04 / 05 / 2024

Moda sahilinde zemin kayması!

Moda sahilinde zemin kayması!

Moda sahilinde önceki gün pazar koşusuna çıkan vatandaşlar neye uğradıklarını şaşırdı. Çünkü sahil boyunca Yoğurtçu Parkı’na kadar tüm park alanı tel örgülerle kapatılmıştı. İBB, HT İstanbul’a açıklama yaparak olayı aydınlattı:



Moda sahilinde önceki gün pazar koşusuna çıkan vatandaşlar neye uğradıklarını şaşırdı. Çünkü sahil boyunca Yoğurtçu Parkı’na kadar tüm park alanı tel örgülerle kapatılmıştı. Sosyal medyada “Sahile dolgu alanı mı yapılacak?” sorularıyla alevlenen konu hakkında İBB, HT İstanbul’a açıklama yaparak olayı aydınlattı: “Parkta zemin kayması oldu, güvenlik gerekçesiyle kapattık. Nedenini araştırıyoruz”


ÖNCEKİ gün Kadıköylüler her pazar olduğu gibi Moda sahilinde koşuya çıkmıştı. Güneşli geçen pazar gününü değerlendiren Kadı-köylüleri bu kez Moda’da bir sürpriz bekliyordu: Tel örgüler! Hemen her gün kullandıkları, pazar günleri ise aileleri ve arkadaşlarıyla koşuya çıkıp deniz kenarında sohbet edebildikleri yegâne alanda onları bu kez tel örgüler karşıladı. Neye uğradığım şaşıran vatandaşlar olayın aslını öğrenmek üzere sosyal medyadan yetkilileri soru yağmuruna tuttu, fakat bir cevap alamadılar, öyle ki Moda sahil parkının bankları da kapsayan yeşillik alanı tamamen tel örgülerle çevrelenmişti.

TEL ÖRGÜ ÇIKMAZI

Sosyal medyada tartışma konusu olan tel örgüler hakkında bilinmezük arttıkça çeşitli iddialar da gündeme geldi. Önceki yıllarda sık sık tartışılan Moda Dolgu Alanı Projesi’nin tekrar alevlendiği ve projenin hayata geçirilmeye başlandığı, bu kapsamda da sahil boyuna tel örgüler çekildiğine dair iddialar ortaya atıldı. Hatta Moda’ya yapılacak dolgu alanı projesine ait olduğu iddia edilen çizimler de yine sosyal medya kullanıcıları tarafından paylaşıldı. Olayın aslını öğrenmek üzere ulaştığımız İBB yetkilileri, “Moda Parkı’nda bir zemin kayması meydana geldi. Vatandaşlarımızın güvenliği gerekçesiyle parkın çevresini tel örgülerle çevrelemek durumunda kaldık. Zemin kaymasının nedenine dair araştırmalarımız sürüyor ama Kurbağalıdere çalışmalarıyla ilgili bir durum değil. Tamamen zemin kayması nedeniyle” dedi. Kadıköy Belediyesi yetkilileri ise sahilin doldurulması projesinin önceki yıllarda sık sık gündeme geldiğini fakat tel örgülerin bu proje kapsamında konulmadığını ifade etti.


Habertürk


Geri Dön