27 / 04 / 2024

İstanbulun zemin yapısı

İstanbulun zemin yapısı

1991 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre İstanbul her yıl denize doğru kayıyormuş. Haliç, Boğaziçi ve Küçükçekmece çevresinde zemin her yıl 4-5 milimetre hareket ediyormuş.

Fakir kafa yapısı ile zengin kafa yapısı arasındaki fark!

Yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Ekonomist Mert Başaran şimdi de fakir kafa yapısı ile zengin kafa yapısı arasındaki farkı açıkladı. İşte Mert Başaran'ın o paylaşımı...

Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı en büyük saray! Manisa Sarayı'nın tek yapısı olan Fatih Kulesi müze oldu!

Osmanlı döneminde Saray-ı Amire olarak bilinen ve Topkapı Sarayı'ndan sonra Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı 'en büyük saray' olarak bilinen Manisa Sarayı'nın bugüne kadar gelen tek yapısı olan Fatih Kulesi, müzeye dönüştüldü.

Bakan Özhaseki açıkladı! Yeniden İmar Çerçeve Projesi kapsamında afet bölgesini alt ve üst yapısıyla ayağa kaldıracağız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yeniden İmar Çerçeve Projesi kapsamında afet bölgesini alt ve üst yapısıyla ayağa kaldıracaklarını açıkladı.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun Yapısının Yeniden Belirlenmesini İstiyor!

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Asgari ücret tespit komisyonunun yapısının katılımcı bir anlayışla yeniden belirlenmesini istediklerini duyurdu.

İslam Memiş’ten “kaygan zemin” uyarısı! Piyasa uzmanı Altın için en net tarihi verdi!

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, altın için kritik uyarı yaptı. “Kaygan zemin” benzetmesi yapan İslam Memiş altın için net tarih öngörüsünü de paylaştı. İşte detaylar…

Anz Zemin Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anz Zemin Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Özhan tarafından kuruldu.

Hafif ve agresif yapısıyla dikkat çeken RKS TNT 202 17 Ekim 2022 fiyat listesi!

Hafif ve agresif yapısıyla dikkat çeken RKS TNT 202 fiyatları merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte RKS TNT 202 17 Ekim 2022 fiyat listesi....

Kardeşler Zemin Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kardeşler Zemin Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de Şaban Demirkol tarafından kuruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gıda Komitesinin yapısı ve işleyişini yeniden değiştirdi

Son dönemde yüksek enflasyon nedeniyle bütün kamuoyunun yakından etkilendiği tarımsal ürün ve gıda fiyatlarını izleyip değerlendiren Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi'nin yapısı güncellendi.

Altaş Zemin Yapı Sistemleri İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Altaş Zemin Yapı Sistemleri İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de İbrahim Altaş tarafından kuruldu.

Eksan İnşaat Zemin Yapı Sistemleri Gıda Tekstil Turizm Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eksan İnşaat Zemin Yapı Sistemleri Gıda Tekstil Turizm Sanayi Ve Dış Ticaret  Limited  Şirketi Sultanbeyli’nde  50 bin TL sermaye bedeli ile Ekrem Tonka tarafından kuruldu.

Hasan Zemin Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hasan Zemin Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi  Esenyurt’ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Hasan  Kızıloğlu tarafından kuruldu.

Yavuz Zemin Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yavuz Zemin Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi  Esenyurt’ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Yavuz Kızıloğlu tarafından kuruldu.

İstanbulun zemin yapısı Haberi

İstanbulun zemin yapısı

 


Haliç, Boğaziçi ve Küçükçekmece çevresinde zemin her yıl 4-5 milimetre hareket ediyor. 


İstanbul denize kayıyor


İTÜ İnşaat Fakültesi Geoteknik Ana Bilim Dalı'nca yapılan incelemelerde Haliç kıyısındaki semtlerin her yıl denize doğru kaydığı belirlendi. Eminönü'ndeki Yeni Cami'nin de denize doğru her yıl binde beş oranında eğildiği, Göksü, Küçüksu, İstinye, Kalender, Büyükdere, Paşabahçe ile Güngören, Küçükçekmece ve Yakuplar Köyü'nün de zeminin kayması nedeniyle büyük risk altında olduğu belirlendi.


Ercüment İŞLEYEN


   İTÜ İnşaat Fakültesi'nce yapılan incelemelerde, Haliç'in iki yakasındaki semtlerin her yıl denize doğru 4-5 milimetre kaydığı, Eminönü'ndeki Yeni Cami'nin de her yıl meydana doğru binde beş oranında eğildiği anlaşıldı.

   Bilim adamlarının...