15 / 05 / 2024

Eminönü imarı

Eminönü imarı

1935 yılında İstanbul Belediyesi, Eminönü ile Keresteciler arasındaki sahayı açmak, caddeyi genişletmek ve Eyüp ile Eminönü arasında tramvay hattı için bazı binaları istimlak etmeye karar vermiş.

3 milyonla 20 milyonluk iş: 1940'ta Eminönü Unkapanı için büyük imar planı hazırlanmış!

1940 yılında Eminönü Unkapanı için 5 yılı kapsayan büyük bir imar programı hazırlanmış. İşte ayrıntılar...

Eminönü Meydanı 1939 yılında tasarlanmış!

1939 yılında belediyenin imar planlarının arasında Gazi Köprüsü'nün iki tarafındaki yolların açılması ve Eminönü Meydanı'nın tasarlanması varmış.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı için 100 milyon Euro'luk kaynak!

Eminönü – Alibeyköy Tramvay Hattı İnşaat, Elektromekanik ve Araç Alım işinin tamamlanması için 100 milyon Euro kaynağa ihitiyaç duydu. İhalesi tamamlanan hat Doğuş İnşaat tarafından yapılıyor.

Ceyhun Dilşad Taşkın: İmar ve ruhsat işlemleri bizim için çok önemli!

Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, imar ve ruhsat bekleyen müteahhit ve firmalar ile bir araya geldi. Vali Yardımcısı Taşkın, imar ve ruhsat işlemlerinin kendileri için çok önemli bir konu olduğunun söyledi.

Alanya’nın imar planlarına jet onama!

Alanya’nın imar sorunlarını çözen Antalya Büyükşehir Belediyesi, birçok mahallenin yıllardır beklediği imar planı değişikliklerini de meclisten geçiriyor.

Adıyaman'da 1 yılda 181 hektar alanın imar uygulaması yapıldı!

Adıyaman Belediyesi, 2016 yılında 181,02 hektarlık alanın imar uygulama çalışmasının yapıldığını belirtildi.

Sivas Yenişehir Fuar Alanı'nın imar sorunu çözüldü!

Sivas enişehir Fuar Alanı'nın imar sorunu çözüldü. Tapularını alan vatandaşlar Belediye Başkanı Sami Aydın'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Eminönü Meydanı yenileniyor!

Fatih Belediyesi tarafından tarihi Eminönü Meydanı'nda başlatılan düzenleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Proje tamamlandığında meydan tamamen yayalaştırılacak.

Beşiktaş’ın imar planlarıyla ilgili değişiklik yapıldı!

Beşiktaş’ın imar planlarında İBB meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul ettiği değişikliğe “Beşiktaş’ın geri görünüm ve etkilenmesi bölgelerinde Boğaziçi İmar Kanunu değil, diğer ilçelerde olduğu gibi Planlı Alanlar TİP İmar Yönetmeliği geçerli olsun” şeklinde not düşüldü.

Edirne Keşan'daki Dörtyol Kavşağı'nın imar planına onay verilmedi!

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından köprülü olarak yeniden düzenlenen Dörtyol Kavşağı'nın imar planına, Keşan Belediye Meclisi tarafından CHP ve MHP’li üyelerin karşı oyuyla onay verilmedi.

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattı Küçükköy Meydanı'na uzatılacak!

Gaziosmanpaşa'daki ulaşım projeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte masaya yatırılarak değerlendirildi. Toplantıda Eminönü-Alibeyköy Cep Otogarı tramvay hattının Küçükköy Meydanına kadar uzatılması kararı alındı.

Eminönü'ndeki Yeni Cami'deki restorasyonda son durum!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, restorasyonuna başlanan Eminönü'ndeki Yeni Cami'de incelemelerde bulunarak, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Aliağa'nın imar sorunu çözüm bekliyor!

Aliağa’nın imar planlarındaki değişikliğin henüz yapılamamış olması ilçedeki emlakçıları da zor durumda bırakıyor. Yeni imar alanları açılmadığı için mevcut binalar yüksek fiyatlara satılıp, kiralanıyor.

Eminönü imarı Haberi

Eminönü imarı



Eyüp yolu


Belediye gelecek sene istimlake başlayacak


    Belediye Eminönü ile Keresteciler arasındaki sahayı açmak ve caddeyi genişletmek için burada bazı binaları istimlak etmeye karar vermiş, istimlak edilecek binaların sahiplerine de tebligat üzerine bina sahipleri kanuni müddet içinde itiraz edebileceklerdi. Bina sahiplerinden hiçbiri itiraz etmediğinden istimlaka başlanması kararlaştırılmıştı. Fakat istimlak için lüzumu olan para olmadığından bu istimlak geri kalmıştı. 

    Belediyenin yapacağı istimlak, Eyüp ile Eminönü arasında tramvay hattı içindi.

    Belediye, şehir planı yapılmadan yeni istimlakler vücuda getirmemeyi bir prensip olarak kabul ettiğinden istimlak işi şimdilik geri bırakılmıştır. Şehir planı üç yıl içinde tamamıyla meydana gelecektir. Fakat plan...