07 / 05 / 2024

İstimlak bedeli ödeme süresi

İstimlak bedeli ödeme süresi

Özel mülkiyette olan taşınmazların , kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlayan işleme istimlak deniyor. Peki, istimlak bedeli ödeme süresi ne kadar?

Avukat Tarık Çakmak kiracıları uyardı: Üçüncü kişiye yapılan ödeme kiracıyı borcundan kurtarmaz!

Avukat Tarık Çakmak, kiracıları kiralarını ödeme konusunda uyararak, kira bedeli aksi kararlaştırılmadıkça kiraya verene ödenmesi gerektiğini belirtti.

Karayolları istimlak bedeli sorgulama 2021!

Karayolları Genel Müdürlüğü, DSİ Genel Müdürlüğü, üniversiteler ve belediyeler tarafından yapılabilen istimlak bedeli ne kadar? İstimlak bedeli nasıl sorgulanır? İşte karayolları istimlak bedeli sorgulama 2021...

Şehir hastaneleri için 752.7 milyon TL kira ve hizmet bedeli ödenecek!

CHP Milletvekili Fikret Şahin’in yaptığı hesaba göre, kamu özel işbirliği modelli şehir hastanelerinde yatak başı maliyet 24 milyon TL'ye ulaşacak. Hastaneler için 25 yıl boyunca kira ve hizmet bedeli adı altında yapılacak ödeme tutarı 752 milyar 794 milyon TL olacak. 

İmar barışında taksit imkanı!

İmar barışı ödemeleri için süre uzatıldı. 10 milyon 250 bin vatandaşın başvuru yaptığı uygulama ile devletin kasasına 22 milyar 900 milyon lira girdi. İmar Barışı'na gelen yenilikle birlikte kamu bankaları bedeli ödeme için kredi fırsatı sunuyor.

TOKİ Kayaşehir ödeme seçenekleri 2017!

TOKİ Kayaşehir ödeme seçenekleri arasında 144 aya kadar vade imkanı bulunuyor. TOKİ Kayaşehir projesine başvuru için 5 bin TL katılım bedeli veriliyor...

Kağıthane DKY On güncel ödeme kampanyası!

DKY On Kağıthane projesinde 80 aya kadar sıfır faizle ödeme yapılabiliyor. DKY İnşaat imzası taşıyan DKY On Evleri 200 milyon TL yatırım bedeli ile hayata geçirildi...

İstimlak bedeli sadece bina değerinden mi hesaplanır?

Posta Gazetesi'nin köşe yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''İstimlak bedeli sadece bina değerinden mi hesaplanır?'' sorunu yanıtladı. İşte o yazı...

İzmir Kınık TOKİ Evleri ödeme seçenekleri!

İzmir Kınık TOKİ Evleri ödeme seçenekleri kapsamında 180 aya kadar vade imkanı sağlanıyor. Fiyatların 112 bin 750 TL'den başladığı projede 2+1'lerin başvuru bedeli 4 bin TL'den başlıyor.

Gaziantep Islahiye Fevzipaşa TOKİ emekli başvuru bedeli!

TOKİ Gaziantep Islahiye Fevzipaşa'da 31 tane daire satışa çıkıyor. Projede 240 ay vade imkanı ile ödeme yapılabiliyor. Peki Gaziantep Islahiye Fevzipaşa TOKİ emekli başvuru bedeli ne kadar?

TOKİ Ağrı Merkez Fırat Mahallesi başvuru bedeli!

TOKİ Ağrı Merkez Fırat Mahallesi'nde 650,48 TL taksitle ödeme yapılabiliyor. Projede 180 ay vade imkanı sağlanıyor. Peki TOKİ Ağrı Merkez Fırat Mahallesi başvuru bedeli ne kadar?

Zonguldak Çaydeğirmeni TOKİ 3. Etap başvuru bedeli!

Talep örgütlemesi yöntemiyle geliştirilen TOKİ Zonguldak Çaydeğirmeni 3. Etap'ta 723,50 TL taksitle ödeme yapılabiliyor. Peki Zonguldak Çaydeğirmeni TOKİ 3. Etap başvuru bedeli ne kadar?

Kartal Dumankaya Horizon ödeme planı!

Kartal Dumankaya Horizon ödeme planı kapsamında yüzde 25 peşinatta, kalan konut bedeli için 120 ay vade imkanı sağlanıyor.

Halkalı Tema İstanbul ödeme koşulları!

Daire büyüklüklerinin 68 metrekareden başladığı proje toplam 3 bin 351 adet daireden meydana geliyor. Halkalı Tema İstanbul ödeme koşulları kapsamında bedeli banka kredisi ile ödenebiliyor.

İstimlak bedeli ödeme süresi Haberi

İstimlak bedeli ödeme süresi

İstimlak bedeli ödeme süresi!

Kamulaştırma olarak da karşımıza çıkan istimlak işlemi,  özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlayan bir yol olarak karşımıza çıkıyor. 


İdare kamu yararı için yasadaki usullere uyarak taşınır veya taşınmazın istimlak işlemine karar veriliyor. İstimlak bedelinin nasıl belirleneceği 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu 11. maddesinde belirtiliyor.  Yargıtay içtihatları ile de ayrıntılı olarak istimlak bedelinin nasıl tespit edileceği gösteriliyor. 


Mahkemece bilirkişi kurulu oluşturularak, istimlak tabi tutulacak taşınmaz mal veya kaynağın bulunduğu yere mahkeme heyeti ile birlikte gidilecek , hazır bulunan ilgililer dinlenecek ve taşınmaz mal veya kaynağın;


a) Cins ve nevini,


b) Yüzölçümünü,


c) Kıymetini etkileyebilecek bütün nitelik ve unsurlarını ve her unsurun ayrı ayrı değerini,


d) Varsa vergi beyanını,


e) Kamulaştırma tarihindeki resmi makamlarca yapılmış kıymet...