16 / 05 / 2024

istimlak bilgisini nereden alırız

istimlak bilgisini nereden alırız

İstimlak hakkında bilgi alma İstimlak Müdürlüğü' ne şahsen tapu senediyle birlikte veya taşınmazın açık adresi, pafta, ada, parsel numarasını belirtilen bir dilekçe ile başvurularak yapılabiliyor...

Kamulaştırma nereden sorgulanır?

Kamu yararının gerektirdiği hallerde gerçek ve özel hukuk tüzelkişilerinin mülkiyetinde bulunan taşınmaz mallar, Devlet ve kamu tüzelkişiler tarafından kamulaştırılabiliyor. Peki, bir taşınmaz için kamulaştırma nereden sorgulanır?

1941 yılında Belediye istimlak için 4 milyon lira harcamış!

1941 yılında Şehir Meclisi'nde yapılan bir toplantıda konuşma yapan Vali ve Belediye Başkanı Lütfi Kırdar, İstanbul Belediyesi'nin bir senede yaptığı faaliyetleri anlatmış ve istimlak için 4 milyon harcandığını söylemiş.

1940 yılında İstanbul'da ahşap evler istimlak edilecek!

1940 yılında Ankara'dan İstanbul'a gelen dönemin İçişleri Bakanı Faruk Öztrak vilayet, belediye ve emniyet işleriyle meşgul olmuş. Bir muhabirle yaptığı konuşmada İstanbul'un ahşap evlerinin istimlak edileceğini söylemiş.

1940 yılında Surp Agop'ta istimlak!

1940 yılında İstanbul Belediyesi, Surp Agop Mezarlığı sahası içindeki binaları kamu yararı adına istimlak edecekmiş. İstimlak edilen binaların yıktırılmasından sonra mezarlık sahasının bir kısmı Gezi Parkı'na ayrılacakmış.

Nazım imar planı nereden alınır?

Nazım imar planlarında o bölgenin gelecekteki nüfus yoğunluğu, potansiyel konut sayısı, ulaşım sistemleri ve yerleşme alanının büyüme yönü gibi faktörler değerlendirmeye alınıyor. Peki, nazım imar planı nereden alınır?

1938 yılında Eminönü'nde istimlak faaliyetlerine başlandı!

1938 yılında İstanbul Belediyesi, Yeni Cami'nin önünü ve Eminönü Meydanı'nı açmak üzere yapacağı istimlak faaliyetlerine başlamış. Bayındırlık Bakanlığı bu istimlak faaliyeti için 1 milyon 700 bin liralık tahsisat ayırmış.

1938 yılında Taksim Kışlası istimlak edilecek!

Meşrutiyet'in ilanı sıralarında bir Fransız şirketine satılan Taksim Kışlası ve müştemilatı 1938 yılında 500 bin liraya istimlak edilecekmiş. Kışla istimlak edildikten sonra yerine yapılacakları Mimar Prost belirleyecekmiş.

1935 yılında Belediye, Eminönü'nde bazı binaları istimlak edecek!

1935 yılında İstanbul Belediyesi, Eminönü ile Keresteciler arasındaki sahayı açmak, caddeyi genişletmek ve Eyüp ile Eminönü arasında tramvay hattı için bazı binaları istimlak etmeye karar vermiş.

Kira sözleşmesi nereden temin edilir?

Belirli ve belirli olmayan bir süre için gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında sözleşme imzalanıyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl imzalanır? Kira sözleşmesi nereden temin edilir?

Veraset ilamı nereden nasıl alınır?

Bir kimsenin vefatının ardından mirasçıların alması gereken belgeler arasında veraset ilamı bulunuyor. Mirasçı olduğunu düşünen ve veraset ilamı için başvuruda bulunabiliyor. Peki, veraset ilamı nereden nasıl alınır?

DASK poliçesi nereden alınır?

Zorunlu Deprem Sigortası olan DASK konut ve işyerleri üzerinde yaptırılan; depremden sonra meydana gelen maddi zararları karşılayan sigorta türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ev veya işyeri için DASK poliçesi nereden alınır?

Sit alanlarında yapılaşma izni nereden alınır?

Kimi sit alanlarına inşaat yapılamazken, kimilerine izin verilebiliyor. Sit alanlarında yapılaşma koşulları sit alanı türü ve derecesine göre farklılık gösteriyor. Peki, sit alanlarında yapılaşma izni nereden alınır?

Konut kredisi fek yazısı nereden alınır?

Konut kredisi fek yazısı, konut kredisi kullanılan dolayısı ile tapu üzerinde ipotek bulunan taşınmaz malların üzerindeki ipoteğin kaldırılması için isteniyor. Peki, konut kredisi fek yazısı nereden alınır?

istimlak bilgisini nereden alırız Haberi

istimlak bilgisini nereden alırız


İstimlak hakkında bilgi alma!


Devlet veya kamu tüzel kişilerinin yetkisi dahilinde, özel kişilere ait gayrimenkullerin, kamu yararı gözetilerek kanun esaslarına göre karşılığı ödenmek kaydıyla alınması ile ortaya çıkan duruma, istimlak adı veriliyor. 


4650 Sayılı Kanun ile 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu istimlakin nasıl yapılacağını göstermek amacıyla düzenlenmiştir.


Diğer bir adı kamulaştırma olan istimlak yetkisi, belediyeler, Karayolları Genel Müdürlüğü, DSİ Genel Müdürlüğü, Üniversiteler gibi kamu tüzel kişilerine aittir.


İstimlak hakkında bilgi alma...

Sahibi olunan taşınmazın istimlak (kamulaştırma) durumu hakkında bilgi alabilmek için:


- İstimlak Müdürlüğü'ne şahsen tapu senedi ile birlikte başvurarak yada


- Taşınmazın açık adresi, pafta, ada, parsel nosu nu belirtilen bir dilekçe ile İstimlak Müdürlüğü'ne başvurarak öğrenilebiliyor.

- Gayrimenkulün imar durumu ile ilgili bilgi ise bağlı bulunulan İlçe Belediyesi İmar Müdürlüğü’nden öğrenilebiliyor.



İstimlak bedeli ne kadar?
İstimlak...