30 / 04 / 2024

istihdam tuik verileri

istihdam tuik verileri

Türkiye İstatistik Kurumu 2016 yılı son çeyrek inşaat iş gücü girdi endekslerini yayınladı. Rapora göre, sektörde istihdam geçen yılın son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,3 geriledi.

Depremin ardından 3 ilde yüzde 30’dan fazla istihdam kaybı!

TEPAV verileri, 6 Şubat deprem felaketinin istihdam üzerindeki olumsuz etkilerinin devam ettiğini ortaya koydu. Mayıs ayında yıllık bazda istihdam kaybı Malatya'da yüzde 30,3 ve Hatay'da yüzde 36,1 oranında meydana gelirken, Kahramanmaraş'ta bu oran yüzde 37'yi geçti.

Tüm piyasaların beklediği istihdam verisi açıkladı! İşsizlik oranları yükseldi mi? FED faizi artıracak mı?

Küresel piyasaların büyük bir heyecan ile beklediği kritik veri açıklandı. FED faiz kararında çok önemli bir etkiye sahip olan tarım dışı istihdam verileri beklentilerin üstüne çıktı. ABD istihdam verilerinin sonra gözler ise FED toplantısına çevrildi. Peki, ABD işsizlik oranı, FED’in kararını nasıl

ABD'de açıklanan işgücü piyasası verileri FED'in faiz kararını güçlendirdi

ABD'de istihdam verileri haziranda beklenenden fazla arttı. Ülkede tarım dışında kalan işgücü piyasasında istihdam haziranda 372 bin kişilik artış gösterdi. İşsizlik oranı değişim göstermeyerek yüzde 3,6'da kaldı. Açıklanan rakamlar FED'in fazi artırmaya olan görüşünü güçlendirdi.

ABD'de inşaat sektöründe istihdam 27 bin arttı!

ABD'nin bordrolar üzerinden hesaplanan ve istihdam verileri için öncü gösterge olarak kabul edilen özel sektörde istihdam analistlerin beklentilerinin üzerinde geldi.Sektör bazında bakıldığında inşaat sektöründe 27 bin artış oldu.

ABD'nin büyüme ve istihdam verileri birbiriyle tutarsız!

Ülke ekonomisinin ilk çeyrekte yüzde 0,7 daralması ve düşen tüketici güveni endişeleri beraberinde getirirken; istihdam, sanayi ve konut sektörlerine ilişkin olumlu veriler, toparlanmaya işaret ediyor.

Filyos projesi 12 bin istihdam sağlayacak!

Filyos Endüstri Bölgesi’nin faaliyete geçmesiyle 1.5 milyar dolarlık yatırım gerçekleşmesi ve 12 bin kişilik istihdam oluşmasının beklendiği bildirildi.

İnşaat sektöründe istihdam azaldı!

İNŞAAT sektöründe istihdam ve çalışılan saat azaldı, brüt ücret-maaş ise arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılı birinci çeyrek (Ocak-Mart) 'İnşaat İşgücü Girdi Endeksleri'ni açıkladı.

İnşaat sektöründe istihdam yüzde 12,5 azaldı!

İnşaat sektöründe istihdam ve çalışılan saat azaldı, brüt ücret-maaş ise arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılı birinci çeyrek (Ocak-Mart) ‘İnşaat İşgücü Girdi Endeksleri‘ni açıkladı.

İnşaat sektörü istihdamı yüzde 12.5 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun ( TÜİK ) İnşaat İşgücü Girdi Endeksleri verilerine göre, inşaat sektöründe istihdam, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12.5 azaldı.

İnşaat sektöründe istihdam 2.6 azaldı!

İş kazalarının en çok görüldüğü meslekler arasında yer alan inşaat sektöründe 2015 yılının ilk çeyreğinde istihdam oranının yüzde 2.6 azaldığı açıklandı.

İnşaatta istihdam ilk çeyrekte yüzde 12.5 azaldı!

Sanayi, hizmetler ve perakendeden sonra inşaat sektöründe de yılın ilk çeyreğinde istihdam azaldı. İnşaat sektöründe istihdam, yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre ise yüzde 2.6 azaldı.

İnşaat istihdam endeksi yüzde 2,6 azaldı!

İnşaat istihdam endeksi, bu yılın ilk çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,6 azaldı. Söz konusu dönemde, inşaat sektöründe çalışılan saat endeksi, önceki çeyreğe göre yüzde 3,3 azaldı.

Diyarbakır Silvan Projesi 200 kişiye istihdam sağlayacak!

Diyarbakır'da yapımı süren Silvan Projesi tamamlandığında 200 bin kişiye istihdam sağlayacak. Diyarbakırlılar, 2,5 milyon dönüm araziyi suya kavuşturarak il ekonomisine büyük katkı sunacak projenin tamamlanmasını heyecanla bekliyor.

istihdam tuik verileri Haberi

istihdam tuik verileri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılının son çeyreğine ilişkin inşaat iş gücü girdi endekslerini açıkladı. Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi, geçen yılın son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,3 gerileme gösterdi. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 9,1, 2016'da bir önceki yıla göre yüzde 7,5 azaldı.


Söz konusu dönemde, inşaat sektöründe çalışılan saat endeksi, önceki çeyreğe göre yüzde 1,7 geriledi. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat sektöründe çalışılan saat endeksi, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 9,8, 2016'da bir önceki yıla göre yüzde 8,9 düştü. 


Sektördeki brüt ücret-maaş endeksi, önceki çeyreğe göre yüzde 2,5 arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat brüt ücret-maaş endeksi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre...