29 / 04 / 2024

1935 yılında Belediye, Eminönü'nde bazı binaları istimlak edecek!

1935 yılında Belediye, Eminönü'nde bazı binaları istimlak edecek!

1935 yılında İstanbul Belediyesi, Eminönü ile Keresteciler arasındaki sahayı açmak, caddeyi genişletmek ve Eyüp ile Eminönü arasında tramvay hattı için bazı binaları istimlak etmeye karar vermiş.



1935 yılında Belediye, Eminönü nde bazı binaları istimlak edecek!


Eyüp yolu


Belediye gelecek sene istimlake başlayacak


    Belediye Eminönü ile Keresteciler arasındaki sahayı açmak ve caddeyi genişletmek için burada bazı binaları istimlak etmeye karar vermiş, istimlak edilecek binaların sahiplerine de tebligat üzerine bina sahipleri kanuni müddet içinde itiraz edebileceklerdi. Bina sahiplerinden hiçbiri itiraz etmediğinden istimlaka başlanması kararlaştırılmıştı. Fakat istimlak için lüzumu olan para olmadığından bu istimlak geri kalmıştı. 

    Belediyenin yapacağı istimlak, Eyüp ile Eminönü arasında tramvay hattı içindi.

    Belediye, şehir planı yapılmadan yeni istimlakler vücuda getirmemeyi bir prensip olarak kabul ettiğinden istimlak işi şimdilik geri bırakılmıştır. Şehir planı üç yıl içinde tamamıyla meydana gelecektir. Fakat plan esasları daha evvel tespit edilebileceğinden Balıkpazarı'ndaki istimlake gelecek sene başlanması kabil olacaktır. Bunun için gelecek sene bütçesinde tahsisat ayrılacaktır.


Akşam 3 Mart 1935



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön