05 / 05 / 2024

istanbulun suyu kokuyor mu

istanbulun suyu kokuyor mu

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, İstanbul'da musluklardan akan suyun koktuğu iddialarına ilişkin "Ben de çayımı, yemeğimi bu sudan yapıyorum, koku problemi yok" diye konuştu

Hüseyin Demirdizen: İstanbul'da suların kokması yoğun kirliliğe işaret!

TTB (Türk Tabipleri Birliği) Yönetim Kurulu üyesi Dr. Hüseyin Demirdizen, İstanbul’da çeşmelerden akan suyun kokmasının bir uyarı kabul edilmesi gerektiğini, kokunun bozulmayı işaret ettiğini söyledi.

İSKİ'den 'koku' açıklaması!

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), koku şikayeti gelen bölgelerde, Türk standartları ve uluslararası standartlar çerçevesinde yapılan analiz ve incelemeler neticesinde suyun kullanılabilirliğine engel herhangi bir veriye rastlanılmadığını bildird

OSKİ'de 29 İçme Suyu Arıtma Tesisleri'nde sistem değişti!

OSKİ içme suyu arıtma tesislerinde, gaz klor sisteminden sıvı klor sistemine geçildi. Suyun dezenfeksiyon işlemi için gaz klorun en yaygın kullanılan klor çeşidi olduğu belirtildi.

Acıpayam'ın içme suyu hatları yenileniyor!

Özellikle vatandaşların nitelikli suya kavuşması için ömrünü tamamlamış ve sürekli arıza çıkaran içme suyu hatlarını yenileyen DESKİ, Çamlık Mahallesi’ne 2 bin 500 metre içme suyu hattı döşedi.

Batman Zillek suyu projesi yarıda kaldı!

Zillek suyu projesinden vazgeçtiklerinin altını çizen Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir, DSİ'nin şartlarının ağır olduğunu söyledi. Özdemir, "DSİ, bu proje için neredeyse bize 100 Milyon TL'lik maliyet çıkarıyor'' dedi.

Denizli Acıpayam'ın içme suyu hatları yenileniyor!

Acıpayam'da vatandaşların nitelikli suya kavuşması için ömrünü tamamlamış içme suyu hatları yenileniyor. Kent genelindeki altyapı hizmetlerini devralan Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, Acıpayam'da çalışma başlattı.

1975 yılında Hamidiye Suyu şişeyle satılacakmış!

1975 yılında Hamidiye Suyu küçük ve büyük şişelerde satışa çıkarılacakmış. Kemerburgaz'da temeli atılan modern şişeleme tesisleri tamamlanmış ve tesis İstanbul Belediyesi'ne 13 milyon liraya mal olmuş.

Dereboğazı İçme Suyu Göleti ihalesi 11 Şubat'ta!

İnşa edilecek göletin ilçeye yılda 2,7 milyon metreküp icme suyu sağlayacağını kaydeden Başkan Karataş "İlçemizin en önemli sorunu şüphesiz içme suyu. Ne yazık ki vatandaşlarımız evlerindeki musluktan akan suyu içemiyorlar" dedi

Gümüldür'ün içme suyu şebekesi yenileniyor!

İZSU; 2015 yılında Gümüldür'de imalat çalışmalarını başlatacak. boru çapları yetersiz olduğu için yüksek yerlerin su alamadığı, asbest ve pvc boruların sık sık arıza yaptığı mahallenin içme suyu şebekesi baştan sona yenilenecek

Çorum Dereboğazı İçme Suyu Göleti 11 Şubat'ta ihale edilecek!

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Çorum’un Osmancık ilçesine yılda 2,7 milyon metreküp su sağlayacak Dereboğazı İçme Suyu Göletinin 11 Şubat’ta ihale edileceği bildirdi.

Çorum Osmancık'ın içme suyu sorunu tarihe karışacak!

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş ilçedeki içme suyu sorununu çözmek amacıyla Dereboğazı mevkisinde gölet inşa edileceğini belirtti. İnşa edilecek göletin ilçeye yılda 2.7 milyon metreküp içme suyu sağlayacağını kaydetti

Manisa Hacıveliler Mahallesi’nin içme suyu sorunu çözüldü!

Hacıveliler Mahallesi’nin içme suyu sorunu çözüldü. Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Gölmarmara ilçesi Hacıveliler Mahallesi’ndeki vatandaşların yaşadıkları içme suyu sıkıntısını gidermek için sondaj çalışması gerçekleştirdi

Sakarya'da içme suyu arıtma tesisi projeleri devam ediyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, yeni yılla birlikte içme suyu yatırımlarının aralıksız devam edeceğini ve şehre 6 yeni içme suyu arıtma tesisi kazandıracaklarını ifade etti.

Burdur-Isparta içme suyu hattı ihaleye çıkıyor!

Ali Orkun Ercengiz'in Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından kentin en büyük sorunu olan ve Burdur ile Isparta'nın Senir Beldesi'ni kapsayan içme Suyu İsale Hattı Yenileme işi Proje Yapımı'nda sona gelindi.

Çorum'a Koçhisar'ın suyu geliyor!

Çorum'un orta ve uzun vadede içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Koçhisar Barajı İsale Hattı'nın ihalesi 29 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirilecek. projeyle Çorum içme suyuna kavuşacak.

istanbulun suyu kokuyor mu Haberi

istanbulun suyu kokuyor mu


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'un içme suyuyla alakalı, "Şu anda Melen'den, Yeşilçay'dan ve Sakarya'dan su basılıyor. Bunlarda sürekli kontrol ediliyor, su kalitesi sürekli izleniyor. Neticede vatandaşa zararı olacak bir şeyi vermeyiz, zararı olacak bir şey olursa onu da söyleriz. Vatandaş müsterih olsun sağlığa zararlı bir şey yoktur" dedi. 


Bakan Eroğlu, toplu açılış ve temel atma törenine katılmak üzere geldiği Kayseri'de Vali Orhan Düzgün'ü ziyaret etti. 


Kayserinin ticaret ve sanayi şehri iken şimdi de üçüncü bir ayak daha eklendiğini ve artık Kayseri'nin ziraat şehri olarak da anılacağını ifade eden Eroğlu, burada önemli topraklar olduğunu, sulandığı zaman verim artışı yaşandığını vurguladı. 


Son 5-6 yıldan bu tarafa Kayseri'ye baraj, gölet, sulama tesisleri, dere ıslahları gibi çok büyük yatırımlar yaptıklarını anlatan Eroğlu, bugün...