkin soru önergesi hazırladı..



Kuşadası nda yaşanan zemin kayması meclis gündeminde!


MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki bir arsada yaşanan zemin kaymasına ve alınan önlemlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Depboylu sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Depboylu önergesinde, Aydın Kuşadası Hacıfeyzullah Mahallesi'ndeki Mücella Emgin, Dergah ve Özgün sitelerinin 16 Eylül 2014 tarihinden bu yana geçen 2 yıldan fazla sürede hemen alt taraflarında yapılan inşaat çalışması sebebiyle oluşan zemin kaymasından dolayı yaşanan mağduriyetler hakkında 4 soru sordu.


Depboylu'nun soruları


1. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Kasım 2014'te tehlike arz etmesi sebebiyle evleri boşaltılan mağdur ailelerin evleri için yapılması planlanan bir proje var mıdır?


2. Kaymaya sebep olan 23.05.2014 tarihli proje kimler tarafından onaylanmıştır?


3. Site sakinleri tarafından ilgililer hakkında 02.12.2014 günü "Kasten bina çökmesine, toprak kaymasına neden olma, mala zarar verme, görevi kötüye kullanma" suçları ile ilgili Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuş, soruşturma devam etmekte ve dava sonuçlanmamıştır. Bakanlığınız ve bağlı müdürlüğünüzün davaya katkısı nedir?


4. Tahsis edilecek arsa ve yapılacak konutlar ile ilgili standartların belirlenmesi hususunda adı geçen site yönetimlerinin yetkili kabul edilerek alanın kentsel dönüşüme sokulması konusunda gelen talepler karşılığında atacağınız adımlar nelerdir?




Geri Dön