19 / 05 / 2024

İstanbulport otel projesine kimler ortak olacak

İstanbulport otel projesine kimler ortak olacak

Peninsula Istanbul Holdings AG ve Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırımları AŞ ortak girişim kurmak için Rekabet Kurumuna başvuruda bulundu.

Mermerler Şirketler Grubu otel projesine 30 milyon Euro yatıracak!

Mermerler Şirketler Grubu, Beşiktaş’ta tarihi bir yapıyı otele dönüştürmek için harekete geçti. Anıtlar Kurulu’ndan onay bekleyen grup, proje için yaklaşık 30 milyon Euro yatırım yapmayı ve 385 kişiye istihdam yaratmayı planlıyor.

Van'da yüzen otel projesine onay geldi!

Van Edremit Belediyesi'nin turizmi canlandırmak için hayata geçireceği otel projesine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda onay geldi. 

Van Gölü'ne ‘yüzen otel’ projesine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan destek!

Van Gölü üzerine yapılacak olan Yüzen Otel projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanarak destek almaya hak kazandı.

Türk şirketinin Budva’daki otel projesine engel!

Karadağ’ın en önemli tatil merkezlerinden olan Budva’ya yatırım yapmak isteyen Türk şirketine belediye engel oldu.

Meksika'daki otel projesine deniz kaplumbağaları için onay verilmedi!

Meksika'da 23 bina ve yapay bir göl ile 520 odalı otel inşa edilmesine deniz kaplumbağaları sebebiyle onay verilmedi.

Mimar Hakan Külahçı başarısını yurt dışına taşıdı!

Yüksek İç Mimar G. Hakan Külahçı'nın Antalya'da kurduğu Art-Mim, önce Antalya'da, sonra Türkiye'nin farklı şehirlerinde ve son olarak yurt dışında 100'ün üzerinde otel projesine imza attı. Antalya'daki başarısını yurt dışına taşıyan Külahçı, farklı projelerde yer almaya devam edecek.

Basın Ekspres'teki 9 konut projesi!

İkitelli’ye bağlı olan Basın Ekspres Yolu, Atatürk Havalimanı ile E-5’i, TEM ve sahil yolunu birleştiriyor. Birçok konut ve otel projesine ev sahipliği yapan bölge yatırımcıların ilgi odağı haline geldi. İşte Basın Ekspreste'ki 9 konut projesi...

Halk GYO, Salıpazarı otel projesine bitişik arsayı satın aldı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Salıpazarı otel projesine bitişik arsayı 4 milyon 885 bin TL bedel ile satın aldı.

Hotelya, 500'ün üzerinde otel projesine imza attı!

25 ülkeye ihracat yapan Hotelya, dünyada 500'ün üzerinde otel projesine imza attı. Hotelya, dünyaca ünlü otellerin tasarımlarını da hayata geçiriyor.

NG Sapanca 2. Otel projesi geliyor!

NG Tasarım Otelcilik ve Turizm, Sakarya Sapanca Kırkpınar-Tepebaşı Mahallesi'ndeki 450 odalı otel projesine başlıyor..

Beyaz İnşaat'tan Zeytinburnu'na ticari proje geliyor!

Beyaz İnşaat, Zeytinburnu Merkezefendi'de ticari birimlerin de yer alacağı yeni otel projesine imza atacak. Proje 30 ayda tamamlanacak..

İş GYO'dan Altunizade ve Tuzla'ya konut projesi!

İş GYO, Kadıköy'de yeni bir otel projesine hazırlanıyor. İş GYO Genel Müdürü Tanes, aynı zamanda İstanbul'un iki ilçesinde de iki konut projesini hayata geçireceklerini açıkladı.

İşte Bodrum'a değer katan projeler!

Bodrum son dönemde 14 şirketin 21 yeni otel projesine ev sahipliği yapıyor. İşte Bodrum'a değer katan projeler!

İstanbulport otel projesine kimler ortak olacak Haberi

İstanbulport otel projesine kimler ortak olacak

Peninsula Istanbul Holdings AG ve Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırımları AŞ ortak girişim kurmak için Rekabet Kurumuna başvuruda bulundu.


Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırımlar AŞ ve Peninsula Istanbul Holdings AG otelcilik hizmetleri pazarında birlikte faaliyet göstermek için başvurdu.


Söz konusu şirketler Kuruma, İstanbul Salıpazarı Liman Sahası'nda yer alacak İstanbulport Projesinin lüks otel bölümünün geliştirilip, The Hongkong and Shanghai Hotels Limited veya iştiraklerinden biri tarafından otel anlaşmaları grubuna göre işletilmesi ve yönetimi için ortak girişim kurma başvurusu yaptı.


Asya'nın lüks otel markası Peninsula'nın sahibi The Hongkong and Shanghai Hotels Limited (HSH) şirketinin bu yılın ilk 6 aylık döneme ait faaliyet raporundaki bilgiye göre, söz konusu projenin bedeli 300 milyon euro olacak. Bunun 150 milyon eurosu...