08 / 05 / 2024

İstanbulun ilk uluslararası oteli

İstanbulun ilk uluslararası oteli

2004 yılında İstanbul'un ilk oteli olan Royal Otel, Orjin Holding tarafından yeniden hayat bulacakmış. İngiltere'nin İstanbul Konsolosluğu parselinde yer alan otel, 15 milyon dolarlık yatırımla yeniden hayat bulacakmış.

Ford Otosan açıkladı! Transit Custom, “2024 Uluslararası Yılın Ticari Aracı” oldu

Ford Otosan’ın Yeniköy Fabrikası’nda üretimi yapılan yeni nesil Ford Transit Custom, ilk uluslararası ödülünü Avrupa’nın en prestijli ticari araç fuarlarından Lyon’da gerçekleşen Solutrans fuarında aldığı açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Son bir yılda uluslararası doğrudan yatırımlar 13.5 milyar dolara ulaştı!

Merkez Bankası 2023 Mart ayına ait Uluslararası Doğrudan Yatırım rakamlarını açıkladı. Buna göre, 2023 yılının ilk 3 ayında Türkiye’ye gelen UDY tutarı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 artış gösterdi.

Amasya’da Hilton Garden Inn açılıyor!

Amasya'nın ilk uluslararası markalı oteli olacak Hilton Garden Inn 2024'te açılması hedefleniyor.

Uluslararası ticarette Bitcoin dönemi: İran ilk adımı attı!

ABD'nin ekonomik yaptırımlarına maruz kalan İran, uluslararası ticarette Bitcoin ve diğer kripto paraların kullanılmasına imkan tanıyan yasal bir düzenleme hazırladı.

Park Dedeman Düzce imza töreni 12 Ocak'ta!

Türkiye'nin ilk uluslararası otel zinciri Dedeman Hotels - Resorts International'ın Algün İnşaat iş birliğiyle hayata geçireceği Park Dedeman Düzce’nin imza töreni 12 Ocak'ta gerçekleştirilecek.

Ripple'dan dev ortaklık: İlk defa Türkiye'de kullanılacak!

Yaşanan son gelişmeyle uluslararası ödemelerde Ripple teknolojisi pilot uygulama dahilinde ilk defa ülkemizde kullanılacak.

Akçansa hazır beton sektöründe Uluslararası Çevresel Ürün Beyanını yapan ilk şirket oldu!

Akçansa, Global Cement and Concrete  Association tarafından yürütülen çevresel ürün beyan sürecine katıldı ve Türkiye’de bu belgeyi alan ilk hazır beton üreticisi oldu.

İzmir, ilk sakin büyükşehir olacak! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İzmir'i dünyanın ilk Sakin Şehir'i yapma amacı Uluslararası Cittaslow Birliği tarafından desteklendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi "Cittaslow Destekçisi" unvanını aldı. Soyer, ilk Sakin Büyükşehir olmak için yola çıktıklarını belirtti.

Hayalet şehir 'Kapalı Maraş' için 46 yıl sonra ilk toplantı yapılacak!

Türkiye ile KKTC, Kapalı Maraş’ın açılmasına yönelik önemli bir süreci başlatma kararı verdi. Bu kararla 46 yıl sonra kapalı Maraş’ta ilk kez Maraş’ın açılmasına yönelik uluslararası hukukun da gözetildiği, “hukuki ve siyasi” kararların ortaya konulacağı bir toplantı gerçekleşecek...

Pekin Daxing Uluslararası Havalimanı uçuşa hazır!

Çin’in en büyük havalimanı olan Pekin Daxing Uluslararası Havalimanı’nda ilk ticari uçuş bugün gerçekleştirilecek. 97 futbol sahası büyüklüğündeki havalimanı için 11.5 milyar dolar harcama yapıldı...

5. Uluslararası RecExpo Fuarı 21 Kasım'da!

Azerbaycan’ın ilk uluslararası gayrimenkul ve yatırım fuarı RecExpo, 21-23 Kasım 2019 tarihleri arasında Bakü Expo Center da 5. kez gerçekleşecek.

5. Azerbaycan Uluslararası Gayrimenkul Fuarı 21 Kasım'da!

Azerbaycan’ın ilk uluslararası gayrimenkul ve yatırım fuarı RecExpo, 21-23 Kasım 2019 tarihleri arasında Bakü Expo Center da 5. kez gerçekleşecek...

İzmir, Dünya İçmimarlık Federasyonu’na üye ilk Türk kenti!

Uluslararası İçmimarlık Federasyonu (IFI)’nun Türkiye’de belediye alanında ilk ve tek üyesi İzmir Büyükşehir Belediyesi oldu.

İstanbulun ilk uluslararası oteli Haberi

İstanbulun ilk uluslararası oteli



İstanbul'un uluslararası ilk oteli yeniden doğuyor


Tekstil ve deri sektöründe faaliyet gösteren Orjin Holding, turizm sektörüne iddialı bir projeyle giriyor ve İstanbul'un ilk oteli olarak 128 yıl önce kurulan Hotel Royal'i hayata döndürüyor. Ekonomist Dergisi'nin haberine göre adı Orjin Pera Otel olacak otel için 15 milyon dolar harcanacak.


     İSTANBUL'un en eski oteli yeniden hayat buluyor. Haftalık ekonomi dergisi Ekonomist'in haberine göre; tekstil ve deri sektöründe faaliyet gösteren Orjin Holding'in kurucu ortakları Zafer Yıldırım ve Zafer Kurşun, İstanbul'un ilk uluslararası oteli olarak 128 yıl önce faaliyete geçen Royal Oteli; Orjin Pera Otel olarak önümüzdeki yıl yeniden faaliyete geçirecek. Bir...