18 / 05 / 2024

İstanbul\'un 100 Su Yapısı kitabı

İstanbul\'un 100 Su Yapısı kitabı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul'un su ihtiyacını karşılamak üzere inşa edilen 100 su yapısını bir kitapta topladı...

İstanbul Barajlarında Endişe Verici Düşüş: Su Seviyeleri Felaket Derecesinde Azaldı!

İstanbul'da yaşanan aşırı sıcaklar, barajlardaki su seviyelerinde ciddi düşüşlere yol açtı. Bugün yapılan ölçümlerde, İstanbul'un ana su kaynaklarından olan barajların doluluk oranı alarm verici bir seviye olan yüzde 39.84 olarak tespit edildi.

İSKİ'den açıklama! İstanbul'da 24 saat su kesintisi var! Bu ilçeler dikkat!

İstanbul’un 6 ilçesinde birden su kesintisinin bir gün boyunca süreceği haberi geldi. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), 6 farklı ilçede bugün 06.00 saatinden itibaren 20 Haziran 06.00 saatlerine kadar toplamda 24 saat boyunca su kesintisinin olacağını duyurdu.  İşte İstanbul’da 1 gün su ke

İstanbul'da konut sitesi aidatlarına yüzde 100'den fazla zam! En yüksek aidatlar bu ilçelerde! 

Son yıllarda konut sahipleri ve kiracılar için büyük gider kalemlerinden biri haline gelen aidatlar, İstanbul’un 21 ilçesinde yüzde 100’den fazla arttı. İşte ayrıntılar...

Vatandaşlara bir şok daha! Otopark ücretlerine %100 zam

İSPARK'ın yaptığı açıklamaya göre İstanbul'un bazı yerlerinde otopark ücretlerine yüde 100'e varan zamlar geldi.

KİPTAŞ Güngören Doğakent projesi için yüzde 100 uzlaşı sağlandı!

KİPTAŞ tarafından İstanbul'un Güngören ilçesinde bulunan Doğakent Sitesi'nde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için yüzde 100 uzlaşı sağlandı. Projede kısa sürede temel atma işlemleri başlayacak. 

Konut fiyatlarındaki artış yüzde 100'e ulaştı!

Habertürkcom Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Barlas, konut fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Barlas, İstanbul'un lüks semtlerinde artışların yüzde 100'e vardığını belirtti.

İzzet Öztürk: Kanal İstanbul su kaynaklarında krize yol açmayacak!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İzzet Öztürk, Kanal İstanbul projesiyle ilgili "Kanal İstanbul'un su kaynaklarında krize yol açması mümkün değil" açıklamasında bulundu. 

Kanal İstanbul'un ilk köprüsünün detayları belli oldu!

İstanbul'un Avrupa yakasında Karadeniz'den Marmara Denizi'ne kazar uzayacak şekilde dizayn edilen su yolu projesi Kanal İstanbul'un güzergahında yapılacak ilk köprüyle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

Kanal İstanbul atık su sorununu çözecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayalim dediği ve tartışmalara neden olan çılgın proje Kanal İstanbul'da ilk köprünün temelinin ne zaman atılacağı belli oldu. Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'un atık su sorunu çözüme kavuşacak...

İstanbul Finans Merkezi kuruluyor! Şirketlere 10 yıl boyunca yüzde 100 vergi indirimi!

İstanbul'un, New York, Londra gibi dünyanın sayılı finans merkezlerinden biri haline gelmesi için uzun süredir yapılan çalışmaların sonuna gelindi. Buna göre, merkez içerisinde yer alan şirketlere 10 yıl boyunca yüzde 100 kurumlar vergisi indirimi uygulanacak.

İstanbul'un 2 ilçesinde ev fiyatlarına Kovid-19 dopingi!

Kovid-19 salgını ile izole bölgelere olan yoğun ilgi İstanbul'un 2 ilçesinde konut fiyatlarını ikiye katladı. Beykoz ve Sarıyer ilçelerindeki ortalama satılık konut metrekare fiyatları yüzde 100'ün üzerine çıktı.

İstanbul'da 100 bin kişi mağdur!

Raci Şaşmaz, Fikirtepe'de büyük konut mağduriyetine sebep olmuştu. Raci Şaşmaz, sorunlarını sosyal medyada dile getiren hak sahipleri hakkında suç duyurusunda bulunurken, İstanbul'da 100 bin kişinin konut mağduru olduğu öğrenildi.

Soner Yalçın’ın villasındaki kaçak için Bakanlık’tan suç duyurusu!

Soner Yalçın'ın İstanbul'un göbeği Levent'te yaptırdığı kale gibi kaçak inşaata ilişkin İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu yaptı.

İstanbul\'un 100 Su Yapısı kitabı Haberi

İstanbul\'un 100 Su Yapısı kitabı



İstanbul'un su kültürü Roma, Bizans ve Osmanlı dönemine ait 2000 yıllık tarihi su yapılarını tanıtan kitap yayınlandı. İstanbul'un 100 Su Yapısı ismini taşıyan kitap, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemine ait kemerlerden,sarnıçlara, bentlerden su terazilerine kadar farklı türdeki 100 önemli eser...