02 / 05 / 2024

istimlak bedeli tespiti

istimlak bedeli tespiti

İstimlak ile, özel kişilere ait taşınmaz malların devlet veya kamu tüzel kişilerince kamu yararı gereğince kanunla gösterilen esaslar çerçevesinde parası peşin ödenmek kaydıyla mülkiyetini alınıyor. Peki, istimlak bedeli nasıl tespit edilir?

1957 yılında belediye 1.200 gayrimenkul sahibine 1 milyon TL borçlu!

Belediyenin istimlak bedeli ödemesini durdurması üzerine toplamda 1200 aileye 1 milyon TL borçlanmış. 

Retrofit Bina Hasar Tespiti Güçlendirme Ve Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Retrofit Bina Hasar Tespiti Güçlendirme Ve Mühendislik Limited Şirketi Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Haydar Dehgan tarafından kuruldu.

Karayolları istimlak bedeli sorgulama 2021!

Karayolları Genel Müdürlüğü, DSİ Genel Müdürlüğü, üniversiteler ve belediyeler tarafından yapılabilen istimlak bedeli ne kadar? İstimlak bedeli nasıl sorgulanır? İşte karayolları istimlak bedeli sorgulama 2021...

Beyoğlu Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespiti İnşaat Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Beyoğlu Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespiti İnşaat Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi bugün Şişli'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Nurten Tem Ekinci tarafından kuruldu.

İhtilaflı ev için istimlak bedeli alınır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Babam 1984’te Manisa’dan bir ev aldı. Evin satışı için bir işlem yapılmamış. Çünkü evin ihtilaflı olduğu söylenmiş. Bu yerde istimlaklar oldu ve istimlak bedelini eski malikler aldı. Buna karşı ne yapabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

İstimlak bedeli nasıl alınır?

Özel mülkiyette  bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesi işlemine istimlak deniyor. Peki, istimlak bedeli nasıl alınır?

Edirne Meriç'e 5 bin 800 metrelik meydan yapılacak!

Edirne Meriç'te 5 bin 800 metrelik alan kamuya açılarak meydana dönüştürülecek. Proje dahilinde bazı dükkanlar istimlak bedeli karşılanarak yıkılacak.

İstimlak bedeli sadece bina değerinden mi hesaplanır?

Posta Gazetesi'nin köşe yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''İstimlak bedeli sadece bina değerinden mi hesaplanır?'' sorunu yanıtladı. İşte o yazı...

Akdağmadeni Kent Meydanı istimlak çalışmaları tamamlandı!

Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, Kent Meydanı projesinin istimlak çalışmalarının sonuncusunu da tamamladıklarını bildirdi. Daştan, 4 katlı binanın yıkılarak projeye dahil edilebilmesi için 402 bin TL istimlak bedeli ödendiğini söyledi.

Kayseri Kocasinan'da dükkan yıkımlarına tepki!

Bekir ve Şerafettin Arslan kardeşler, Yeşil Mahalle Erkilet Bulvarı’nda bulunan dükkanlarının belediye tarafından istimlak bedeli ödenmeden yıkılmaya çalışıldığını iddia etti.

Hasankeyf halkı istimlak bedelinden şikayetçi!

Hasankeyf'i yutacak Ilısu Barajı'nın inşaatı devam ederken, halkın ilçeyi boşaltması için kaymakamlığa yazı gönderildi. 10 bin yıllık tarihin sular altında kalacağına üzülen halk, diğer yandan istimlak bedeli sebebiyle mağdur olmuş durumda.

Tapu satış bedeli düzeltme işlemleri!

Tapuda yapılan yanlış beyanın tespiti halinde aradaki fark üzerinden ceza kesiliyor. Bu cezayı ödemek istemeyenler pişmanlık beyannamesi verebiliyor. İşte tapu satış bedeli düzeltme işlemleri..

Kira bedelinin tespiti davası harcı!

Ev veya işyeri kiralamalarında taraflardan birinin yapılan zammı kabul etmemesi halinde hakimin müdahalesi istenebiliyor. Peki, ira bedelinin tespiti davası harcı ne kadar? Bu bedeli kim öder?

istimlak bedeli tespiti Haberi

istimlak bedeli tespiti

İstimlak bedeli nasıl tespit edilir?

İstimlak, özel kişilere ait taşınmaz malların devlet veya kamu tüzel kişilerince kamu yararı gereğince kanunla gösterilen esaslar çerçevesinde parası peşin ödenmek kaydıyla mülkiyetinin alınması olarak tanımlanıyor. 


İstimlak kararının alınması ve istimlak bedelinin tespitine ilişkin esaslar Kamulaştırma Kanunu kapsamında açıklanıyor.Kamu yararı kararı; 

a) Köy ihtiyar kurulları ve belediye encümenleri kararları, ilçelerde kaymakamın, il merkezlerinde valinin,

b) İlçe idare kurulları, il daimi encümenleri ve il idare kurulları kararları, valinin,

c) Üniversite yönetim kurulu kararları, rektörün, 

d) Yükseköğretim Kurulu kararları, Kurul başkanının,

e) Türkiye Radyo - Televizyon Kurumu yönetim kurulu kararları, genel müdürün,

f) Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu kararları, Yüksek Kurum Başkanının, 

g) Kamu kurumları yönetim kurulu veya idare meclisleri veya yetkili idare organları kararları, denetimine bağlı 

oldukları bakanın,

h) Gerçek kişiler veya...