29 / 04 / 2024

istanbulluların ulaşımda ne tercih ediyor

istanbulluların ulaşımda ne tercih ediyor

Mustafa Ilıcalı, İstanbullular’ın yalnızca yüzde 3’ünün şehir içi yolculuklarında deniz ulaşımını kullanabildiğini, en fazla tercih edilen ulaşım aracının ise yüzde 21 ile otobüs olduğunu söyledi.

65 yaş üzeri toplu ulaşımda yeni formül: 65 ila 75 yaşındakiler indirimli, 75 yaş üzeri ücretsiz!

Akaryakıt fiyatlarının artmasından sonra 65 yaş üzeri toplu taşımanın ücretsiz kullanılması tartışmalara neden oldu. Özel Halk Otobüsleri 15 Ekim itibariyle bu uygulamayı sonlandıracağını açıklamasının ardından 65 yaş üzeri ulaşımda yeni formül ortaya atıldı.

5 Ocak 2023 altın bilezik fiyatları ne kadar oldu? 14,18 ve 22 ayar altın bilezik kaç TL?

Altın fiyatları, bugün rekor tazeledi ve 2022 yılının en yüksek rakamına ulaştı. Gram altın 1132 lira seviyesine ulaşırken altın bilezik fiyatları da arttı. 5 Ocak 2023 altın bilezik fiyatları ne kadar? 14,18 ve 22 ayar altın bilezik kaç TL oldu?

Altın alyans fiyatı kaç lira? Altın alyans fiyatı ne kadar? 4 Ocak 2023 Elizi fiyat listesi

Alyans, mutluluğa atılan adımda taşıdığı anlamla çiftlerin bir ömür boyu birlikteliğini simgeler. Her evlenen çift tarafından mutlaka alınması gereken alyasların fiyatları merak ediliyor. Peki Altın alyans fiyatı ne kadar? 4 Ocak 2023 Elizi fiyat listesi.

31 Aralık 2022 altın bilezik fiyatları ne kadar? Düğünü olanlara kötü haber! 14,18 ve 22 ayar altın bilezik kaç TL oldu?

Altın fiyatları, bugün rekor tazeledi ve 2022 yılının en yüksek rakamına ulaştı. Gram altın 1118 seviyesine ulaşırken altın bilezik fiyatları da arttı. 31 Aralık 2022 altın bilezik fiyatları ne kadar? 14,18 ve 22 ayar altın bilezik kaç TL oldu?

Gram altının kasımda ne kadar olacağını açıkladı! Bu rakam hiçbir yerde söylenmedi!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altının dengesini kaybettiği şu günlerde gram altının kasım ayında ne kadar olacağını açıkladı. İşte detaylar…

İstanbul Atatürk Havalimanı'nın akıbeti ne olacak? Bakanlık ve İBB'den dikkat çeken iki farklı açıklama

İstanbul'un tarihinde önemli bir yere sahip olan Atatürk Havalimanı'nda pist kırma işlemleri başladı. Çalışmalar neticesinde 'İstanbul Atatürk Havalimanı'nın akıbeti ne olacak?' sorusu gündeme geldi. Soruya hem Ulaştırma Bakanlığı hem de İBB'den iki farklı açıklama geldi.

Adil Karaismailoğlu: Ulaşımda birçok projeyi hayata geçirdik!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu yaptığı açıklamada ulaşımda birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, "Geçit vermez denilen Cudi Dağı'nı tünellerle açtık, Yüksekova'ya köprüler yaptık, Harput'u yeni yollara kavuşturuyoruz." dedi.

Türkiye'yi ulaşımda dünyada önde gelen ülke konumuna getireceğiz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin ulaşımda dünyada önde gelen ülke konumuna getirmek için çalıştıklarını belirtti ve "Küresel düzeyde rekabetçi akıllı ulaşım sistemleri kuruyoruz" dedi.

Gülyalı’nın imar sorununa neşter vurulacak!

Ordu Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Gülyalı’nın imar sorununa neşter vurulacağını söyleyerek, ''İmarsız arsaya kim ne yapabilir? Yatırımcının önündeki engelleri kaldırmamız gerekiyor” açıklamasında bulundu.

İzmit'te konut geri dönüş süresi ne olmalı?

İzmit merkez, Yahya Kaptan, Kent Konut gibi yerlerdeki konutların geri dönüş süreleri ne kadar? 

Kadıköy'ün ulaşım sorununa 'metro' çözümü!

Kadıköy'ün ulaşımla ilgili hiçbir sorunu kalmayacağını söyleyen AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, yeni metro projeleriyle ilgili konuştu.

Ankapark’taki otoparkın üzerine güneş enerjisi santrali kuruldu!

Ankapark’taki açık otoparkın üzerine güneş enerjisi santrali (GES) kuruldu. Yılda 15 milyon kilowattsaat elektrik üretilecek GES ile yılda yaklaşık 10 bin konutun ihtiyacını karşılayacak elektrik üretilecek.

İstanbul-Kocaeli Karayolu projesi halkın görüşüne açıldı!

İstanbul Tuzla ilcesinde Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan İstanbul-Kocaeli Karayolu projesi halkın görüşüne açıldı..

istanbulluların ulaşımda ne tercih ediyor Haberi

istanbulluların ulaşımda ne tercih ediyor


Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Ulaştırma Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Ulaştırma Uygulama Araştırma Merkezi (UYGAR) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, İstanbul'un toplu taşıma kullanımı ile ilgili bilgiler verdi.


İstanbul’da ikamet eden 9 bin 342 kişinin katılımıyla hazırlanan ‘İstanbul’da Ulaşım ve Trafik Anketi’nin sonuçları, dün BAU Beşiktaş Kampüsü’nde açıklandı. Ankette vatandaşlara “Yakın dönemde hizmete açılan Marmaray ve Haliç Metro Köprüsü ulaşım tercihinizde değişiklik yarattı mı?” şeklinde sorusunu yönettiklerini belirten Ilıcalı, şu bilgileri verdi:


“Bu soruya İstanbullular’ın yüzde 34’ü ‘evet’, yüzde 66’sı ise ‘hayır’ yanıtını verdi. İstanbul içerisinde yapılan yolculukların yoğunluk oranlarına bakıldığında ise ilk sırayı Avrupa yakası alıyor. İstanbul’da yapılan seyahatlerin yüzde 56’sı Avrupa yakasında gerçekleşiyor. Seyahatlerin başlangıç noktası ele alındığında en fazla trafik üreten merkezler sırasıyla Küçükçekmece, Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye ve Bahçelievler olarak...