27 / 04 / 2024

Dereboğazı İçme Suyu Göleti ihalesi 11 Şubat'ta!

Dereboğazı İçme Suyu Göleti ihalesi 11 Şubat'ta!

İnşa edilecek göletin ilçeye yılda 2,7 milyon metreküp icme suyu sağlayacağını kaydeden Başkan Karataş "İlçemizin en önemli sorunu şüphesiz içme suyu. Ne yazık ki vatandaşlarımız evlerindeki musluktan akan suyu içemiyorlar" dedi




Osmancık ilcesine yılda 2,7 milyon metreküp su sağlayacak Dereboğazı içme Suyu Göleti'nin 11 Subat'ta ihale edileceği bildirildi.  Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş yaptığı açıklamada ilçedeki içme suyu sorununu çözmek amacıyla Dereboğazı mevkisinde gölet inşa edileceğini belirtti. 

İnşa edilecek göletin ilçeye yılda 2,7 milyon metreküp icme suyu sağlayacağını kaydeden Başkan Karataş "İlçemizin en önemli sorunu şüphesiz içme suyu. Ne yazık ki vatandaşlarımız evlerindeki musluktan akan suyu içemiyorlar. Şehrimizin su ihtiyacı sondaj kuyularından sağlanıyor. Aşırı derecede kireçli ve sertlik derecesi yüksek olduğundan içilemiyor." dedi. 

içme suyu göletinin inşası ile ilçenin içme suyu sorununun çözüleceğine dikkati çeken Karataş "İçilebilir suyu vatandaşlarımızın evine kadar ulaştırmak amacı ile Dereboğazı yakınlarında yıllık 2.7 milyon metreküp su kapasitesi bulunan gölet ile birlikte arıtma tesisi de inşa edilecek. Böylelikle ilçemizin tarihi içme suyu sorunu çözülmüş olacak ve vatandaşlarımızın evlerinde temiz, sağlıklı, içilebilir su akacak" diye konuştu. 



Milli Gazetesi


Geri Dön