29 / 04 / 2024

İş GYO'dan Altunizade ve Tuzla'ya konut projesi!

İş GYO'dan Altunizade ve Tuzla'ya konut projesi!

İş GYO, Kadıköy'de yeni bir otel projesine hazırlanıyor. İş GYO Genel Müdürü Tanes, aynı zamanda İstanbul'un iki ilçesinde de iki konut projesini hayata geçireceklerini açıkladı.



İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, TSKB GYO ile birleşme kararından vazgeçilmesinin ardından firmanın portföy çeşitlendirme ve kira gelirlerinin artırılması amaçlarının devam ettiğini açıkladı. Tanes, bu kapsamda bu yıl İstanbul'da yaklaşık 250 milyon liralık otel yatırımına başlayacaklarını belirtti.


İş GYO'nun otel yatırımı ve devam eden projelerin tamamlanmasıyla birlikte şu anda 200 milyon liraya yakın kira gelirlerinin 2020 itibarıyla 300 milyon liraya yükselmesi bekleniyor. Tanes, ayrıca Altunizade'de yaklaşık 400 milyon lira, Tuzla'da da 650 milyon lira ciro öngördükleri iki yeni konut projesi üzerinde çalıştıklarını vurguladı. 


İş GYO ve TSKB GYO, mevcut kira gelirlerinin artırılması ve portföyün çeşitlendirilmesi amacıyla geçen yıl kasım ayında birleşme kararı almıştı. Ancak iki şirket, geçen hafta yollarını ayırma kararı aldı.


Tanes, söz konusu kararın ardından İş GYO'nun önümüzdeki dönem hedeflerine yönelik açıklamalarda bulundu. Tanes, "Birleşme olsun olmasın, bizim asli hedefimiz kira geliri açısından portföyü mümkün olduğunca yukarı çekmek. Portföy çeşitliliği ve kira gelirlerini artırma yönündeki stratejimizi koruyoruz" şeklinde konuştu.


Tanes, sözlerine şu şekilde devam etti: "Kadıköy'de bir şehir oteli yatırımına yönelik çalışıyoruz. Şu anda proje çiziliyor. Ruhsat alınca netleşecek ama 250 odanın üzerinde büyük bir otel planlıyoruz. Arsa maliyeti dahil yaklaşık 200-250 milyon liralık bir yatırım olacak. Bu yıl içinde ruhsatı alırsak 2019 sonu veya 2020'de faaliyete geçebilir... Turizmdeki çöküş dip yapmıştı. İşi bitirmeniz 2-3 yıl sürdüğü için bu tür yatırımları böyle dip zamanlarda yapmak daha doğru olabiliyor." 


Yatırımı Tecim Ltd ortaklığında yapacaklarını söyleyen Tanes, "Kira gelirlerimiz 2016'da 192 milyon liraydı. Yeni yaptığımız projelerin ve mevcut gayrimenkullerin kiralamaları bittiğinde kira gelirleri 2019-2020 gibi 300 milyon liraya kadar çıkabilecek" dedi.


İki konut projesi

Altunizade'de bir konut projesi yapmayı planladıklarını söyleyerek, "Burada yine Tecim ile bir arsa ortaklığımız var. Ama projeyi yapacak olan biziz. Az katlı binalardan oluşan bir konut projesi olacak. Projemiz hazır, belediyenin imar çalışmalarını tamamlamasını bekliyoruz" dedi.


Tuzla'da da ruhsat süreci devam eden bir projeleri bulunduğunu ifade eden Tanes, "900 konutluk büyük bir proje olacak. İŞ GYO'nun tek başına kendi yatırımı olacak. Ruhsat süreçleri tamamlanırsa bu yılın sonunda, en kötü ihtimalle baharda satışa çıkmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.


İki yeni projelerle birlikte İş GYO'nun mevcut arsa stokunun azalacağını, ancak şu anda yeni bir arsa arayışlarının bulunmadığını söyleyen Tanes, "Şu anda devam eden projelerimizden Topkapı'dakinin en az iki yılı, Kartal'dakinin bir yılı var. İstanbul Finans Merkezi'nin kaba inşaatı durdu, kamu kurumlarının yetişmesini bekliyoruz. Tuzla ve Altunizade ise toplamda üç yıl alabilecek projeler" dedi.


İş GYO'nun devam eden projeleri arasında Kartal Manzara Adalar, İnistanbul ve İstanbul Finans Merkezi yer alıyor. Konut ve ofis kısmı teslim edilen  İzmir  Ege Perla projesi kapsamındaki AVM ise Eylül'de açılacak.




Dünya


Geri Dön