21 / 05 / 2024

istanbul\'daki dere yatakları

istanbul\'daki dere yatakları

Çevre ve Orman Bakanlığı, İstanbul'daki dere yatakları ve doğal parklara yapılacak kaçak yapıları uydudan takip edecek

Fay hattına ve dere yataklarına artık bina yapılmayacak!

Kentsel dönüşüm uzmanı mimar Dr. Nihat Şen, ülkemizin fay hattı üzerinde olması nedeniyle olası deprem riskleri nedeniyle fay hattına ve dere yataklarına bina yapılmaması kararını desteklediğini ve olumlu bulduğunu açıkladı.

Yavuz Ağıralioğlu: Dere yataklarında imar, iskan işlerini kontrol edebilecek ciddiyet lazım!

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Giresun'da yaşanan sel felaketine ilişkin, "Dere yataklarında imar, iskan işlerini kontrol edebilecek, daha önce verilmiş imar, iskan izinlerini kaldırıp güvenli bölgelerde insanların yaşamasını temin edebilecek bir ciddiyet lazımdır" dedi...

Bekir Pakdemirli: Dere yataklarında bina yapmaktan kaçınılmalı!

Giresun'da selin etkili olduğu bölgede incelemeler yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Dere yataklarında yapı yapmaktan kaçınılması gerektiğine işaret etti.

Akçaabat'ta 30 yıl sonra dere yatakları yine yapılarla doldu!

Karadeniz Bölgesi her yıl sel ve heyelan afetleri ile karşı karşıya kalıyor, can ve mal kayıpları yaşanıyor. Trabzon'un Akçaabat ilçesinde 30 yılda, dere yataklarının üzeri ve çevresine yeni binalar inşa edildiği görüldü.

İstanbul'daki toplanma alanları! Nerede toplanacağız?

5.8 büyüklüğündeki depremler İstanbul'daki deprem riskini yine aklımıza getirdi. Peki depremin ardından milyonlarca insan nerede toplanacak, nerede barınacak. İşte İstanbul'daki toplanma alanları...

İstanbul'daki kaçak yapılar için düğmeye basıldı!

Bodrum’daki çarpık yapılaşmaya kayıtsız kalmayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbullu vatandaşların şikayetleri için de düğmeye bastı.

İstanbul’daki 1.8 milyon binanın yüzde 60’ı risk altında!

17 Ağustos’tan günümüze kadar olası depreme karşı alınan tedbirlerin yetersizliğine değinen Prof. Dr. Naci Görür, “İstanbul’daki 1.8 milyona yakın binanın yüzde 60’ı risk altında. Sadece yüzde 1’i yıkılsa ve her binada bir kişi hayatını kaybetse bile 18 bin insan yapar” şeklinde konuştu.

Brooks Brothers İstanbul'daki dördüncü mağazasını Optimum AVM'de açtı!

Brooks Brothers İstanbul'daki dördüncü mağazasını geçen hafta burada açmış. Yani ünlü markanın outlet mağazası da açılmış oldu...

İstanbul'daki dönüşüm mağdurları yaşadıkları manevi kaybı anlattı!

İstanbul’daki kentsel dönüşüm, insanların yaşantılarını da etkiledi. Kültürlerinin yok olmaya başladığını belirten yurttaşlar, “Mahallemizde uyuşturucu satmaya çalışanlar doldu.” dedi

Samsun'da dere yatağındaki binalar yıkılacak! 

Samsun'da dere yataklarına inşa edilen 300'e yakın konut tespit edildi. Bakanlıktan gelen 10 kişilik ekiple birlikte ilde incelemeler yapıldı. 

Karadeniz'de dere yataklarındaki yapılaşma tehlikesi!

Karadeniz Bölgesi'nde şiddetli yağışların etkisiyle oluşan can ve mal kayıplarına neden olan sel ve heyelanlar, dere yatakları üzerine ya da kenarına inşa edilen yapı tartışmalarını gündeme getirdi.

TOKİ İstanbul Hoşdere başvuru şartları ve başvuru tarihi!

TOKİ İstanbul Hoşdere başvuru şartları ve başvuru tarihi haberimizde yer alıyor, Projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon daire tipleri bulunuyor.

İstanbul'daki imar planı değişiklikleriyle ilgili 7 soru!

İstanbul'daki projeler için yapılan imar planı değişiklikleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

istanbul\'daki dere yatakları Haberi

istanbul\'daki dere yatakları

Çevre ve Orman Bakanlığı, İstanbul Teknik Üniversitesi ile yapacağı işbirliği sayesinde, İstanbul'daki dere yatakları, ormanlık alanlar ve doğal parklara yapılacak kaçak yapıları uydudan takip edecek. Projeyle ilgili bilgi veren Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, "Artık hiç  kimse bir santimetre kare bile bir yer işgal edemeyecek" dedi.

İTÜ Uydu Haberleşmesi ve Uzaktan Algılama Merkezi'ne (İTÜ-UZUHAM) eklenen yeni terminal SPOT 5'in açılışında konuşan Bakan Eroğlu, şöyle devam etti: "Herhangi bir değişiklik olduğu zaman şu anki sisteme göre 2.5 metreye 2.5 metre hassasiyetinde bir yerin tespiti yapılabiliyor. Dolayısıyla bir değişim olduğu zaman ne zaman değişim yapıldığı artık belli. Vatandaşlar 'yok efendim bu eskiden yapıldı' diye bir açıklamada bulunamazlar. Artık hiç kimse bir santimetre kare dahi bir yer işgal edemeyecek. Dere yatakları uydudan takip edilecek. Şu anda bölge müdürlerim...