06 / 05 / 2024

istanbuldaki bina oranı

istanbuldaki bina oranı

Hazine adına tescilli taşınmazların yüzölçümü son 5 yılda yaklaşık yüzde 20 artarak, 229 milyar 709 milyon metrekareye yükseldi. Kapladığı alan bakımından İstanbul'un yüzde 43,5'ini bina ve araziler oluşturuyor.

Başakşehir'deki riskli binaların oranı yüzde 50'den 13'e düştü!

Başakşehir Belediyesi tarafından 3 mahalledeki kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken, 2009 yılından bu yana yürütülen çalışmalarla riskli bina oranı yüzde 50'den 13'e düştü.

İstanbul'da risksiz bina oranı yüzde 10 ile yüzde 20 arasında! Megakenti dönüştürmek 10-20 yıl sürebilir!

İstanbul'un kentsel dönüşümü yeniden gündeme oturdu. AYİDER Başkanı Melih Tavukçuoğlu, maddi imkan sağlanırsa, 10-20 sene arasında megakentin kentsel dönüşümle yenilenebileceğine vurgu yaptı. 

Kahramanmaraş depremleri sonrası tüm Türkiye alarmda! Bina güçlendirme ve prefabrik ev yapımı talepleri katlandı!

Tüm Türkiye’yi yasa ve üzüntüye boğan Kahramanmaraş depremlerinin ardından deprem testi ve bina güçlendirme talepleri arttı. Taleplerin yarıdan fazlası İstanbul’dan gelirken, prefabrik ev yapımı taleplerinin de yüzde 488 oranında artış gösterdiği belirtildi.

Başakşehir'de riskli bina oranı yüzde 13'e indi!

İstanbul Başakşehir’de depreme güvenli konut sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Başakşehir genelinde süren kentsel yenileme çalışmalarıyla 2009'da yüzde 50 olan riskli bina stoku oranı yüzde 13’e düşürüldü. 

Başakşehir Belediyesi kentsel dönüşümde hız kesmiyor!

Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarıyla dikkatleri çekiyor. Tamamlanan ve devam eden dönüşüm çalışmalarıyla ilçe genelindeki riskli bina oranının yüzde 50’den yüzde 15’e düşürüldüğü belirlendi. 

O rakamlar açıklandı! Yapı ruhsatı verilen bina ve daire sayısındaki düşüş şok etti!

Bu yılın ilk çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yapı ruhsatı verilen daire sayısı yüzde 27,9, bina sayısı yüzde 22,5 oranında azalış gösterdi.

Emekliler bina vergisinden muaf!

Gelir Vergisi Kanunu’nun 103’üncü maddesine göre, yazılı tarifenin ikinci gelir diliminde yer alan tutarı geçmeyen her türlü menkul sermaye iradı gelirleri, indirimli (sıfır) bina vergisi oranından yararlanmaya engel teşkil eden gelirler arasında değerlendirilmeyecek.

Enerji kimlik belgeli bina sayısı 1 milyona yaklaştı!

En çok Enerji kimlik belgeli binaya sahip bina mega kent İstanbul, Ankara ve İzmir'de yer alıyor. Enerji kimlik belgeli binalar, sera gazı salınımını daha önceki senelerde yapılan binalara oranla yüzde 60 oranında azalttı.

Deprem anında binalarda beklenen hasar oranı ölçülebilecek!

İstanbul'da çok sayıda tarihi bina, yüksek yapı ve altyapı sistemlerinde kurulan yapı sağlığı izleme sistemleri ile deprem anında binalarda beklenen hasar oranı ölçülebilecek.

Emeklilerin bina vergisinde sıfır oran uygulaması!

Arazi, arsa ve bina sahiplerinin söz konusu taşınmaz malları için her sene ödemeleri gereken vergiye emlak vergisi deniyor. Emeklilerin bina vergisinde sıfır oran uygulaması nedir?

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 14,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu 2016 Ocak-Haziran dönemi Yapı İzin İstatistikleri'ni açıkladı. Yapı ruhsatı verilen yapıların 2016 yılının ilk altı ayında bir önceki yıla göre, bina sayısı yüzde 14,2, yüzölçümü yüzde 14, değeri yüzde 19,7, daire sayısı yüzde 16,2 oranında arttı.

Ankara One Tower Diplomatique yeşil bina kriterlerine uygun!

One Tower Diplomatique projesinde yaşam kısa süre sonra başlayacak. Ankara Oran'da inşa edilen "yeşil bina" kriterlerine uygun olarak inşa edildiğini biliyoruz.

Bina inşaatında kayıtlı çalışan sayısı 113 bin arttı!

Şubat 2016'da sigortalı ücretli çalışan sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,3'lük artışla 13 milyon 575 bin oldu. Bu oran bina inşaatının yıllık oranında 113 bin artış gösterdi.

istanbuldaki bina oranı Haberi

istanbuldaki bina oranı

Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün verilerinden derlenen bilgilere göre, 2014 yılı sonu itibarıyla Hazine adına tescil edilmiş 166 bin 483 bina bulunuyor. Hazineye ait gayrimenkullerin 456 bin 971'ini arsalar, 929 bin 135'ini araziler, 238 bin 597'sini bağ-bahçeler, 1 milyon 371 bin 810'unu tarlalar, 435 bin 874'ünü de ormanlar meydana getiriyor.


Mera, yayla, harman ve panayır yeri gibi kamunun yararlanmasına tahsis edilen "orta mallarının" sayısı ise 91 bin 857'yi buluyor. Su alanlarının sayısı 55 bin 910, maden ve ocak alanlarının sayısı bin 136, kıyı ve dolgu alanlarının sayısı 607, tarihi ve kültürel alanların sayısı da 4 bin 39 olarak belirleniyor.


Hazine adına tescilli taşınmazların yüzölçümü son 5 yılda yaklaşık yüzde 20 artarak, 229 milyar 709 milyon metrekareye yükseldi. Bu dönemde Hazine...