23 / 11 / 2024
fuzul

istanbulun suyu neden kokuyor

istanbulun suyu neden kokuyor

TTB (Türk Tabipleri Birliği) Yönetim Kurulu üyesi Dr. Hüseyin Demirdizen, İstanbul’da çeşmelerden akan suyun kokmasının bir uyarı kabul edilmesi gerektiğini, kokunun bozulmayı işaret ettiğini söyledi.

Bodrum'da DSİ içme suyu hattında patlama 20 ev ve iş yerini su bastı!

İlçeye bağlı Güvercinlik Mahallesi'nde bulunan DSİ'ye ait içme suyu ana isale hattında, henüz belirlenemeyen nedenle meydana gelen patlama sonucu 20'ye yakın ev ve iş yerini su bastı...

Bodrum'da DSİ içme suyu hattında patlama!

Muğla' nın Bodrum ilçesinde DSİ'ye ait içme suyu hattında meydana gelen patlama nedeni ile 20'ye yakın ev ve iş yerini su bastı, bazı araçlar sürüklendi.

Yüzme suyu analiz sonuçlarında, 1152 nokta uygun çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığı çalışmalar sonucunda yüzme suyu analiz sonuçlarında, 1152 nokta uygun çıktı. 2017 Yılında, denize kıyısı bulunan tüm illerde deniz çöpleri stratejik eylem planları uygulanacak.

Tekirdağ'da yer altı suyu kullanımına son!

Tekirdağ'da içme suyu ve sulama suyunun yer altı sularından karşılandığını ifade eden Yunus Algın, "Yer altı suları stratejik değeri olan kaynaklardır. Tekirdağ'ın içme suyunu Tekirdağ İçme Suyu Projesi kapsamında yeniden ele aldık dedi...

ÇED raporu neden gereklidir?

Yatırıma ve Çevre İzin işlemlerine başlamak için ilk adım olarak ifade edilen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu neden gereklidir? Çevresel Etki Değerlendirmesi raporunun faydaları nelerdir?

Konut neden krediye uygun olmaz?

Bir konutun krediye uygunluğu nasıl anlaşılıyor? Konut kredisi hangi durumlarda verilmiyor? Konuta kredi verilmesi için konutun hangi şartlara sahip olması gerekir? Konut neden krediye uygun olmaz?

Konut kredisi neden onaylanmaz?

Ev sahibi olmak istediğinizi ve bunun için ise bankadan kredi almak istediğinizi kredinizin ise onaylanmadığını farz edelim. Başvurunuz neden kabul edilmez? Konut kredisi neden onaylanmaz?

Beypazarı'nda içme suyu arıtma tesisi faaliyete geçti!

Arıtma Tesisi fâaliyete geçti Beypazarı Bulgurdede Mevkii'nde yapım çalışmaları kısa sürede tamamlanan İçme Suyu Arıtma Tesisleri tam kapasite ile çalışmaya başladı. İçme Suyu Arıtma Tesisleri bir süredir yoğun çalışma yürütülüyordu.

İfraz neden yapılır?

Bir taşınmaz malın, birden fazla parsele bölünmesi ve tapu kütüğüne bu şekilde kaydedilmesi işlemi, ifraz işlemi olarak ifade ediliyor. İfraz neden yapılır? Peki ifraz neden yapılır? İfraz işlemleri nelerdir?

İskan neden verilmez?

İnşaat çalışmaları yeni biten bir yapıya iskan iznin alınması gerekiyor. Ancak kimi müteahhitler inşa ettikleri yapıya iskan belgesi alamıyor. Peki müteahhitler neden iskan alamaz? İskan neden verilmez?

Myndos Antik Kenti'nin içinden geçen yolun açılmaması tepkilere neden oldu!

Helenistik Döneme ait 2 bin 200 yıllık üç mezar çıkan Muğla'nın Bodrum İlçesi Gümüşlük Mahallesi'ndeki Myndos Antik Kenti'nin içinden geçen yolun tekrar açılmaması tepkilere neden oldu.

Akdeniz'de deniz suyu sıcaklığındaki artış korkutuyor!

Son yıllarda sıkça gündeme getirilen Akdeniz'deki deniz suyu sıcaklığının artışına somut verilerle vurgu yapan uzmanlar, deniz suyu sıcaklığındaki artışın, geçmişte benzeri görülmemiş bir hıza ulaştığına dikkati çekti.

Afyon İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin enerji ihtiyacı güneşten karşılanacak!

Afyonkarahisakr Belediyesi, İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin enerji giderini karşılamak için enerjisini güneşten alacak sistem kurmak için proje hazırladı. Belediyes proje için Zafer Kalkınma Ajansı'ndan 726 bin lira hibe destek alacak.

istanbulun suyu neden kokuyor Haberi

istanbulun suyu neden kokuyor


TTB (Türk Tabipleri Birliği) Yönetim Kurulu üyesi Dr. Hüseyin Demirdizen, İstanbul’da çeşmelerden akan suyun kokmasının bir uyarı kabul edilmesi gerektiğini söyledi. Kokunun bozulmayı işaret ettiğini belirten Dr. Demirdizen, “Koku ister İSKİ’nin açıkladığı gibi yosundan, ister dip sularındaki yoğun kirlilik, ister sıcaktan meydana gelsin bozulma ve yoğun kirliliği işaret eder” dedi.


TTB ve İstanbul Tabip Odası dün İstanbul’da baş gösteren susuzluk tehlikesiyle ilgili basın toplantısı yaptı. Toplantıda konuşan Dr. Demirdizen, suyun toplandığı barajlarda, fiziksel çökertmeyle yoğun kirliliğin de dibe oturduğunu vurguladı. Doluluk oranlarının yüzde 20’lere indiği İstanbul barajlarında dip suyuna yaklaşıldığını belirten Dr. Demirdizen şunları söyledi:


“Dip suyunun içinde yosunlar olduğu gibi ağır metaller, kimyasallar ve başka kirlilikler var. Bu nedenle bile sadece arıtma sisteminde sorunlarla karşılaşabiliriz. Kirlilik yüzde 5-10 oranlarındaysa arıtmayla...