10 / 05 / 2024

istanbuldaki hangi projelerin getirisi fazla olur

istanbuldaki hangi projelerin getirisi fazla olur

Emlak yatırımcılarının en gözde yatırım alanı İstanbul'daki markalı konut piyasasında dikkat edilmesi gereken değişimler yaşanıyor. Bir yandan yeni proje sayısı azalırken diğer yandan fiyatlar yükselmeye devam ediyor. Önemli olan doğru seçimi yapmak...

İstanbul TOKİ 2022 projeleri nerede inşa edilecek? TOKİ İstanbul projeleri hangi ilçelerde?

İstanbullulara ucuz konut müjdesi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum projelerin hayata geçirileceği ilçeleri de açıkladı. Peki İstanbul TOKİ 2022 projeleri nerede inşa edilecek? TOKİ İstanbul projeleri hangi ilçelerde?

Emlak Konut GYO'nun hangi projesinin değeri ne kadar?

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, hayata geçirdiği projelerin değerleme raporlarını yayınladı. Peki Emlak Konut GYO'nun hangi projesinin değeri ne kadar oldu? İşte o dev projeler ve değerleri...

Osman Nuri Bakırcı hakkında hangi davalar açıldı?

Projede olmayan dairelerin satışını yaptığı gerekçesiyle birçok dava açılan Osmanlı İnşaat’ın sahibi Osman Nuri Bakırcı yaptığı açıklamada projelerin ruhsat çalışmalarının devam ettiğini belirtmişti. Peki Osman Nuri Bakırcı hakkında hangi davalar açıldı?

ÇED raporu hangi kurumdan alınır?

Çed raporu; Şehirlerde gerçekleştirilen projelerin, proje gerçekleşmeden projenin çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreç olarak ifade ediliyor. Peki, ÇED raporu hangi kurumdan alınır?

Temmuz ayında hangi vergiler ödenecek?

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasında yer alan takvim kapsamında ay ay hangi vergilerin ödenmesi gerektiği, vergi ödeme sürelerine ilişkin bilgilere yer veriliyor. Peki, Temmuz ayında hangi vergiler ödenecek?

Vergi mahkemeleri hangi illerde var?

Vergi mahkemeleri; vergi mükellefleriyle maliye arasında mali konularda çıkan uyuşmazlıkları çözüme kavuşturmak için kuruluyor. Peki, vergi mahkemeleri hangi illerde var? İşte, vergi mahkemeleri bulunan il listesi...

Hangi binalar enerji kimlik belgesi alabilir?

Enerji Verimliliği Kanunu binaların enerji tasarrufu yapmasını ve kullanılan enerjiye en asgari düzeye indirmeyi amaçlıyor. Bu kanunla birlikte binalarda enerji kimlik belgesi zorunlu hale geliyor. Peki, hangi binalar enerji kimlik belgesi alabilir?

Sulh hukuk mahkemesinde hangi davalar görülür?

Türkiye'deki sulh hukuk mahkemeleri, Türkiye'de adli yargı kolunun içinde yer alan hukuk mahkemelerinden biridir. Peki, Sulh hukuk mahkemesinde hangi davalar görülür? İşte Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen davalar..

İzale-i şuyu davası hangi mahkemede açılır?

Medeni Kanun gereğince paylı mülkiyete sahip olan paydaşlardan her biri, paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, malın paylaşılmasını isteyebiliyor. Peki, izale-i şuyu davası hangi mahkemede açılır?

Ortaklığın giderilmesi davası hangi mahkemede açılır?

Bir taşınmaz maldaki ortak mülkiyet ya da kullanım hakkının ortaklar arasında paylaşılması veya satılması suretiyle sona erdirilmesi için açılan ortaklığın giderilmesi davası hangi mahkemede açılır?

İSO 500'de ilk 100'e hangi şirketler girdi?

İstanbul Sanayi Odası'nın ''Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" 2013 yılı araştırması sonuçlarında ilk sırayı geçmiş yıllarda olduğu gibi yine TÜPRAŞ aldı. İSO 500'de ilk 100'e hangi şirketler girdi?

Kiracı hangi giderleri öder?

Apartmanın ihtiyaçları için kat maliklerinden belirli oranlarda aidatlar toplanıyor.Bu aidatlar apartmanın temizlik, bakım onarımı ve günlük hizmet işleri için harcanıyor. Peki kiracı aidat ödemek zorunda m? Kiracı hangi giderleri öder?

Kentsel dönüşüm kira yardımı için hangi belgeler gerekli?

Kentsel dönüşümde anlaşma ile tahliye edilen uygulama alanındaki yapılar ile uygulama alanı dışındaki riskli yapıların maliklerine kira yardımı yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı için hangi belgeler gerekli?

istanbuldaki hangi projelerin getirisi fazla olur Haberi

istanbuldaki hangi projelerin getirisi fazla olur

Türkiye'nin geçen ayki sayısında yayımlanan "Emlak Raporu"nda yer alan veriler 2015'in ilk yarısının konut piyasası için oldukça hareketli geçtiğini gösteriyordu. Hem Türkiye genelinde hem de İstanbul'da konut satışları, kredi kullanım oranları dolayısıyla emlak fiyatları yükselişteydi. Ülke genelindeki konut satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21,4 oranında artarak 525 bine ulaştı. 81 ilin 76'sında konut satışları yüzde 10'un üzerinde arttı. 


Bu yükseliş sadece ikinci el piyasada değil yeni konut satışlarında da yaşandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2015'in ilk yarısında Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 41 bin adet artarak 283 bine ulaştı. Ülke genelinde yüzde 17'ye denk gelen bu yükseliş, İstanbul için yüzde 15 olarak gerçekleşti. Altı ayda yaklaşık 56 bin yeni...