17 / 05 / 2024

İstanbulun kanalizasyon şebekesi

İstanbulun kanalizasyon şebekesi

1963 yılında İstanbul'un kanalizasyon şebekesi için modern bir plan hazırlanıyormuş. Kanalizasyon şebekesini hazırlamakla vazifeli kişi ise Alman Prof. Kehr isminde biriymiş. Şebeke 4 bin kilometre uzunluğunda olacakmış.

Konya Büyükşehir'den dev altyapı yatırımı!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Konya’nın bütün ilçelerinde 2016 yılında 683 kilometre su, 743 kilometre kanalizasyon şebekesi yaptı. KOSKİ Genel Müdürlüğü, 2016 yılında ayrıca 36 kilometre su, 18 kilometre de kanal ıslahı gerçekleştirdi.

İZSU 2017'ye 19 yeni yatırımla girdi!

Altyapı yatırımlarında rekora koşan İZSU Genel Müdürlüğü, 2017 yılına 19 yeni yatırımla girdi. İlk etap işler arasında 314 kilometrelik içme suyu, 60 kilometrelik yağmur suyu ve 7 kilometrelik kanalizasyon şebekesi yatırımı bulunuyor.

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin yeni atölyesi açıldı!

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğünce hizmete sunulan yeni Araç ve Bakım Onarım Atölyesinin açılış töreni Süleymanpaşa İlçesinde geniş çaplı bir katılımla yapıldı.

Şanlıurfa Siverek'te altyapı çalışmaları hız kazandı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen "Siverek Dere Islahı, Yağmur ve Kanalizasyon Şebekesi Yapılması İşi" kapsamında aylık değerlendirme toplantısına katılarak sahada devam eden çalışmaları denetledi.

Balıkesir'de 22.4 milyon TL'lik yatırımın temeli bugün atılacak!

Balıkesir Havran Kanalizasyon Şebekesi ve Atıksu Arıtma Tesisi ile Burhaniye Taylıeli Amfi Tiyatro ve Rekreasyon Alanı inşaatları temel atma törenleri bugün düzenlenecek.

Manisa Yeniköy'de alt yapı çalışmaları başladı!

MASKİ, Alaşehir’in Yeniköy mahallesini kanalizasyon hattına kavuşturmak için çalışmalarına başladı. Alaşehir ilçesinde toplam 25 bin metrelik kanalizasyon ana hattını yenileyecek olan MASKİ ekipleri, Yeniköy’deki 5 bin metrelik kanalizasyon şebekesi döşeme işlemlerine başladı.

Hatay Çaylı Mahallesi'nin altyapısı yenileniyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), yeni yerleşim alanları bulunan bölgelerde talep üzerine içmesuyu şebekesi döşendiğini duyurdu.

Tekirdağ Çerkezköy kanalizasyon inşaatının temeli atıldı!

Tekirdağ Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü yatırımlarına devam ediyor. Teski tarafından projelendirilen Çerkezköy kanalizasyon inşaatının temeli Kızılpınar Mahallesinde atıldı.

Adıyaman'da kanalizasyon kolektör hattı döşeme çalışmaları başladı!

Altyapısında yaşanan problemleri ortadan kaldırmak için bu yıl birçok noktada bir birinden önemli çalışmalara imza atacak olan Adıyaman Belediyesi, 2. çevreyolunda kanalizasyon kolektör hattı döşeme çalışmasına başladı.

Konya'nın 3 mahallesinin altyapısı yenileniyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü Karatay Hayıroğlu, Karapınar Kesmez ve Güneysınır Aydoğmuş mahallelerine toplam 43 bin 215 metre uzunluğunda kanalizasyon şebekesi yapımı gerçekleştirecek.

Demre'nin kanalizasyon sorunu 2 yılda çözüldü!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Demre Belediyesi’nden devraldığı 80 kilometrelik kanalizasyon yapımını iki yıl içinde tamamlayıp hizmete sundu.

MESKİ Toroslar'daki kanalizasyon sorununu çözüyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Toroslar İlçesi Portakal mahallesinin kanalizasyon sorunu çözmeye başladığını belirtti.

Mersin Toroslar ve Portakal'daki kanalizasyon sorunu çözülüyor!

MERSİN Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Toroslar İlçesi Portakal Mahallesinin kanalizasyon sorunu çözmek için kolları sıvadı.

İstanbulun kanalizasyon şebekesi Haberi

İstanbulun kanalizasyon şebekesi

Kanalizasyon şebekesi için modern bir plan hazırlanıyor.


Yeni şebeke ortalama 4 bin km. uzunluğunda olacak.


  İstanbul'un yeni kanalizasyon şebekesini hazırlamakla görevli Almanya'nın Hannover Yüksek Teknik Okulu Prof. Dr. Kehr, 20 mesai arkadaşıyla beraber Almanya'ya dönmüştür. Prof. Kehr, İstanbul'un yeni kanalizasyon şebekesinin 4 bin kilometre uzunluğunda olacağını açıklamış ve buna ilaveten yapılacak tesisleri anlatmıştır.

  İstanbul Belediyesi tarafından şehrin pis sularının giderilmesi hususunda bir umumi plan hazırlama vazifesi tevdi edilen Prof. Kehr'in ifadesine göre, yapılacak muazzam şebekeye ilaveten 5 biyolojik, 12'de kafesli tasfiye tesisi kurulmasına zaruret vardır. Bu suretle Boğaziçi, Haliç ve Marmara Denizi'nin suları, şehrin çeşitli mahallelerindeki irtifa farkı, büyük güçlükler doğurmaktadır. Şehrin panoramasını çok cazip bir hale getiren iniş, yokuşlar, büyük masraflarla tulumba tesislerinin kurulmasına da gerektirmektedir. Prof. Kehr, anlaşmasında...