30 / 04 / 2024

istanbuldaki otellerin yatak kapasitesi

istanbuldaki otellerin yatak kapasitesi

Dünya gezginlerinin 2014’te İstanbul’u ‘birinci tercih’ olarak seçmesi, turizm sektöründe bayram havası estirdi. Başaran Ulusoy, artan turist sayısı karşısında İstanbul’daki yatak kapasitesinin 130 binden 160 bine çıkacağını söyledi

Kepez Şehir Hastanesi'nin yatak kapasitesi 1500'e çıkarıldı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Kepez Göçerler Mahallesi'ne yapılacak olan şehir hastanesinin ıooo olan yatak kapasitesinin 1500'e çıkarıldığını açıkladı.

Doğtaş Luna Baza -Başlık ve Nanobionic Yatak serisi!

Doğtaş; Luna Baza ve Başlık tasarımıyla yatak odalarında estetik bir duruş sergilerken, Nanobionic Yatak ise Nano teknolojisi sayesinde vücudumuzun kaybettiği enerjiyi uyurken geri kazanmasını sağlıyor.

Kış döneminde otellerin yüzde 65'i kapanacak!

TÜRKİYE Turizm Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Özden, bayram tatiliyle doluluk oranı yüzde 90'a ulaşan otellerin okulların açılmasıyla yüzde 75'e düşeceğini söyledi.

Kış döneminde otellerin yüzde 65'i kapanacak!

Türkiye Turizm Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Özden, kış döneminde ise otellerin yüzde 65′inin kapanmasıyla binlerce çalışanın işsiz kalacağını belirtti.

Turizmde yeni oluşan yatak kapasiteleri boş kaldı!

TÜRKİYE’de otel yatırımlarının artmasıyla birlikte rekabet de kızıştı. Ancak turizmdeki olumsuz gelişmeler hesaba katılmayınca yeni oluşan yatak kapasiteleri boş kaldı.

Rezidans projeleri otellerin doluluğunu etkiledi mi?

İstanbul’da inşa edilen rezidans projeleriyle birlikte otellerin de geliştirilmesi ve uluslararası zincirlerin tercih etmesi, otellerin doluluğunu da etkilemeye başladı.

Spil Dağı'na yapılacak otellerin ön projesi hazırlandı!

T.J. Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Tekinalp Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ı ziyaret ederek Manisa’nın Spil Dağına yapılacak otellerin ön projesini sundu.

Yurtlarda yatak kapasitesi 68 bin 9 kişi artacak!

Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu, bu yıl sonuna kadar yapımı süren 39 yurt ve yeni kiralamalarla yatak kapasitesini 68 bin 9 kişi artıracak. Böylece, yıl sonu itibarıyla yurtlarda barınan öğrenci sayısı 453 bin 244’e ulaşacak.

Tema Banyo fonksiyonel ürünleriyle otellerin ilk tercihi!

Yapı malzemeleri sektörünün güçlü oyuncularından Tema Banyo, şık, yenilikçi, sağlıklı ve fonksiyonel ürünleriyle otellerin de ilk tercih ettiği markalar arasında yerini aldı.

Batılı turist sayısı otellerin cirosunu yüzde 20 düşürdü!

Küçük Oteller Derneği'nin üyeleri ile gerçekleştirdiği yılın ilk altı ayını kapsayan 2015 anket sonuçları açıklandı. Doluluk oranını artıran otellerin yüzde 20'si ciroda düşme yaşadığı belirtildi.

İstanbul'da satılık otellerin sayısı artıyor!

TUROB Başkanı Timur Bayındır, şu anda İstanbul’daki otelciler olarak ‘karın tokluğuna’ çalıştıklarını dile getirerek “Satılık otellerin sayısı artıyor'' dedi.

Antalya Demre'ye 5 bin yatak kapasiteli yeni otel ve tatil köyleri kurulacak!

Antalya Demre’deki yeni turizm tahsis alanında 8 firma tarafından 5 bin yatak kapasiteli otel ve tatil köyleri kurulacak. Sektör temsilcileri Demre-Beymelek arasındaki turizm gelişim alanında zaman içinde 25 bin yatak kapasitesine ulaşılacağını ifade etti

İstanbul'da otellerin doluluk oranı yüzde 58'e düştü!

Evler ve odalar turiste kaçak olarak kiralanınca İstanbul'da otellerin doluluk oranı % 58 ’e düştü. Fiyatlar dip yaptı.

istanbuldaki otellerin yatak kapasitesi Haberi

istanbuldaki otellerin yatak kapasitesi


Dünya gezginlerinin 2014’te İstanbul’u ‘birinci tercih’ olarak seçmesi, turizm sektöründe adeta bayram havası estirdi. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, artan turist sayısı karşısında İstanbul’daki yatak kapasitesinin 130 binden 160 bine çıkacağını söyledi


İnternet üzerinde dünyanın en yaygın turizm sitesi olarak bilinen Trip Advisor’un, İstanbul’u ‘birinci tatil tercihi’ ilan etmesi, turizm sektöründe heyacanla karşılandı. Site kullanıcıları arasında yapılan ankette, İstanbul’un birinci şehir çıkmasıyla turizmciler hedef yükseltti.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, 2014’te İstanbul’a gelen turist sayısının 13 milyonu geçeceğini, 2023’te ise şehre 25 milyon turist beklendiğini söyledi. Ulusoy, “İstanbul’da yatak kapasitesi 130 bin, yeni otellerle 30 bin yatak daha geliyor, kapasite 160 bine ulaşacak” diye konuştu. Bu yıl Türkiye’ye 40 milyon turist beklendiğini kaydeden Ulusoy, şunları söyledi:

“Türkiye, kruvaziyer turizmde de...